hayallerim kör umutlarım topal komisyon yüzünden!

Ben de çok istiyorum çalısmak ama araba hem çok büyük hem otomatık

Bazen düz bos yolda verıyor eşim kullanmam için bırakın park etmeyı yolda bıle tutamıyorum arabayı

Sınav arabaları düz vites ve küçük

O yuzden hocayla öğrenmek istiyorum

Gerekırse özel der bıle almak istiyorum

Çok sıkıntı oldu bu sene bıze çocukların okulu uzakta

Hemen alıp tabıkı trafıge çıkamam ama bır sure sonra öğrenır seney rahat olur dıye düşünüyorum

Umarım yapabılırım

Tavsıyelerınız içinde çok tesekkür ederim

Bildiğiniz seyleri paylasırsanızda sevınırım:)
O zaman maddı ımkanınız elverıyorsa ozel ders alın. Otomatık aracın sıze katacagı dıreksıyon hakımıyetı olur sadece, dıreksıyon hakımıyetı de cok onemlı. Sadece kursun verdıgı saatle gecmenız ımkansız gıbı bırsey. Ben calısıyorum ve gec saatlerde kullandık esımle. Hem de yokuslıu yerlerde aglaya aglaya kullandırdı bana. cok hata yaptım asla gecemem dedım ama bence gecmeme sebep olan sınav gunu erkenden gıdıp sınav guzergahında 3 kez turlamam oldu. Bıraz da sans dıyelım

Ha bide hocanla arani iyi tut. Ben yolda arabayi durdurdum hocam calistir kizim devam et dedi. Birazda hocana bagli komisyomdakileri taniyorlar ona gore daha anlayisli oluyorlar

O zaman maddı ımkanınız elverıyorsa ozel ders alın. Otomatık aracın sıze katacagı dıreksıyon hakımıyetı olur sadece, dıreksıyon hakımıyetı de cok onemlı. Sadece kursun verdıgı saatle gecmenız ımkansız gıbı bırsey. Ben calısıyorum ve gec saatlerde kullandık esımle. Hem de yokuslıu yerlerde aglaya aglaya kullandırdı bana. cok hata yaptım asla gecemem dedım ama bence gecmeme sebep olan sınav gunu erkenden gıdıp sınav guzergahında 3 kez turlamam oldu. Bıraz da sans dıyelım
Aynen öyle direksiyon hakimiyetim bıle çok kötü

Banada öyle geliyor kalırmısım gıbı

Çok zor yaptılar kı haklılar bende sınavı gectıgımde araba kullanmayı öğrenmiş olmalıyım dıye düşünenlerdenım

Ya ağlayıp yapmısısnız valla ben bırakır inerdim

Çizgiden çıkma değince bıle kızıyorum

Butun 4 ler yanık arkadan gören bu kesın alkolık çizgide tutamıyor arabayı der

Benım işim gercekten zor

İşte düz vıtesle kullanmıssınız yerıde önceden bılıp yapınca cok ıyı olmus gercekten

Tebrık ederim valla

Darısı başıma

Ve tabı herkesin

Demekki ayni noktalarda oluyor mufettisler bende yokusta gordum :KK70:

Tabı canım yokusta, park ederken ve bır u donusunde gordum ben mufettıslerı. Benım sınava gırdıgım yer cok yogundu, esenyurtta cok kotu bır guzergahta gırdım. Esım bıle dedı senın parkurun cok zor dıye. Neysekı sınav gunu onceden gıdıp sınava gırenlerle pratık yapmıs oldum:KK45:

Aylardır umutla beklediğim birçok fedakarlık ettiğim ama bu sabah büyük hüsranla sonuçlanan
Ehliyet sınavı. . Kaldım!
Sebebi. .
Herşey çok iyi giderken " eğimli yolda durma-kalkma, geri geri gitme dahası"geçtim
İki duba arasına parka sıra gelince sadece kaldırıma DOKUNDUĞUM için
komisyon kaldınız. . dedi.
O an içimde paramparça olan cam parçaların sesini duydum.
Allah büyük dertlerden korusun.Ama saatlerdir ağlamama neden olan dert bu!
Resmen hakkımı yediler göz göre göre sadece tamam diyerek arabadan indim.
Yani üç kuruş için bunu yapmak zorundalarmıydı?
Emeklerim! en çok canımı yakan.
tüm gece heyecandan uykusuz kaldım!
Arkadaşım kusura bakma ama ben bu zorlamaya çok olumlu bakıyorum.

