• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hava soğudu malum evlerde

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
havalar yağmurlu gidiyor ve evler şimdi soğuk evi sıcak olanlar galiba çok şanslı bizim ev bayağı soğuyor dışarı soğuyunca oğlumda çok üşüyor geceleri şapka takıyorum yorgan üstüne battaniye örtüyorum elektrikli ocak da yanıyor ama iki gün içinde üşüttü galiba kusuyo ve içi ekşimiş yavrumun halbuki uykudan kalkınca hemen yelek giydiriyorum sıcak olan odadan pek çıkarmıyorum bi, soğuk bi sıcak kötü oluyor birde kıyafette sorun yaşıyorum küçükken hep tulum giydirdim malum nisan doğumluyuz soğuktu ev yine şimdiş yine almam gerekiyor yoksa çok şaşıyorum kıyafete ya ince yada kalın oluyor sırtını tam tutmuyor galiba uzun kollu atlet üstü badi yelek falan sizin evler nasıl neler giydiriyorsunuz birde burda banyolarda soba var ve banyo için sobayı yakıyorum yoksa üşür ben bile üşüyorum kalorifer yanana kadar böyle idare edecez bakalım

aynen canım şu anda gümüşhanedeyiz ve burası oldukça sein.kaloriferler yanana kadar çocukları hasta etmezsek iyidir.tek bir odada elektrikli yanıyor eeeeeeeeeeçocuk durmuyo bi sıcak bi soğuk burunlar hemen başlıyo akmaya...dur bakalım kaloriferler ne zaman yanacak biz birde lojmandayız inş geç yanmaz......

havalar yağmurlu gidiyor ve evler şimdi soğuk evi sıcak olanlar galiba çok şanslı bizim ev bayağı soğuyor dışarı soğuyunca oğlumda çok üşüyor geceleri şapka takıyorum yorgan üstüne battaniye örtüyorum elektrikli ocak da yanıyor ama iki gün içinde üşüttü galiba kusuyo ve içi ekşimiş yavrumun halbuki uykudan kalkınca hemen yelek giydiriyorum sıcak olan odadan pek çıkarmıyorum bi, soğuk bi sıcak kötü oluyor birde kıyafette sorun yaşıyorum küçükken hep tulum giydirdim malum nisan doğumluyuz soğuktu ev yine şimdiş yine almam gerekiyor yoksa çok şaşıyorum kıyafete ya ince yada kalın oluyor sırtını tam tutmuyor galiba uzun kollu atlet üstü badi yelek falan sizin evler nasıl neler giydiriyorsunuz birde burda banyolarda soba var ve banyo için sobayı yakıyorum yoksa üşür ben bile üşüyorum kalorifer yanana kadar böyle idare edecez bakalım

inşallah,bişeycik olmazlar.bizm ev doğalgazlı kendimiz ayarlıyoruz.uzun kollu badi giydirmek çok iyi fikir .hem de gece üstü açılınca beli üşümez.ben de senin gibi atlet üstüne dyarım kollu badi giydirmiştim,çok sıcak tutuyor,hatta terletiyor bile.bizim sorunumuzda gece üstünü açıyor,bazen uyanmamış oluyorum,farketmek de gecikebiliyorumkafamçokkarıştı.

ben kalarıferı daha yakmadım.gece yatarken kısa kollu badı ustune uzun kollu badı ve ıkı tane ayaklı pıjama altı gıydırıyorum bıde corap ustunede kalın battanıye.sımdılık ıdare edıyoruz ama ıkı haftadır hasta zaten oglum.ara ara gıcık tutuyor ara vermeden oksuruyor garıbım.ıkı kez doktora goturdum ıkı surup verdı ama hala gecmedı yaaa.cok canım sıkılıyor

