hastaneden dönünce gelenlere ne ikram ettiniz...

engidi

prenses kizimin kardesi
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
573
0
epey doğum yapan arkadaşlar oldu bu zamana kadar.. bebek şekerlerimi hazırladım ikram için. ama hastaneden eve gelince geçmiş olsun için gelen kısa oturmalık misafirlere ne ikram ettiniz yada ne ikram edeceksiniz.. fikir verir misiniz bana da...

bizimkiler aşure yapmayı düşünüyorlar tatlı olarak. yanına da sarma ve börek. mmhh :)

annem baklava yapmış onu hazırlayack benim çıkacağım gün... sarma da az önce sardık buzluğa koyuyorum onlarıda acil durumlar için..

hani hiç çay faslına girmeden türk kahvesi yada nescafe yanına kek yada muadili bişey olur mu acaba...

ben arkadaşımdan biliyorum oyle kısa süreli gelenler bile tek kahvelik yada caylık sureden daha fazla oturuyorlar. bişeyler hazırlamak hazırlıklı olmak acısından daha iyi

Biz hastanede hiç kalmadığımız için tüm misafirlerimiz eve geliyor. dediğiniz gibi 1-2 saatten evvel de kimse kalkmıyor. ikramlarımız sırasıyla şöyle: loğusa şerbeti niyetine önden vişne suyu veriyoruz süslü bardaklarla, arkadan bebek şekerini ve lavanta kolonyasını ablamız sunuyor kendine görev edindi hiç aksatmıyor :) sonra mutlaka çay faslı yapıyoruz, yanına da kurabiye-börek, kek-poğaça tarzı 2 çeşit, hazırda yoksa pastaneden yaş pasta-tuzlu kuru pasta, en son kalkarlarken de lokum ikram ediyoruz.

ben lohusa şeretimi hazırlayıp hastaneye gitmiştim
kayınvalidemler baklava yapmışlardı
her misafir geliceği zamanda annem kek poğaça yapıyodu doğumdan 1 hafta sonra kendimde poğaça
falan yapmaya başladım gelene gidene apasta börek lohusa şerbeti çay kahve herşey ikram ettim

ben lohusa serbeti ikram ediyorum ve yaninda tatli ve tuzlu birseyler. Cay kahveye hic girmiyorum ben.

ben bebek şekeri daha doğrusu lavantasını hastaneye de götürücem. lohusa şerbetini de hazırlayıp hastaneye götüreyim diyorum. eşimin ve benim iş arkadaşlarımız hastaneye gelirler. onlara ikram ederim diye düşünüyorum. ama orda yiyecek başka bişey olur mu acaba.. ne kadar tefarruat oluyor yaa. bide hepsini kendim düşünmek zorundayım. annem var ama yapamazki herşeyi hazırlamam lazım. ve yarın son günüm benim..

lohusa şerbeti
sarma
baklava
tahinli burma
su böreği
elmalı pay
poaça

hazırlandı..ikram edilmeye devam ediliyor kaçırmayın:jeyyar:

bende kurabıye borek falan sardım annem kayınvaldem komsular flan buzluga attık

biz bebek şerbeti ikram ediyoruz her gelende kekler pastalarla geliyo onları ikram edioruz
bide bebek şekerimizden veriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…