Hastane çıkışı kaç tane alınmalı? (2008 anneleri de bakarsa sevinirim)

Canım ben de bu konuda bayağı cahilim, hamile kaldığımdan beri soruyorum herkese. Tabii herkesin yöntemi değişik ama benim aklıma en yatanı kısa kollu çıtçıtlı body, altına patikli penye pantolon, üstüne tulum, havanın durumuna göre penye ya da yün yelek ya da hiç bişey. Buna göre almayı düşünüyorum. Hem bu içine ikinci kat giydirince tulumun çıtçıt yerleri delik kalıyo ya oralardan üşümez diyolar, hem de altına yapınca bezden çıkıyo bazen, o zaman içindekileri değiştirmek daha kolay oluyo diyolar. Ben zaten 0-3 aylık alıcam 1-2 takımda 3-6 aylık gerisini bebeğin ve havanın durumuna göre alırım diyorum.

kızlar kuzuları nasıl giydirdiniz peki? ben çok cahilim bebek konusunda ne yazık ki :kedi: evin sıcaklığına göre değişecektir muhakkak, benim evim merkezi sistem kaloriferli, geçen yıl iyiydik. zaten gerekirse elektrikli soba takviyesi yaparım diyorum. mesela tulumların içine ayaklı pijama mı giydireceğiz? aksi halde üşürler mi?ben çıtçıtlı bodylerini hep kısa kollu aldım, daha rahat kullanıldığını söylediler. onun üzerine tek kat penye üşütür mü kollarını? hadi sırtına yelek falan giydirilir. gerçi penye hırka da aldım ayrıca.. diyorlar ya ''senin giydiğinin 1 kat fazlasını giydireceksin''.. yine de kestiremiyorum şu an kafamda. tek derdimiz bu olsun tabii ama hep aklımda bu soru : ''acaba az şey mi aldım ben?'' offff :uhm:

valla canım naçizane önerim benim evim kombili çok sıcakta değil soğukta ama hiçbir zaman lahana gibi giydirmedim.üzerinde penye tulum içinde çorabı çok soğuksa patik üzerinede ince yelek giydirdim.çok şükür hiçte hasta olmadı kuzum.üstelik yağmur soğuk fırtına her havada dışarı çıkardım.erkek alışsın dedim şimdide alıştı valla herşeye nasıl alıştırırsan öyle gidiyor çünkü.yerimseniben

valla canım naçizane önerim benim evim kombili çok sıcakta değil soğukta ama hiçbir zaman lahana gibi giydirmedim.üzerinde penye tulum içinde çorabı çok soğuksa patik üzerinede ince yelek giydirdim.çok şükür hiçte hasta olmadı kuzum.üstelik yağmur soğuk fırtına her havada dışarı çıkardım.erkek alışsın dedim şimdide alıştı valla herşeye nasıl alıştırırsan öyle gidiyor çünkü.yerimseniben

Ben de doğumumu ethicada yapacağım sezaryen olacak kısmetse, merak ettiğim şu ki hastanenin sıcaklığı nasıl, aşırı sıcak mı, serin mi normal mi, orada doğum yaptığınız için umarım yardımcı olursunuz. Geceliklerimi bile buna göre alacağım da.

:teytey:
Ben de doğumumu ethicada yapacağım sezaryen olacak kısmetse, merak ettiğim şu ki hastanenin sıcaklığı nasıl, aşırı sıcak mı, serin mi normal mi, orada doğum yaptığınız için umarım yardımcı olursunuz. Geceliklerimi bile buna göre alacağım da.

geçen yıl 31 ekimde yaptım doğumumu mevsim çok güzeldi uzun kolluydu geceliğim epey sıcaktı.çok kalın penye almayın camlarıda açamıyosunuz bebek olunca serin olmuyor merak etmeyin.hayırlı doğumlar inşallaha.s

