Hastane/doktor ihmalinden ölüm durumunda ne yapardınız?

İhmali olduğunu düşünüyorsanız daha önce de belirttiğim gibi hukuki desteğe başvurmanız yerinde olur.Yine şeyi söylemek durumundayım.Hastanın kronik hastalığı var mıydı,tedavileri düzenli uygulanıyor muydu,ilaçlarını kontrollerine düzenli uyuyor muydu bunların hepsi önemli parametreler.Ancak sizin yazdığınızdan babanız hastaneye sapasağlam gelmiş ama hastane ihmali sonucu ölmüş sonucu çıkıyor ki bunu başlığınızda da belirtmişsiniz.Bunun da çok vicdani olduğunu düşünmüyorum haklı olarak
 
Merhabalar öncelikle başınız sağ olsun hastanelerde yoğun bakım yeri yoksa acil kırmızı alanda yoğun bakım şartlarına yakın bir şekilde takip edilebilir hasta. Muhtemelen karşı tarafta başka bir hastaneye sevk etmek istediler ve onlardan red yediler ve siz o konuşmayı yorumladınız diye tahmin ediyorum. Yoksa yoğun bakım yeri olmayan hastanede zaten hangi yoğun bakıma yatıracaklar ki? Merak etmeyin eminim kırmızı alanda da ellerinden geleni yapmışlardır, yine de araştırılması açısından tabii ki başvurmak hakkınız. İhmal olduğunu sanmam çünkü çünkü eminim monitörize edilmiştir ki zaten tansiyonu da ordan görmüşsünüz. Maalesef hastaneler artık nüfus yüküne dayanamıyor özellikle yaşlı nüfus arttıkça yoğun bakım oranı düşük kaldı, İster istemez sevk problem problemleri olabiliyor yani. Tekrar başınız sağ olsun
 
Yoğun bakıma alınıp alınmayacağı değişken olabiliyor. Bizi de uzman doktor görüp hasta yoğun bakımlık servise çıkamaz acilde sevkini bekleyin demişlerdi. Yarın başka uzman doktorlar sorun yok çıkabilirsiniz dedi ve çıktık. Cidden de bir sorun olmadı. Ani kötüleşme durumu ve doktorlar arasında bu şekik uyumsuzluklar olabiliyor. Muhtemelen ilk doktor acilciydi ve ikincisi uzman doktordu. Uzman doktor görüşü her zaman çok önemlidir, o yüzden sizi hastaneden çıkarmadıkları sürece ilk doktor uzman konsültasyonları ile görevini doğru yapmış gibi duruyor. İlk doktorun hatası maalesef durum kesinleşmeden olumlu konuşması, kontrole gitmeye izin vermesi. Maalesef sessizliğini koruyup sürecin işleyişi süresince size uzman yorumluyacak demeliydi.
 
Biz hic birsey yapmadik, tabi ki yapmakta tercih ama geri gelmeyecekti, sonra dusundukce istedigi sey oldu aslinda dedik, o kdr sok yasadik ki hala sokagindan bile gecemem o hastahanenin
Ihmal belki apartmandan asagi sedyeyle inmek olabilirdi bizde ihmal edecek sure bile olmadi ayagi ile bindi cayi kapatmayin dedi ambulansta hava alacakti kendi giyindi kendi yurudu tansiyon evde iyiydi yaklasik 4 dk sonra bu dunyadan gitmisti ambulanstan inmedi. Ve hastahanelerden hep korktu asla gitmedi asla istemezdi istedigi gibi de oldu. Basiniz sagolsun..
 
Eve gönderilmiş olsanız ihmal olurdu gibi geliyor.. gözlemde kaldığı sürece tansiyon şeker monitöre bağlanma oksijen bunlar yapıldıysa ihmal yok bence..zaten yoğun bakım odası yokmuş 2.doktorda gece 10 a kadar bekletmis o da 4 saat bekletmis oldu orada takip etmiş oldu
 
Başıma gelse o an nasıl tepki verirdim bilmiyorum ama pek ihmal varmış gibi de durmuyor. Belki birkaç saat daha konforlu olurdu. Zaten hasta olarak gelmiş. Orada sağlıklıyken fenalaşsa ve ilgilenmeseler neyse. İkinci doktor ilk doktorun neden yoğun bakıma yatırmadığından habersiz gibi görünüyor. Olmadık yerde sesli düşünmüş.