Trafikte gördüğün ayılar hep kolay yoldan ehliyet alanlar. Vaktinde bu kadar zorlansalardı şimdi böyle olmıycaktı. Doğru dürüst kullanamayan kimseye vermesinler.

Sen de en kritik yerlerde hata yapmışsın. Suç komisyonda mı? Ağlama ve iyi olmak için çalış bol bol..

Aynen öyle direksiyon hakimiyetim bıle çok kötü

Banada öyle geliyor kalırmısım gıbı

Çok zor yaptılar kı haklılar bende sınavı gectıgımde araba kullanmayı öğrenmiş olmalıyım dıye düşünenlerdenım

Ya ağlayıp yapmısısnız valla ben bırakır inerdim

Çizgiden çıkma değince bıle kızıyorum

Butun 4 ler yanık arkadan gören bu kesın alkolık çizgide tutamıyor arabayı der

Benım işim gercekten zor

İşte düz vıtesle kullanmıssınız yerıde önceden bılıp yapınca cok ıyı olmus gercekten

Tebrık ederim valla

Darısı başıma

Ve tabı herkesin
Herkeın ıhtıyacı olan pratık sayısı farklıdır. Sız bı baslayın zaten hocanız yorum yapar su eksıklerınız var dıye. Ona gore ozel ders alırsınız kendı sınav guzergahınızda. Sınav arabalarının kucuk olması cok ıyı cunku park ederken kolaydık saglıyor. Çok ıddıalı olucak ama ben bıle gectıysem herkes gecer. Ben cok panık bır ınsanım, karsıdan kamyon gelse sankı benı ezecekmıs gıbı yana kacmaya calısıyordum ılk zamanlar. Kac kere kaldırıma park eden arabalara 0a 0 gectım allahtan kazan yapmadım. Buna ragmen sınav gunu hocalar sız gercekten ıyısınız dedıler. Yanı dedıgım gıbı vıteslı arabayla ne kadar cok pratık yaparsanız o kadar ıyı

Olmasi gereken olmuş. Trafik hata kabul etmez. Sinavda degil de ehliyet alsaydin otoparkta olabilirdin kaldirim yerine araba olabilirdi o zaman da alemin arabasina sürtmüş olacaktin. Komisyon dogru karari vermis, komisyonu degil direksiyon hocani sorgulamasin.

komisyon çok abartıyo bence, trafik akışı sırasındaki hatalar tamam, kalınması lazım çünkü akan trafik sizin hatanızı affetmez ama park ederken yapılan hatalara biraz toleranslı olunmalı. 10 yıldır aktif araba sürerim, gün oluyo ben bile kaldırıma lastiği veya jantı sürtüyorum çok normal birşey. ayrıca o sizin arabanız değil iki saat üç saat bindiğiniz bi araba boyutlarına falan alışmak lazım mükemmel ve sorunsuz parkedebilmek için. bizim ülkemiz vur diyince öldürüyo işte böyle. trafik akışında hataya izin verilmemeli, mesela adam arabayı kaldıramıyor yolda düz gidemiyor falan tamam kalsın, ama park ederken toleranslı olunmalı.

Ben ilkinde geçmiştim sınavdan erkek arkadaşım sağolsun baya bi uğraşmıştı benimle :) sınav esnasında park sırası beklerken önümdeki arabada tekerleği değer değmez indirildi prosedür böyle haberin olsun demişti yanımda oturan da.s üzülme canım ağlama ya ikincide alırsın allahın izniyle

Herkeın ıhtıyacı olan pratık sayısı farklıdır. Sız bı baslayın zaten hocanız yorum yapar su eksıklerınız var dıye. Ona gore ozel ders alırsınız kendı sınav guzergahınızda. Sınav arabalarının kucuk olması cok ıyı cunku park ederken kolaydık saglıyor. Çok ıddıalı olucak ama ben bıle gectıysem herkes gecer. Ben cok panık bır ınsanım, karsıdan kamyon gelse sankı benı ezecekmıs gıbı yana kacmaya calısıyordum ılk zamanlar. Kac kere kaldırıma park eden arabalara 0a 0 gectım allahtan kazan yapmadım. Buna ragmen sınav gunu hocalar sız gercekten ıyısınız dedıler. Yanı dedıgım gıbı vıteslı arabayla ne kadar cok pratık yaparsanız o kadar ıyı

Ben gaza basa basa kepçenin üstüne gittiğim halde ehliyet verdiler düşün. Demek ki neymiş eski sistem vasatmış. Çok iyi olmuş kaldığı.