:teytey:

geçen yıl 31 ekimde yaptım doğumumu mevsim çok güzeldi uzun kolluydu geceliğim epey sıcaktı.çok kalın penye almayın camlarıda açamıyosunuz bebek olunca serin olmuyor merak etmeyin.hayırlı doğumlar inşallaha.s

Tam tahmin ettiğim gibi, çok teşekkürler! Ben üstümü ince götürüp, yanıma hırka, şal, çorap alacağım. Bebişe daha sıra gelmedi, araştırıyorum.

valla bn de bır hastane cıkısı var arkadasım aralıkta doğum yaptı ankara-etlik doğum evınde bn orada yapmıycam ama yapacak varsa ıkı tane hastane cıkıs al dedı ne olur ne olmaz ıkı de pijama üşüyomussun doğumdan sonra:bbo: hayırlısı bakalım:asigim:

erekk anaları doğduktan sonra oğlanları öle lahana gibi gydrmeyn erkek bebeği gerek yok okadrna alşması lasım.ha bide erkek bebeklerde yürüteç zaralı diolar yumurtalıklarına baskı oluoya o bakımdan sanırsam..

ben 1 takım hastane çıkışı götürmüştüm birde yedek tulum ama gerek kalmadı zaten hastanenin kıyafetlerini giydiriyolar çıkarken kendi götürdüğümü giydirmişlerdi. normal doğum olunca 1 gece kalınıyor fazla bişeye gerek olmadı, yalnız kendinize pijama ve çamaşır 2, 3 tane koyun çok lazım oluyo, çabuk kirlenmişti. ben hep 0-3 ay için fazla bişey almamıştım. çok çabuk büyüyolar zaten hemen küçülüyo, mothercare de kısa kollu bodylerden 10lu paketler oluyo beyaz , en çok onları giydi birde 3lü tulum ve body takımları oluyodu şapkalı eldivenli onları eskittik, en çok lazım olacaklar onlar yalnız eldivenler bazı takımlarda çok küçük oluyo büyük ayrıca almakta fayda var, iki de bir elinden çıkıyo..biz şapka kullanmadık pek sadece banyodan sonra. hastanede yanımızda 2,3 tane battaniye vardı lazım olabiliyo gerçi odamız sıcaktı ama çok soğuk bi günde hastaneden çıkmıştık ekim olmasına rağmen.sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah

unuttum yazmayı hastaneler genelde sıcak oluyo ince uzun kollu penye pijama yada gecelik alın kalın alırsanız pişersiniz, ben kısa kolla pek rahat edemem uyurken o yüzden uzun kollu diyorum ama isteyen kısa kollu bile götürebilir.

ben citcitli badilerini uzun kollu aldim kizlar ilk dogduklari zamanlar derileri ince oluyor kisa kollu badiyle uzerine tek bir tulumla kolarinin acik kalan yerleri usur bence..uzun kollu badi ve tulumla usumez bebisim yelekte giydiririm..

