merhaba canım. ben 12 ekimde doğum yaptım.hastane çantamı biraz netten yazanlardan birazda çevredeki arkadaşalrın tecrübelerine dayanarak hazırlamıştım.
benim çantamda da bir hastane çıkışı takımı vardı.
2-3 zıbın takımı vardı.
yedek çorap , eldiven, şapka ve küçük havlu mendillerden, yumuşak bezlerden koymuştum.
2-3 tane battaniye
ayrıca bebeğimin ilk giyeceği giysileri bir poşet içinde çantamın en üstüne koymuştum.çantamı açtığımda kolayca bulabilmek için.(tavsiye ederim.) birde bebişimin eşyalarını gruplamıştım antamda.çoraplar , eldivenler küçük bir poşette. şapkalar fln ayırı bir yerde mendiller.
zıbın tkaımları ayrı bir poşette. birde her poşetin rengi farklıydı. yanımda annem kalmıştı. çantamın içinden ararken ben sadece poşetin rengini söylüyordum oda kolayca çıkarıp buluyordu.dolaba yerleştrirken de daha rahat olmuştu.ve aklımda bişiy daha.bir gecelik, 2 takım da pijama vardı yanımda.sık terlediğimz için üstünü değiştirme ihtiyacı hissedebiliyorsun.doğumdan hemne sonra geldiğimde geceliğimi , aya kaldırılmadan önce de pijamaarımı giymiştim. 2. doğumumda yanımda 1 gecelik 3 pijama lamayı düşünüyorum yanıma.
aslında çantanı ahzırlarken doğum şekli de önemli. çünkü normal doğumda 1 sezeryanda ise 2 gece kalınıyor.o yüzden sezeryan çantasındaki yedekler 1-2 sayı farklılık gösterebiliyor.
umarım yardımcı olabilmişimdir.birde yanımda ne olur ne olamz diye biberon ve termos içinde kaynatılmış sıcak suyum vardı.allaha şükür gerek kalmadı onlara.
sezeryanla doğum yapan arkadaşıma hemşiresi göğüslerine sıcak havlu koy sütün gelmesini çabuklaştırır demiş. ben denemedim ama o denemiş.faydası olduğunu söylemişti. karar sizin.paylaşmak istedim.