Hastaneden, embriyosu yere saçılan tüp bebek tedavisi gören çifte: Yaramaz, fırlama çocuk olacak

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Hastaneden, embriyosu yere saçılan tüp bebek tedavisi gören çifte: Yaramaz, fırlama çocuk olacak

Genç çift, hastaneye dava açacaklarını belirtti

inPaylaşın
Tüp bebek tedavisi gören çiftin dondurdukları embriyonların yere saçılıp, zarar görmesi sonucu, baba adayı Emrah Pamukhastanenin kendilerine “Yaramaz, fırlama çocuk olacak” dediğini iddia etti.

İHA’nın haberine göre; Adana’da 3 yıldır tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya çalışan ve ilk iki denemeleri sonuçsuz kalanAyşe ve Emrah Pamuk’un son umutları da söndü. Altı yıldır evli olan iki genç, tüp bebek için ilk adımı 2012 yılında attı. Şimdi 29 yaşında olan Ayşe ile 31 yaşındaki Emrah Pamuk bir yıl sonra bir kez daha şanslarını denediler ama bebek sahibi olamadılar. Bir süre önce hastaneden 3 adet kaliteli embriyon olduğu haberini alan Pamuk çifti ilk iki denemeyi yaptıkları hastaneden umutlarını kestikleri için, üçüncü denemeyi başka bir hastanede yapmaya karar verdiler.

Ancak hastaneler arasındaki transfer sırasında dondurulmuş embriyonların bulunduğu tüplerin muhafaza edildiği tankın kapağı açılarak tüpler yerlere saçıldı. Tutanak tutulmayan olayın ardından tüpler toplandı, yeni hastane işlemleri başlattı. Emrah Pamuk sonrasını şöyle anlattı:

“Fırlayan tüplerden biri ayağımın önüne düştü. Bizimle dalga geçer gibi ‘Yaramaz, fırlama çocuk olacak’ deyip geçiştirdiler. Biz embriyonların zarar görebileceğini düşünmedik çünkü anlamıyoruz. ‘Biri yeterli kalitede değil, ikincisi hasar görmüş’ diyen hastaneye üçüncü embriyonu sorduğumuzda ‘Başka yok’ yanıtını alınca hem şaşırdık hem de yıkıldık. Çünkü biz 3 embriyonu dondurmuştuk. Embriyonun ne olduğunu sormak için ilk hastaneye gittiğimde, ‘Sen niye başka hastaneye gidiyorsun?’ diye fırça attılar. ‘Zaten senin spermlerin, dondurulan embriyon kalitesizdi’ denilerek aşağılandım. Zaten psikolojim bozuktu. Bağırıp çağırınca uzatmadım, çıktım gittim.”

Genç adam dava açmaya hazırlandıklarını belirtirken eşi Ayşe Pamuk ise “Bu sefer çok umutluyduk. Bütün varımızı yoğumuzu döktük. Hayallerimiz yok edildi” diyerek sorumluluğu kimsenin üstlenmemesinden yakındı.
http://t24.com.tr/haber/hastaneden-...ren-cifte-yaramaz-firlama-cocuk-olacak,315393

Son düzenleme:
zaten insanlar yeterince gergin ve hassas oluyorlar yazık günah yahu hiç mi insafınız yok
(fırlama olacak senin çocuk) sen kimsin yahu eşimisin dostumusun anası babasımısın sanane !
hiç hoşlanmıyorum bu tarz şeylerden

Burası Türkiye neye değer veriyorlarki adamın umutlarına versinler...bu kadar basit işte...

Ahh 6 yilda 3 tup bebek. Yazik ya. Vucuduna o kadar hormon yuklemis ve karsilastiklari seylere bak..

ben bunu tv de izledim, insanların ekonomik durumu iyi değil bence, kimbilir kredi çektiler belki bunun için, hem tüpleri düşüreceksin hem dalga geçeceksin
bu işler nasıl oluyor bilmiyorum ama biraz duyarlı olmak bu kadar zor olmamalı

Her zaman söylediğim sözü yineleyeyim, Allah hastanelerin ne eksikliğini göstersin, ne de Muhtaç etsin
Allah isteyen herkese bebek nasip etsin inşallah, dilerim bu çiftin bebeği olurda yaşadıkları bu talihsiz olay gerilerde kalır.

bi büyüğümüz derdi bunu hep
Alllah muhtaç da etmesin eksik de etmesin.
İnşallah hayırlı bi evlatları olurda tüm bu yaşadıkları geride kalır

Başlığı görünce güldüm açıkçası da, ne saçma ne budalaca bir cümle bu ya, bu işin esprisi mi olur, insanların umutları yerlere saçılmış, o an da pata küte dalsaydı suçlanırdı bi de baba adayı. Bu aile sessiz kalmasın, kalmamalılar.

Valla ben onları dayak manyagu yapardım.gerizekalı hiç akıl yok fırlama oluck demii araız bideü

ay inanmıyorum yaa, nasıl olabilir? sen onca umutla, korkuyla, onca yoldan geç densizin biri düşürsün bide dalga geçsin. kör bıçakla kessem hıncımı alamam!

Bebek...
Olmayınca neden kabullenmek zor, neden 2 kişilik tek bir hayatı mutlu mesut yaşamak varken sürekli bu baskı ile huzursuz olmak neden? anlayamıyorum. Tabii dava açsınlar hak arasınlar ama yine olmasaydı (döklüp saçılmadan, olmasaydı öncekiler gibi) ne olacaktı? Yazık değil mi Kadına erkeğe yaşanan strese? Anlayabildiğimi düşünmüyorum, üzülüyorum ama saygı da duyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…