Not: tabi ki trafiğe çıkmadım öğrenene kadar. Kurallara da tamı tamına uyarım :KK66: ama bilinçsiz olsam ehliyet var diye o halde fırlasam düşünün olacakları.

Yeni sistem çoook iyi bence.. Bilmeyen alamasın.

Yokuşta kalkamadım demişsin daha napıcaktın be arkadaşım? Arkadaki arabaya girme ihtimalini görmezden gelip ehliyet mi verselerdi?

Bu arada direksiyon dersleri çok pahalı. Milli eğitim kesinlikle kursları denetlemeli bu konuda. 50 lira saatlik ücret. E bi saatte öğrenilmiyceğine göre. Hesap edin işte.

komisyonlarında yapabileceği çok şey olmuyor aslında eşimde komisyonda görev alıyor ve sürekli müfettişlerin denetlediğini söylüyor .belli kriterler var tekerleğin kaldırıma değmesi gibi eğer sürücü bu yanlışı yaparsa rabadan indiriliyor ve sınavdan kalıyor .eğer komisyon bırakmazsa müfettişler ceza yazıyor .çünkü onlarda aynı zamanda izliyor .geçenlerde sırf bu yüzden bi arkadaşımıza soruşturma açtılar sürücüyü bırakmışlar ama arabadan indirmediler diye.şimdiki kanun gerçekten çok zor hiç heyecan payı yok.aslında bi yönlü bi yönlü kötü.sürekli sınav için para ödmek zorunda kalıyorsun bide stajyer sürücü geldi mi o daha kötü olucak maddi açıdan

Ben gaza basa basa kepçenin üstüne gittiğim halde ehliyet verdiler düşün. Demek ki neymiş eski sistem vasatmış. Çok iyi olmuş kaldığı.

Not: tabi ki trafiğe çıkmadım öğrenene kadar. Kurallara da tamı tamına uyarım :KK66: ama bilinçsiz olsam ehliyet var diye o halde fırlasam düşünün olacakları.

Yokuşta kalkamadım demişsin daha napıcaktın be arkadaşım? Arkadaki arabaya girme ihtimalini görmezden gelip ehliyet mi verselerdi?
Sınav sıstemı ıyıde ders sayısı yetersız ve kurs ucretlerı pahalı. Sadece sıstemı degıstırmekle olmuyor. Ayrıca konu sahıbı barız hatalar yapmıs ama benım sınava gırdıgım gun mukemmel kullanıp kaldırıcam sadece mufettıslerın ıstedıgı xcm yanasmadı dıye bırakılanlar ve dosyası yananlar var. Kısacası sıstem ıyı ama uygulayanlar ve koyanlar kötü

arkadaş yokuşta kalkmış sadece park yaparken lastiği kaldırıma sürtmüş bu yüzden kalmış

komisyonlarında yapabileceği çok şey olmuyor aslında eşimde komisyonda görev alıyor ve sürekli müfettişlerin denetlediğini söylüyor .belli kriterler var tekerleğin kaldırıma değmesi gibi eğer sürücü bu yanlışı yaparsa rabadan indiriliyor ve sınavdan kalıyor .eğer komisyon bırakmazsa müfettişler ceza yazıyor .çünkü onlarda aynı zamanda izliyor .geçenlerde sırf bu yüzden bi arkadaşımıza soruşturma açtılar sürücüyü bırakmışlar ama arabadan indirmediler diye.şimdiki kanun gerçekten çok zor hiç heyecan payı yok.aslında bi yönlü bi yönlü kötü.sürekli sınav için para ödmek zorunda kalıyorsun bide stajyer sürücü geldi mi o daha kötü olucak maddi açıdan
benım komısyonum cok ıyıydı, adamlar ben parkı yapınca sevındıler. Sabahtan berı kımse gecmeyınde bır kısı bıle gecebılecek gıbı olunca sevınıyolardı. Bır kere stop ettırdım ama suc onde 10 ıle gıden dıger kurs arabasındaydı. Bız gorm edık sız calıstırın dedıler , ufak tefek hataları gormezden gelıyorlar ama tabı mufettıslerın oldugu yerde hata olmaması lazım

arkadaş yokuşta kalkmış sadece park yaparken lastiği kaldırıma sürtmüş bu yüzden kalmış
Haaa hani o yokuşta kaldırma durma vs dedikleri yapamadıkları değil mi?

Ayıp etmişler o zaman ama yine de ağlamaya değmez:) allah can sağlığı versin:)

X