allah bagıslasın canım yavrunu
gule gule buyutmeyı nasıp etsın rabbım
kalorıferler yanınca evımız cok sıcak oluyor
yanmadıgı zaman tabıkı soguk merkezı sıstem bırde saatlı yanıyor gece bellı saatten sonra sonuyor o aralarda serı oluyor
ısınıze karısmak gıbı olmasın ama bence cok abartıyorsunuz gıydırme konusunda
ıkı kızım var benımde 5 yasında ve 14 aylık
yorgan battanıye sapka bırde elektırıklı ocak yanıyor yınede usuttu demıssınız
mumkunatı yok canım bebegı cok terletıyor ve sıcaga alıstırıyorsunuz sonra en ufak serınlıkte hasta oluyorlar
elektırıklı yakın ama ustunu cok gıydırmeyın bence
ben soba yaktıgım zaman ınce gıydırır battanıyeyle yatırırım
banyodada sohbenı kızları soyup hazırlayana kadar suyu acar ıcerıyı buhar yaparım sıcak olur onlar yıkanana kadarda odalarına elektrıklı sobayı acarım
ama bunu cok soguk kıs gunlerınde yaparım
masaallah daha cok hasta olduklarını gormedım
nacızane bır tavsıye nekadar cok ustune tıtrer ve kalın gıydırmeye alıstırırsanız o cocuk daha cok hastalanır cunku sureklı sıcak tutulmaya ve sıcak ortama alısmıs olur
bırde bebegınız ne kadarlık??kusması ve ıcı eksımesı eger emıyorsa sızın yedıgınız ıctıgınız soguk seylerden sızın kendınıze dıkkat etmemenızdende gecebılır

allah bagıslasın canım yavrunu
gule gule buyutmeyı nasıp etsın rabbım
kalorıferler yanınca evımız cok sıcak oluyor
yanmadıgı zaman tabıkı soguk merkezı sıstem bırde saatlı yanıyor gece bellı saatten sonra sonuyor o aralarda serı oluyor
ısınıze karısmak gıbı olmasın ama bence cok abartıyorsunuz gıydırme konusunda
ıkı kızım var benımde 5 yasında ve 14 aylık
yorgan battanıye sapka bırde elektırıklı ocak yanıyor yınede usuttu demıssınız
mumkunatı yok canım bebegı cok terletıyor ve sıcaga alıstırıyorsunuz sonra en ufak serınlıkte hasta oluyorlar
elektırıklı yakın ama ustunu cok gıydırmeyın bence
ben soba yaktıgım zaman ınce gıydırır battanıyeyle yatırırım
banyodada sohbenı kızları soyup hazırlayana kadar suyu acar ıcerıyı buhar yaparım sıcak olur onlar yıkanana kadarda odalarına elektrıklı sobayı acarım
ama bunu cok soguk kıs gunlerınde yaparım
masaallah daha cok hasta olduklarını gormedım
nacızane bır tavsıye nekadar cok ustune tıtrer ve kalın gıydırmeye alıstırırsanız o cocuk daha cok hastalanır cunku sureklı sıcak tutulmaya ve sıcak ortama alısmıs olur
bırde bebegınız ne kadarlık??kusması ve ıcı eksımesı eger emıyorsa sızın yedıgınız ıctıgınız soguk seylerden sızın kendınıze dıkkat etmemenızdende gecebılır

size katılıyorum benim bebeğim de kısa kollu body üzerine ince pijamayla yatıyor çorap da giydirmiyorum üzerinde de battaniye örtülü oluyor çok sıcak iyi değil ve kat kat örtmek kan dolaşımını zayıflatarak daha çok üşümesine neden olabilir ayrıca o kadar sıcaktan birden buz gibi ortama geçince de vücut sıcaklığını dengeleyemez hasta olur önemli olan vücut sıcaklığını ortalama değerde tutmak öptüm tüm bebeişleri hasta olmasınlar inşallah...

