• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi havalar ısındı bebeğinizi gece yatarken nasıl giydiriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

deep7979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Havalar ısınınca bebeğimi gece yatarken daha ince giydirmeye karar verdim. Ben üstünü sürekli açtığı için altı kapalı kolsuz uyku tulumlarından kullanıyorum. İçinde kısa kollu atlet üstünde de uzun kollu pijama tulum ve üzerinde de uyku tulumu. Ama havalar ısındı böyle terler. Ama üşümesini de istemem. Nasıl giydirdiğinizi paylaşırsanız sevinirim.

ben akşam pike örttüm benimkine.havalar ısındı ama onlardaha yeni adapte olucaklar buna benimki uzun kollu atlet-alt pijama-üzerine normal pijamalarını giyiyor. gündüzleri de alt üst takım penyeden uykudan uyanınca gene de yelek takıyoruz sırtına.

sen ne giyiyorsan ona da onu giydir ve ört bebeğin ne kadar yazmamışsın ama 40 günden sonra senden bir farkı olmadığını söylüyor doktorlar

bende uzun kollu çıtçıtlı badı üsütüne kısa kollu tişört yada ince penye altınada pijama ve lastiği gevşek çorat giydiriyorum.

bende hala uyku tulumu giydiriyorumm gece sabaha karsı ev serin oluyoo ince pijama giydiiriyorum içine üstünede tulum tabiki çorapta var benim oğlum hiç üstünü örtmez tulumu bi gün giydirmeyeyim ertesi gün burnunu çekiyo havalar daha tam ısınmadı birden inceltemezsin alışkın değiller hasta olurlar

4 aylık kızım...içine çıtçıtlı badi(bazen uzun,bazen kısa kollu),üstüne de bir takım pijama giydiriyorum.altına giydirdiğim kalınlığına göre bazen tek kat,bazen iki kat oluyor.gündüz de böyle,yelek giydiriyorum ek olarak

Kışın evde olduğumuz sürece hep tek kat penye ayaklı tulum ya da alt üst eşofman takımla durdu oğlum evin içinde. Gece de aynı şekilde tek kat penye ayaklı tulum. Tabi altına askılı çıtçıtlı atlet. Şu anda havalar ısındığı için gündüz kısa kollu altına ince alt eşofman. Ama artık kalorifer yanmadığı için ve hala gece gündüz farkı çok olduğu için gece ayaklı penye tulum giydiriyorum içine atletle. Kışın trek kat yorgan örtüyordum, şimdi battaniye ve yorgan örtüyorum.

Kısa kollu yada uzun kollu çıtçıtlı iç badi üstüne geceleri penye takım ve yelek gündüz tulum tabi çorapta var ayağında dışarı çıkarsak tulum yada pantalon üstüne kazak gibi bişey üstüne bazen ince bi ceket o kadar geceleri hep battaniye ile yattık eskiden ince polarda vardı üstünde şimdi tek battaniye biide ayağına çorap harici patik

sen ne giyiyorsan ona da onu giydir ve ört bebeğin ne kadar yazmamışsın ama 40 günden sonra senden bir farkı olmadığını söylüyor doktorlar

ben kendimden hep bir kat fazlasını giydiriyorum. çok giyinmiyoruz(zaten fazlasında sıkılıyor) burda bazı arkadaşları okudum da bizimkini hayatta öyle giydiremezsin. şu an içinde kısa kollu çıtçıtlı body üstünde bir pijama takımı. üstünede battaniyesi var biraz kalınca.
gündüz sabah uzunkollu çıtçıtlı bodysinin üstüne ince penye bir yeleği var onu giydiriyorum, ancak öğlen yeleği çıkarıyorum(salona güneş vuruyor sıcak oluyor bir de oğlum çok hareketli çok terliyor)altında da çorap ve bir pijama altı. kışın da hiç üst üste giyinmedik.

Kızım tam 6 aylık. İçine kısa kollu ince çıtçıtlı badi,üzerine incecik penye uzun kollu pijama,altına yine incecik penye uzun alt, ayağında çorap yok. Üzerine boş nevresim örtüyorum. Buna rağmen kafası,ensesi ve sırtı su gibi terliyor. Başının altına boş yastık kılıfı koyup gece emzirdiğimde kurusuyla değiştiriyorum. Siz nasıl bu kadar giydiyorsunuz ve terlemiyorlar hayret ettim doğrusu. Bu gün doktoruna da sordum,bazı bebekler çok terler ailede terleyen biri varsa ona çekmiştir dedi. Ne yapacağımı şaşırdım.

oğlum 1 yaşında..şu anda ben antalya sıcağında onu şöyle giydiriyorum:(ki cam açık yatıyoruz,yani hafif esiyo,aşırı sıcak değil)üstüne çıtçıtlı kısa kollu body,altına şort..çorap yok..vede en üste kolsuz altı torba şeklinde uyku tulum....üstünede bi çarşaf örtüyorum..onuda gece yarısı zaten bi ara üstünden tepiyo..yani bi uyku tulumuyla yatıyo...hasta falanda olmuyo..memnun gibi:51:

biz istanbulda yaşıyoruz bu gün kısa kollu ve şorta geçtik şükürler olsun. bu gece üstü uzun kollu, alta da pijama giydirdim bebeğime çorap yok. üstüne de ince bir penye battaniye örttüm o kadar.haa unutmadan kapıı pencere kapalı.

Kızım tam 6 aylık. İçine kısa kollu ince çıtçıtlı badi,üzerine incecik penye uzun kollu pijama,altına yine incecik penye uzun alt, ayağında çorap yok. Üzerine boş nevresim örtüyorum. Buna rağmen kafası,ensesi ve sırtı su gibi terliyor. Başının altına boş yastık kılıfı koyup gece emzirdiğimde kurusuyla değiştiriyorum. Siz nasıl bu kadar giydiyorsunuz ve terlemiyorlar hayret ettim doğrusu. Bu gün doktoruna da sordum,bazı bebekler çok terler ailede terleyen biri varsa ona çekmiştir dedi. Ne yapacağımı şaşırdım.

d vitamini kullanımıyla da alakalıymış, ben dr.umuza sordum normalde 5 damla veriyordum 9 a çıkar dedi. bu arada kızım 14 aylık kafası çok terliyordu d vitaminini arttırınca terleme normale döndü. sonrada vitamini kestik.

herkes sehrıne gore yazmıs.ben adıyamandayım.bu yuzden de havalar burda cok sıcak.gece yatarken kısa kollu alttan cıtcıtlı badı altına da ınce ayaksız pıjama gıydırıyorum.corap gıydırsem pıser.uzerıne ınce pamuklu battanıye ortuyordum baktım sabahları cok sıcak ayakları ve ellerı sımdı carsaf gıbı bırsey ortuyorum.bebegım beyaz tenlı oldugu ıcın ben ısılık takıbı yapıyorum.cok sıcaklarsa ısılıklerı artıyor.bence de kendı gıydıgınız gıbı gıydırın.

arkadaşalar napıyorsunuz ya çocukları çok giydiriyorsunuz bence mersin sıcak olduğu için ben sadece yarım kollu çıtçıtlı badi ve pijama giydiriyorum.çok giydirmeyin.ilerde en ufak bir şeyde hasta olur.dr.siz ne giyorsanız onu giydirin diyor.

ben de çok giydirmiyorum. ben ne giyiyorsam öyle. akşam yatarken çıtçıtlı body, altına ince pijama altı. üstüne ince penye battaniye- gerçi onu da atıyor üstünden- terleyip kuruyunca çok daha kolay hasta oluyor çocuklar.

Back