hastanenin ve doktorum sorumsuzluğu

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
Kızlar merhaba
Öncelikle size anlatacağım olay benim değil yakın bir arkadaşımın başına geldi ve kendisi halen hastanede yatmakta…
Arkadaşım hamile iken düzenli olarak Bayrampaşa’da özel bir hastaneye gidiyordu kontrollerine. Her seferinde bebeğin gelişimi çok iyi hiçbir sorun yok diye aylar geçirtti doktor. Fakat 32. Haftasında kızın kanaması oldu bayağı bir apar topar hemen doktoruna götürdük . olay bundan sonra başladı zaten.
Önce kontrol ediyor doktor sonradan tahlil falan ama gayet rahat. Diyorki başka hastaneye git sen çocuk doğarsa burada küvez yok yani acil alalım yada başka bir şey yok. Sonra nst çektirmeye gönderiyor üst kata 2 kere nst çekiliyor onları beğenmiyor 3. Bağlıyorlar nst’ye. Benim bildiğim nst en fazla yarım saat bilemedin 45 dakika sürer 1,5 saat nst de kalıyor. En son ben dedimki bunlar seni unuttu herhalde. Aşağı kata inip bir ebe buldum anlattım kadın yukarı geldi makinayı kapattı. Daha sonra nst ye bağlayan ebeyi aradı meğer ebe hanım bizim kızı nst de unutuyor evine gidiyor. Neyse kimse bir şey demedi. Nst den çıktı e hadi doktora gösterelim diyoruz doktorun mesai si 14:00 te bitiyormuş ta gitmişmiş. Gelde çıldırma. Dedimki kızım bu böyle olmaz sen başka doktora git. Ogün eve gitti yattı cumartesiydi.
Ben 1 hafta önce doğum yapan arkadaşımı aradım doktorunun kim olduğunu ve memnun olup olmadığını sordum. Arkadaşımda çok memnun olduğunu söyleyince doktorun numarasını alıp pazartesi için randevu aldık.
Pazartesi günü doktora gittiler doktor hemen hastaneye yatacaksın yada hergün geleceksin nst bağlayacağız dedi. Velhasıl kelam doktordan memnun kalındı. Arkadaşım 2 gün önce acil doğuma alındı yeni doktoru tarafından daha iyi bir hastanede bebek iyi ama küvezde kızcağızda akşamüzeri yine kanama başlıyor doktoru tekrar acilen hastaneye geliyor ve 4 doktor tekrar ameliyata alıyorlar meğerse bebeğin eşi rahmine yapışmış kanamayı o yapıyormuş sonuç itibariye arkadaşım şu an iyi bebek 1 haftaya küvezden çıkacak inşallah.
Şimdi benim sormak istediğim ilk doktorunu şikayet etmek istiyoruz bunun için ne yapabiliriz eğer bu durum ilk doktoru ve hastanesinde yaşanmış olsaydı arkadaşım şu an gerçekten ölmüştü.
Okudğunuz için çok teşekkür ederim biraz karışık yazmış olabilirim ama dilimin döndüğünce cevap vermeye çalışacağım.

çok geçmiş olsun öncelikle. çok üzüldüm bence sağlık bakanlığına dilekçe yazın sadece doktor için değil o ebe için de. okurken çok sinir oldum Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin diyecek bişi bulamıyorum

aile uğraşmak istemiyor ama ben şikayet edicem.. bugün bize yapıldı arkadaşımın durumu vardı daha iyi bir doktor ve hastaneye gidildi. ya durumu olmayan onca kişi bence bir ders verilmeli bunun gibilere

Çok geçmiş olsun , annenin ve bebeğinin sağlığı yerindeymiş şükür .

Bugüne kadar 3 hastane ile ilgili BİMER e şikayet dilekçesi yazdım , 2 sinden geri dönüş aldım . Hatta birinde hastane tarafından oldukça yoğun ilgi gördüm

Sağlık Bakanlığına da şikayette bulunabilirsiniz .

