Hastanede erkek yasağı

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.578
298
Bakırköy Dr. Sadi Konuk eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kadın Doğum Polikliniği’ne erkeklerin girişi yasak. Girişte güvenlik görevlileri tarafından “erkekler giremez” diye uyarılan hasta yakınları hastanede refakatçi olarak da kalamıyorlar. Hastane yetkilileri, hastaların erkek yakınlarından diğer kadınlar rahatsız olduğu için uzun süredir erkeklerin kadın doğum polikliniğine alınmadığını açıkladılar.

Kadın doğum polikliniğinde uygulanan “erkek yasağı” hasta yakınlarının da meslek örgütlerinin de tepkisini çekiyor. Hastanenin Hasta Hakları bölümü yetkilileri bu yasağın gerekçesini “Erkek hasta yakınlarından diğer bayanlar rahatsız olduğu için erkekleri polikliniğe almıyoruz” diye açıklıyorlar. Böyle bir yasak diğer devlet hastanelerinde uygulanmıyor.

http://www.milliyet.com.tr/hastanede-erkek-yasagi-gundem-1929751/

Annemin rahatsızlığı dolayısıyla gittik kadın doğum bölümüne yasak değil bir kere isteyen istediği gibi girip çıkabiliyor haberde biraz abartı var sanırım.

Ayrıca kadın doğum bölümünde çapada da kadın doğumun muayene için beklenen salonuna erkekleri almıyorlar dışarı çıkarıyorlar. Refaketçi olarak tek kişilik odalarda kalabiliyorlar. Ama diğer hastalar rahatsız oluyor. Benim annem altı kişilik odada kalıyordu. Erkek ziyaretçiler gelip gidiyordu kalmalarına izin yoktu. Ben de her yanım açıkken odada bir erkeğin sürekli bulunmasından rahatsız olurum açıkçası.

hayır uygunsuz görüntü varsa girmesin erkekler ama koridorda uygunsuz orası burası açık kadın mı dolaşıyor ki... Desem ki kanlı üst baş falan oluyor, ben doğum yaptığımda öyle bişeylerde görmedim. Saçmaaa

Annemin rahatsızlığı dolayısıyla gittik kadın doğum bölümüne yasak değil bir kere isteyen istediği gibi girip çıkabiliyor haberde biraz abartı var sanırım.

Ayrıca kadın doğum bölümünde çapada da kadın doğumun muayene için beklenen salonuna erkekleri almıyorlar dışarı çıkarıyorlar. Refaketçi olarak tek kişilik odalarda kalabiliyorlar. Ama diğer hastalar rahatsız oluyor. Benim annem altı kişilik odada kalıyordu. Erkek ziyaretçiler gelip gidiyordu kalmalarına izin yoktu. Ben de her yanım açıkken odada bir erkeğin sürekli bulunmasından rahatsız olurum açıkçası.
haaa odada eğer ki özel oda değilse uzun süre kalmamalılar zaten, en fazla 10-15 dakika, o kısma katılıyorum

hayır uygunsuz görüntü varsa girmesin erkekler ama koridorda uygunsuz orası burası açık kadın mı dolaşıyor ki... Desem ki kanlı üst baş falan oluyor, ben doğum yaptığımda öyle bişeylerde görmedim. Saçmaaa
Çapada sordum ben neden kordiorda izin yok. Odaların şeklinden dolayı kapı açılıp kapandıkça içerdeki hastayı uygunsuz görebilirler dediler. İyi de şeklini uygunlaştırın o zaman. Bekleme bölümünde bekleyememleri abes gerçekten. Refakatçi hakkında kalmamaları taraftarıyım

erkek yasağı olmamalı da ne yaptığını bilen erkekler olmalı.örnek şu ki bazı şuursuzlar kapıyı tıklamadan rastgele odalara girebiliyor.bir kere kadın doğum uzmanının odasına adam zart diye daldı.kapı tıklama falan yok.ya içerideki kadın uygunsuz bir durumdaysa.bazı erkeklerimiz gerçekten çok kaba.

Çapada sordum ben neden kordiorda izin yok. Odaların şeklinden dolayı kapı açılıp kapandıkça içerdeki hastayı uygunsuz görebilirler dediler. İyi de şeklini uygunlaştırın o zaman. Bekleme bölümünde bekleyememleri abes gerçekten. Refakatçi hakkında kalmamaları taraftarıyım

aslında refakatçi olarak kalmalarına da karşı değilim ben..
bu sene bizzat yaşadım çok yakın bi arkadaşım hiç bi şekilde akrabalarından arkadaşlarından kadın kalacak birini bulamadı herkesi aradı ama herkesin bi maruzatı vardı..
sadece babası kalabilecekti yanında, yalvar yakar benden rica etti benim ertesi gün finalim vardı sınavıma gidemedim yanında kaldım..
özel odaya da çıkamadı maddi durum yüzünden.. yani böyle şeyler olmuyor değil.. tamamen refakatçi kalınmasına karşı çıkıyorum diyemem..