ben de gecelikleri mi ince almıştım hatta geceliğimi kısa kolluydu serum fln takltıkalrına zor olmasın fln diye düşünmüştüm kolları kıvırmaktansa diye.pijamaralır ince ama uzun kolluydu.iyiki de ince almışım çünkü içerisi hiç de serin değildi. birde çocuk emzirirken terliyor insan.yada üşümüyor. ameliyattan çıktığımda tir tir tiriyordum.ama soğuktan değil.etrafıma da üşümüyorum diyordum hep.sonradan anladım ki ameliyat esnasınındaki kan kaybından.bir süre sonrada geçti zaten.
yanımda yün yeleğim.çoraplarım vardı.
oğlumda 2 penye battaniye ve bir tane kalın çıtçıtlı battaniye almıştım.uyku tulumu diye de
yazıyor bazı yerlerde.
benim giydiğimden bir kat fazla giydirmiştim.12 ekimde doğum yapmıştım havalarda çok güzeldi.
2 takım giydiriyordum.çorapları fln.birde penye battaniyeye sarıyordum.
eve geleden önce çocuk doktoru kontrol ederken aklıma gelmişti sormuştu.evin sıcaklığı kaç olamlı diye. 22 ile 24 arası olması yeterli demişti.
eve geldiğimde bende öyle yaptım.oda sıcaklığı 22- 23 derece arasıydı. evde içine uzun kollu çıtçıtlı badisi.altına ayaklı pantalonu.üstünede zıbını veya tulumu.penye battaniye ile ilk günlerde sarıyordum veya üzerini örtüyordum.
sonraları uyanık olduğu zamnlarda çok fazla üstünü örtemdim.rahat hareket etmesi de kas gelişimi için önemli bence.
çok fazla giydirip de çocuğun harekelterlini kısıtlamak doğru değil bence.birgün arkadaşım geldi oturmaya bizden 5 ay büyük kızı vardı.abartmıyorum yeleğiyle birlikte tam 5 kat giydirmişti.insaf yani. küçük masum aynı bir korkuluk gbi duruyordu kolları iki yana açık.

ben de gecelikleri mi ince almıştım hatta geceliğimi kısa kolluydu serum fln takltıkalrına zor olmasın fln diye düşünmüştüm kolları kıvırmaktansa diye.pijamaralır ince ama uzun kolluydu.iyiki de ince almışım çünkü içerisi hiç de serin değildi. birde çocuk emzirirken terliyor insan.yada üşümüyor. ameliyattan çıktığımda tir tir tiriyordum.ama soğuktan değil.etrafıma da üşümüyorum diyordum hep.sonradan anladım ki ameliyat esnasınındaki kan kaybından.bir süre sonrada geçti zaten.
yanımda yün yeleğim.çoraplarım vardı.
oğlumda 2 penye battaniye ve bir tane kalın çıtçıtlı battaniye almıştım.uyku tulumu diye de
yazıyor bazı yerlerde.
benim giydiğimden bir kat fazla giydirmiştim.12 ekimde doğum yapmıştım havalarda çok güzeldi.
2 takım giydiriyordum.çorapları fln.birde penye battaniyeye sarıyordum.
eve geleden önce çocuk doktoru kontrol ederken aklıma gelmişti sormuştu.evin sıcaklığı kaç olamlı diye. 22 ile 24 arası olması yeterli demişti.
eve geldiğimde bende öyle yaptım.oda sıcaklığı 22- 23 derece arasıydı. evde içine uzun kollu çıtçıtlı badisi.altına ayaklı pantalonu.üstünede zıbını veya tulumu.penye battaniye ile ilk günlerde sarıyordum veya üzerini örtüyordum.
sonraları uyanık olduğu zamnlarda çok fazla üstünü örtemdim.rahat hareket etmesi de kas gelişimi için önemli bence.
çok fazla giydirip de çocuğun harekelterlini kısıtlamak doğru değil bence.birgün arkadaşım geldi oturmaya bizden 5 ay büyük kızı vardı.abartmıyorum yeleğiyle birlikte tam 5 kat giydirmişti.insaf yani. küçük masum aynı bir korkuluk gbi duruyordu kolları iki yana açık.

teşekkürler canım a.s. 2008 annelerine bebekleriyle sağlıklı günler dilerim.. bayrağı devir almamıza az kaldı inşalah :lepi:

Ben toplamda (0-3 aylık boylardan)
3 papalı takım,
3 normal pijama takımı aldım. Ayrıca ekstradan
2 papalı don
2 uzun kollu badi,
2 uzun kollu çıtçıtlı badi aldım.
Ama bunlar yetmezmiş gibi geliyor. Kimileride bebek hemen büyüyor fazla alma giyilmiyor diyor ?? :uhm:
Birde takımların 3 tanesi papalı değil acaba aralarından soğuk girerde bebeğim üşürmü die de korkuyorum.
Sizce ne yapmalıyım? Daha fazla papalı takım almalımı yoksa papasız takımlarda işimi görürmü :uhm:
Sizler kaç takım aldınız