Ama ebenin hastayı nst de unutmasına nasıl bir işlem uygulanır bilemedim , doktor zaten mesaisi bitince gider , yaa bizim bir hasta vardı nst de gelmedi demez .

mutlaka demez ama kız kanama ile gitti oraya acil yani durumunun kritik olduğunu doktor kendi dedi böyle durumda bir hastayı nasıl bırakabilirki bir kere etik değil.

geçmiş olsun
insan canını kime emanet edeceğini bilemiyo işte
ya dava açıcaksınız avukat tutup ya da sağlık bakanlığına ya da bimere şikayet edeceksiniz
bi de şu anki doktorlardan da bilgi alın napabiliriz diye siz eski hastanede olsa ölürlerdi diyosunuz ama ciddi anlamda bi ihmal var mı yok mu o da önemlidir heralde

Son düzenleme:
mutlaka demez ama kız kanama ile gitti oraya acil yani durumunun kritik olduğunu doktor kendi dedi böyle durumda bir hastayı nasıl bırakabilirki bir kere etik değil.

Dediğim gibi şikayet dilekçesini yazın , dönüş yapılacaktır . Onlar hastaneye uyarı yapıyorlar , hastane size dönüyor , benim başıma hep bu şekilde geldi yani.

arkadasın doğuruyor..bebek kuveze alınıyor..
daha sonra arkadaşının kanaması başlıyor..meğerse esı rahmine yapışmış..
yanı bunlar hep doğum esnasında o an oluyor dımı?

odasına gıdınce falan kanama başlamıyor dımı?

yooo ben doğru okumuşum;

2 gün önce acil doğuma alındı yeni doktoru tarafından daha iyi bir hastanede bebek iyi ama küvezde kızcağızda akşamüzeri yine kanama başlıyor doktoru tekrar acilen hastaneye geliyor ve 4 doktor tekrar ameliyata alıyorlar meğerse bebeğin eşi rahmine yapışmış kanamayı o yapıyormuş demıssın..

ıyı de doğum anında zaten eşi,bebekle bır çıkar..yapışmışsa bunu o an anlamaları gerekmıyo mu?
eşini karnında mı bırakıp doğum yaptılar..
yoksa eşi yapışmış,dogumda eşide cıkmıs ama yapıştığını mı sonradan anladılar..

allah allah,anlatabıldım mı ki?

doğru anlamışsın zaten eşi ve kordonu kireçlenmiş bunu ilk doktoru anlamamış. bebek birsüre sonra gelişmemeye başlamış bu sebepten dolayı. ilk kanaması olduğundada belki de bunun bir işareti falandı bilmiyorum. 2. doktor anlıyor kireçlendiğini ve bebeğin gelişmediğini bebek 1,400 doğdu.1 hafta ilaçla falan tuttu anne karnında ciğerlerini geliştirmek için iğne falan yaptı yani şimdi 2, doktorun hakkını yiyemeyiz gerçekten çok uğraştı artık son raddede aldı bebeği.

e-devlet sitesinden şikayet edilebiliyor. Ben o şekilde şikayet etmiştim bir devlet kurumunu.

Çok geçmiş olsun

Son düzenleme:

yanı demek ıstedıgım 2.doktorunda bu esının yapışması olması durmuna müdahalesını doğum anında yapmış olması gerekmez mıydı? yanı neden hasta odasına gonderılıyor,daha sonra kanama baslaynca müdahale edılıyor..

yanı bellı sonuçta eşinin duavara yapıştığı..

doğum anında ne yaptıkı doktoru;esını duvarda mı bıraktı,bı kısmını?
yoksa duvardan cekıp kopardımı?
yanı bı sekılde o eşin çıkması lazım..

yok eşini çıkarmış zaten de anladığım kadarıyla eş duvara yapıştığı için çıkarırken rahim zedelenmiş. çünkü ikinci ameliyatta rahmi alabiliriz demişler eşine ama alınmamış damarları diktik sorun yok demişler.

Arkadasina cok gecmis olsun cnm
Aslinda hayatu tehlike tasiyan bir durum sozkonusuymus rabbim korunus
Oysaki bu plesentaninyapismasi 2o.haftadan sonra bile anlasilabiken birsey son ayda olmas durumu pek.aoz konusu degil
bizimde hastane ile cozulemeyen bir problemimiz vardi tam iki ay cozulemedi
saglik bakanligi sikayet hattini aradik iki gin sonra problem son buldu
mutlaka hakkinizu arayin cann bu

görevı ıhmalden dolayı Savcılığa suç duyurusunda bulunabılırsınız.ALLAH yavruyu ailesıne bağışlasın arkadasada gecmış olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…