Babanız acilde de oturup beklememiş yanılmıyorsam. Tedavi uygulanıyordu.

Epikrizleri veya kopyalarını alıp bir hekime gösterseniz o sizi ihmalin olup olmadığı konusunda yönlendirebilir. Direkt avukata gidilmesinden yana değilim çünkü çoğu para derdinde. İhmal yoksa bile para için şikayette bulunur. Belki daha fazla yıpranırsınız.
 
Son düzenleme:
Öncelikle sabırlar diliyorum, mekanı cennet olsun babanızın. Benim babam da geçen sene fenalaşıyor, o gün çok sıcaktı ve annemle bankaya gitmişler ve çok yorulmuş. Akşamına acile götürmüşler zaten, hastaneye giderken gayet iyiymiş hatta kızmış boş yere gidiyoruz diye. Neyse, tektikler falan yapılıyor ve anjiyo yapılmasına karar veriyor doktorlar. Anjiyo başarılı geçiyor ve böyle giderse iki gün içinde taburcu ederim diyor doktoru. Ben uzakta olduğum için sürece bu kadar vakıfım. Babam iki üç gün sonra kötüleşiyor ve ben atladığım gibi gittim yanlarına, ilk etapta normal servisteydi babam ve biz hep çıkacak diye ümid ederken birden karaciğerin bittiğini söylüyor doktorlar, ardından böbrekler derken çoklu organ yetmezliğine çeviriyor ve entübe ediliyor. İki gün sonra da kalbi durdu, tekrar çalıştırdılar ama sağ çıkamayacağını, her an kaybedebileceğimizi söyledi doktorlar. Bu olaylar zinciri toplam 12 gün sürdü ve ben hala o gün güle oynaya hastaneye giden babamın 12 gün içinde nasıl hastaneden tabutunu çıkardığımıza asla anlam veremiyorum.
 
Sadece maddi ceza mi olur sonucu yani
 
Başınız sağ olsun. Babanız ambulansla sarı alana girip muayenesi ve tetkikleri istenmiştir. O anda görülen vitallerle doktor geç kalsanız yoğun bakımlık olabilirdi demiştir. Hasta gözlem sürecindeyken de tablo oturup durumu kötüleşmiştir. Sonra koydukları yerin 1. basamak yoğun bakım olduğunu düşünüyorum. Orda kalbinin durması ile de kırmızı alana çekilmiştir.

Olayda ihmal olması için sizin eve yollanmış olmanız gerekirdi. Doktor zaten gözlem alanında bekletmiş. O esnada uzman doktorla görüştüğünü, çıkması gereken kanların çıkmasını, klinik tablonun oturmasını beklemişlerdir. Hasta iyiye mi kötüye gidecek diye bakmak işin monitörize durumda durmuş zaten. Doktorun sizin yanınızda neden yoğum bakıma almamışlar demesini doğru bulmuyorum ki zaten bulunulan hastanede yoğun bakımda yer yokmuş. 112 ile görüşülmüş hastaya uygun yer aranmış ve hasta sevk edilmiş zaten.

İnsanlar ölümsüz değildirler. Hepimize biçilen bir ömür var ne yazık ki… İhmal varmış gibi durmuyor sizin durumuzda. Yine de istiyorsanız dava açma hakkınız var. Süreç için iyi bir avukat bulmanız lazım. Tekrar başınız sağ olsun
 
Anlattıklarınızdan ihmal olduğunu düşünüyorum. Kendim de benzer şeyler yaşadım. Babannemi baygın halde götürmüştük. Koydular bir yere saatlerce gelen giden bakan olmadı. Nefesinin durduğunu biz fark edip bağırmaya başlayınca gelip müdahale etmişlerdi. O günden sonra ve kendim basit bir hastalığımı bile 5 farklı doktora gittikten sonra teşhis ettirebilmiş bir insan olarak herkesten her şeyi bekliyorum. Zaten bu şüpheyle yaşayamazsınız, mutlaka peşine düşün. Hiçbir şey olmasa içiniz rahatlar.
 