birdee her hastane de geçerli değil zaten bu bizim burda da ben denk gelmedim direk hastane adı verilmiş :KK51:

İstemeyen bu hastanede doğum yapmaz refakatçi erkeğe bende karşıyım , çeşitlilik iyidir , buna positif ayrımcılıkta deniyor , benim en çok şikayetim hemşerilerden yana bütün işi hasta bakıcılara yaptırıyorlar aklı olan hemşeri mesleğini seçer

Yalan haber oldugunu düşünüyorum. 10 gun once oradaydik oyle bisey yoktu. Yeni mi cikmis?

Benim gittigim cogu hastane boyleydi. Esimi almiyorlardi. Rahatsiz olmadim desem yalan olur. Esim ya bu benim yanimda olmasi gerek alti ustu sonuclari soyleyecekti doktor. Ama doktorlar kendi keyfi sebeplerinden de almiyorlar. Ama bazi hanzo herifler yuzunden de iyi olmus da diye bilirim. Ya insanda anlayis olmaz mi? Kapinin onundr muayene oluyorum adam kapinin tam karsisinda duvara yaslanmis kapi acildikca gorecek sonucta. Boylelerinin de dikkatli olmasi lazim. Ama dikkat olmayinca böyle önlem alıyorlar demekki..

İstemeyen bu hastanede doğum yapmaz refakatçi erkeğe bende karşıyım , çeşitlilik iyidir , buna positif ayrımcılıkta deniyor , benim en çok şikayetim hemşerilerden yana bütün işi hasta bakıcılara yaptırıyorlar aklı olan hemşeri mesleğini seçer

ben katılmıyorum düşüncenize..
isteyen istedigi hastanede doğum yapar..
en basitinden abim şark görevinde ve yengem hamile.. refakatçi olarak yanında kim kalcak.. abimin kalmasına izin vermicekler mi ?
veyahut bunu düşünmeden bile insan kocası yanında olsun istemez mi..

bunu da geçtim yukarda kendi yaşadıgım örneği verdim.. arkadaşımın yanında kalmak için sınavıma giremedim ben..
pozitif ayrımcılık yapılırken insanlar zor durumda bırakılmamalı..
herkes adına düşünün lütfen siz hasta olsanız yanınızda refakatçi kalacak bi kadın olabilir ama durum herkeste öyle olmayabiliyor..

çok yataklı odaların olduğu hastanelerde kabul edilebilir ama çok zor oluyo kızıma doğumumda almamışlardı eşimi(gerçi kv de almamışlardı) insan yalnız hissediyo.....ama oğlumda özel bi hastanede yaptığımdan eşim doğum anına kadar yanımdaydı sonra doğumhaneye geçtim....psikolojik olarak çok rahattım....

doğru aslında mantıklı kapılar açılıp kapandıkça içeriyi görebilirler. ama çok kötü ya, doğumdan sonra eşin bebeği istediği gibi görememesi, benim eşim yanımdaydı, bebeğimle o ilgilendi ben sezeryandan dolayı doğrulamadım bile, hatta benimle de o ilgilendi ama biz özel odadaydık, rahattık oyüzden, çok kişinin olduğu oda olsaydı evet eşim kalamazdı. Para işte, paran olunca her şekilde rahatsız, ne adaletsiz durum ya.. Hadi benim imkanım var, olmayana bu imkan yok, aslında kadın doğum bölümlerinin hepsi özel oda gibi olmalı.

doğru aslında mantıklı kapılar açılıp kapandıkça içeriyi görebilirler. ama çok kötü ya, doğumdan sonra eşin bebeği istediği gibi görememesi, benim eşim yanımdaydı, bebeğimle o ilgilendi ben sezeryandan dolayı doğrulamadım bile, hatta benimle de o ilgilendi ama biz özel odadaydık, rahattık oyüzden, çok kişinin olduğu oda olsaydı evet eşim kalamazdı. Para işte, paran olunca her şekilde rahatsız, ne adaletsiz durum ya.. Hadi benim imkanım var, olmayana bu imkan yok, aslında kadın doğum bölümlerinin hepsi özel oda gibi olmalı.
Evet o konuda gerçekten kötü. Mesela hamilelerin muayene olduğu yerde korkunç bence. Bekleme salonunda beraber bekliyorlar eşleriyle. Ama daha sonra bi koridora alınıp orda muayene oluyorlar. Bir tane oda var onda da ne kapı var ne bi şey. Dolayısıyla eşler içeri alınmıyor. Üzülmüştüm eşssiz muayenelerine. Bence erkeklerin refakatçi kalmasından çok düşünülmesi geren hastanelerin iyileştirilmesi

Back