İzmirde hala havalar fena değil,biz henüz birşey yakmıyoruz..geceleri oğluma yarım kollu body.altına pijamasının altını ve çorap..üzerine de ince bir battaniye örtüyorum...şimdilik iyi ama havalar kötüleşince tulum alıcam..

biz artık kaloriferi yaktık dünden beri ılık ama üzerine de iki battaniye örtüyorum uykudan kalkıncada yelek giydiriyorum ben nezle oldum bu arada ilaçta alamıyorum ıhlamurdan başka öneriniz varmı

ufo yaktık dün gece.baya serinleşti artık,yelek giyiyoruz kalkınca artık geri çıkarmıyouz.gece de küçük hanım üstünü açmasa iyi olacak.kadife battaniye,üstüne bazen ince bir battaniye daha.sırtına ve önüne bez.dün gece unutmuşum,soba da açık,terlemiş,değişmek zor oluuyor,ağladı yavrucak.

kızlar soba-kalorifer falan demişsiniz...
biz burda son 1 haftaya kadar klimayı çalıştırıyorduk sabaha kadar sıcaktan
artık klimaya gerek yok sadece pencereyi açsak yetiyor...
bu kadar iklim farkı olur mu yawwww aynı memlekette...

Bizim buralar çok soğuda ilk 1 hft...ufo yaktik ama baktik olmuyor sobamizi kurduk ama yatirken üzerini örtmüyorum ve vin kapisini açik tutuyorum malum soba yandimi ilik olmuyorki çok sicak yapiyor bende fazla sicak yapmamaya çalişiyorum ve rahatlikla açik olarak evde gezdiriyorum sicak olunca ...

son 1 haftadır serınledı bızım buralar da.uzun kollu bady gıydırıyorum,altına da pıjamasının altını yada ayaklı pantalon gıydırıyorum.ustune penye battanıyesını ortuyorum ama cok acınıyor

vsllls bende 1 haftadır ufoyu yakıyorum kombide var ama malesef el yakıyor çook fazla geliyor fatıura ondan kombiyi yakmıyorum. uzun kollu ,yeek falan giydiriyorum banyoyuda küveti odaya getiriyorum içerde banyo yaptırıyorum. a.s

vsllls bende 1 haftadır ufoyu yakıyorum kombide var ama malesef el yakıyor çook fazla geliyor fatıura ondan kombiyi yakmıyorum. uzun kollu ,yeek falan giydiriyorum banyoyuda küveti odaya getiriyorum içerde banyo yaptırıyorum. a.s

ben banyosunu 2-3 günde bir yaptırıyorum o günler içindede ıslak mendille siliyorum.

Bizimkide doğalgaz sobalı ve sıcak oluyo uykudaan kalkıncaa yelek bile giydirmiyorum.
şubat doğumlu şimdiye kadar hiç korumadım oğlumu korusaydım sürekli hasta olurdu.
şimdiye kadar 1 kere hasta oldu ama oda dişleinden dolayı maşallah.
allahım sizin bebişlerinize ve benimkine hastalık yüzü göstermesin kızlar

kızlar hiç korkmayın bişe olmaz,benim oğlum eylülde doğdu doktor göbeği düştükten sonra hergün banyo yaptıracaksın dedi oturma odasına elektrik sobasını yakıp her gün yıkadım hiç hasta olmadı yani bence fazla krumayın bağışıklığı güçlensin...

ben bebeğimi hasta ettim bile ses kısık öksürükte var doktora gittik ama şurublar pek yararını göstermedi.ıhlamur veriyorum ama yok fayda.doktor açık açık söyledi bayram ziyaretleri kısa olsun diye,bronşit olur uğraşırsın diye napıcaz bilmem çanakkale yeniceyede gidicez kayınvalideme burda sürekli elektrikli soba yakıyorum yün içlik aldım inşallah üşütmem bebeğimi

bizim buralarda bayağı soğudu, kalorifer de yanmadı bütün gün düşük ayarda ufo çalıştırıyoruz, aslında ben bebişten fazla üşüyorum denebilir. ben de çok koruma taraftarı değilim , şu anda kısa kollu badi ve pijamayla duruyor kızım. aynı şekilde de yatırıyorum. kalkınca yelek, çok soğuksa bazen patik giyiyor.

Back