İnsanlar bir gün ölür. Özellikle yaşlılar. Babanızı kaybetmenin acısını, yeterli bilginiz olmadan, insanlara hayatını adayan insanlardan çıkarmanız kusura bakmayın ama bu toplumun ve doktora ihtiyacı olan halkın hakkına girmektir.
 
Hastane ve doktorlarin da hatalari, yanlis tedavi uyguladiklari olmaz şeyler değildir. Nihayetinde onlar da insan. Ama saglik ve olum gibi ciddi bir konuda sevdiklerimizle ilgili en ufak suphemiz sonucunda bunun sorgulanmasi neden hakka girmek oluyor? Ben bu süreçte babamin hastaligi ile ilgilenen tum saglikcilardan raziyim. Tabii ki icime sinmeyen cok sey de oluyordu. Fakat bu son yasadigimiz şeyi ben kuruntu yapmiyorum bizzat bilgisinin donanimin belli olduğu bahsettigim o ikinci doktorun soylemine dayanarak bahsettim. O halde doktor doktorun da mi hakkina girdi? Babamin o doktor bunlari soyledikten sonra kalbi durdu. Durumun vehameti ve doktorun endisesinin nedeni kanıtlanmış oldu... Beni elestirenler belki saglikci veya saglikcilara cok onem veren insanlardir. Ama bir de benim yasadigim duruma kendi yerinizi koyarak düşünmemizi dilerim. O caresiz bekleyisler ne yapacagini bilememek, evden cikarken bilinci yerinde olan adamin saatler gectikce sesinin hareketinin ve niyayetinde bilincinin gitmesine an be an sahit olmak, gozlerinin onunde cocuklasmasi eriyip gitmesi...aglamaktan ve dua etmekten baska bir sey elden gelmeden, once allaha siginmak sonra doktorlara guvenmek, serumlarla duzelecek umuduyla telefondan anneme kotu bir sey olmadigini surekli anlatmak ama bir gece bile yogun bakimda kalmadan sabahina anneme babamin tabutunu goturmek ve belki de tum bunlarin sebebinin bir ihmalden kaynakli olma ihtimali...

Benim acim cok buyuk. Can sıkıntısindan bunlari uydurmuyorum veya olmayan bir seyden suphe duymuyorum. Benim canimdan can gitti. Nasil bunu sorgulamayayim. Aa tamam ufak bi hata olmus deyip nasil sineye cekeyim. Bu hayatta en guvendigim en sevdigim insandi. Nasil cildirmayay boyle bir ihmal varsa bunun karsisinda
 
İnsan kalçası kırıldı diye ölür mü? Evet ölüyormuş. Babam düşüp kalçası kırıldığı için ameliyat olmayı beklerken (ameliyat sonrası için yoğun bakım ihtiyacı olan bir hastaydı -koah-) entube edilip hayata veda etti.

Demem o ki belki babanızın tanımlanmamış başka bir hastalığı vardı. O yüzden olmuş olabilir mi? Ben ihmal olduğuna inanmak istemem çünkü. Başınız sagolsun bu arada.
 
Tüm verilerinizi,bilgi ve belgelerinizi toplayıp uzman bir doktora yorumlatın. Uyulması gereken prosedürler vardır standarttır doktorlar her aşamada uyguladıkları işlemleri kaydederler. E nabız kapanmadıysa kaydetmeye çalışın. Eğer söz konusu prosedürlere uyulmadıysa sorun vardır eğer uyulmuş ancak hasta kurtarılamadıysa malesef yapacak bir şey yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…