- 15 Nisan 2017
- 3.388
- 8.809
- 158
Sizi cok iyi anliyorum yani duydugunuz endise aslinda cok normal. Bir anne olarak insan evladina hic bir sekilde zarar gelmesin istiyor. Konuyla ilgili arkadasinizin densizligine cok sinir oldum bir anneye durduk yere korku asilamasi cok hadsizce olmus. Bende icinizi rahatlatacagim. Teknisyenin dedigi gibi cocuklara cok dusuk dozda radyasyon veriliyor ve beyin tomografisi basli basina diger tomografi islemlerine gore az radyasyon iceriyor. Bu konuyla ilgili cok yababanci ve bilimsel makaleler okudum bahsettiginiz kanser riskindeki artis cocukluk caginda 5 veya daha fazla tomografi cekmis kisilerde olusuyor. Bu artan riskte yine nispeten dusuk bir risk. Burada onemli olan kar zarar orani. Cocugunuz kafasindan darbe aldi ve kustu burda beyin kanamasi ihtimali goz ardi edilemezdi yani doktorun bu durumda bu ihtimali kesin bir tani ile elemesi gerekiyordu. Ya allah korusun beyin kanamasi geciriyor olsaydi arkadasinizin verdigi ustun akila gore radyasyon korkusuyla cocugunuzu olume veya engeĺli kalmaya mahkum etmis olmazmiydiniz?