Hatırası olan çaydanlık

portakalsuyuu

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
723
1.139
333
İzmir
Kızlar yine ocağınıza düştüm. Anneanem den kalma belki 60 yıllık çaydanlık var. Annem benim kadar eskiye düşkün olmadığı için bu garibim çaydanlığa kireç çözücü döküyor bizim oralarda çinko derler ama sanırım diğer adı emaye böyle sırrı atıyo. Yani bilenleriniz bilir boyası dökülüyor tabi sırrı atınca zehirleme falan yapıyormuş. Şimdi ben bu güzeller güzelini tekrar kullanmak istiyorum ama sırrı attıktan sonra nasıl kullanıcm kalay mı yapılması lazım ya da evde yapabileceğim bisey var mı

Eklentiler

• 16033673063325161666379437787049.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 359
süs eşyası olarak değerlendirin bence.

Çözüm ne bilmiyorum ama harika bir çaydanlık Benim bile içim cız etti bende çok severim bu eski mutfak eşyalarını. Bir de babanne yadigarı olunca ekstra kıymetli oluyor.
Ay vallahi Rahmetliyi de öyle severim ki böyle çiçek ekmek ihanetmis gibi geliyor ama yok eğer kullanilmazsa çiçek ekecem mecburi

Peki bu soğuk havalarda çiçek eksem tutar mı

orayı bilmem de burada hava gayet güzel tutar gibi

zaten içeride yetişecek çiçek olursa hiç sıkıntı olmaz

sukulent vs gibi uzun yıllar kalacak çok da su istemeyen bir şey iyi olur zira toprak kapasitesi sınırlı

Not: izmir de mi hava soğuk

biz burada kısa kollu atletsiz vs geziyoruz izmir de millet yazlıkta daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…