Ben toplamda (0-3 aylık boylardan)
3 papalı takım,
3 normal pijama takımı aldım. Ayrıca ekstradan
2 papalı don
2 uzun kollu badi,
2 uzun kollu çıtçıtlı badi aldım.
Ama bunlar yetmezmiş gibi geliyor. Kimileride bebek hemen büyüyor fazla alma giyilmiyor diyor ?? :uhm:
Birde takımların 3 tanesi papalı değil acaba aralarından soğuk girerde bebeğim üşürmü die de korkuyorum.
Sizce ne yapmalıyım? Daha fazla papalı takım almalımı yoksa papasız takımlarda işimi görürmü :uhm:
Sizler kaç takım aldınız

Canım bu papa dediğin patik mi acep. Eğer öyleyse ben hepsini patikli altlardan ya da tulumlu olanlardan aldım. hatta içlerine de takım bi tane daha patikli pantolon aldım. Bebeklerin en çok el ve ayakları üşüyomuş çünküm. bi de ben genelde tulum aldığım için çıt çıt yerlerinden soğuk girer diye çift kat giydirmeyi düşünüyorum.
Kaç tane alsak yeter ben de anlamadım valla. Geçen gün bebek görmeye gittim arkadaşıma, 40'ı yeni çıkmış kaç tane takım alıyım dedim 0-3 aylardan, ne kadar kullanılıyo. O da toplam 10 tane olsa yeter dedi. Süt emdiği için üstü kirlenmiyor daha çok sık değiştirmiyorum dedi. kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
Canım bu papa dediğin patik mi acep. Eğer öyleyse ben hepsini patikli altlardan ya da tulumlu olanlardan aldım. hatta içlerine de takım bi tane daha patikli pantolon aldım. Bebeklerin en çok el ve ayakları üşüyomuş çünküm. bi de ben genelde tulum aldığım için çıt çıt yerlerinden soğuk girer diye çift kat giydirmeyi düşünüyorum.
Kaç tane alsak yeter ben de anlamadım valla. Geçen gün bebek görmeye gittim arkadaşıma, 402ı yeni çıkmış kaç tane takım alıyım dedim 0-3 aylardan, ne kadar kullanılıyo. O da toplam 10 tane olsa yeter dedi. Süt emdiği için üstü kirlenmiyor daha çok sık değiştirmiyorum dedi. kafamçokkarıştı

canim papa nedir??

Papa, patik aynı anlamda. Ayaklarınıda kapatan patikli alt pijamalardan bahsettim. Papa demekki sadece bizim buralarda kullanılıyor. Ne ise...

Bende yetmeyeceğini düşünüyorum. Yeni doğum yapan arkadaşıma sordum 7 tane varmı yetmiyormuş. O kadarcık kirli içinde makina çalıştırmaya değmez diyor :uhm: mecbur alacağız herhalde... 10 a tamamlıyayım bari bende
sağol canım a.s.

Papa, patik aynı anlamda. Ayaklarınıda kapatan patikli alt pijamalardan bahsettim. Papa demekki sadece bizim buralarda kullanılıyor. Ne ise...

Bende yetmeyeceğini düşünüyorum. Yeni doğum yapan arkadaşıma sordum 7 tane varmı yetmiyormuş. O kadarcık kirli içinde makina çalıştırmaya değmez diyor :uhm: mecbur alacağız herhalde... 10 a tamamlıyayım bari bende
sağol canım a.s.

bende papa ne diyorum yaaa:roflol:

Ben Hastane için sormamıştım canım. 0-3 ay arası giyeceklerini kaç tane almalıyız?? 10 takım yeterlimi mesela yoksa dahamı çok almalı?? Yada dahamı az almalı :uhm:

X