• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hastane çıkışı bebek kıyafeti

huzurlu_evim

OğlumEşimCanlarım...
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
853
485
358
Arkadaşlar sorum doğum yapanlara lütfen yardım edin 6 aylık hamileyim ama ilk doğumum olduğundan bilmiyorum bebek çantasına kaç tane bebek için hastane çıkışı takımı koymalıyım 2 tane yeterli mi yada en çok neye ihtiyaç duyuluyor? Şimdiden teşekkür ederim

öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım. Allah güzel bir doğum uzun ömür nasip etsin..

ben çantamı hazırlarken annemler çok şey koyuyorum diye eğlenmişti..ama maalesef hastanede uzun kalmak zorunda kaldık, koyduğum her şeyi kirlettik hatta eşim yenilerini aldı getirdi.

ben oğluma bir büyük(hani battaniyeli olandan) bir de küçük hastane çıkışı almıştım. ikisini de kullandım. hatta deneyimsizdim, ilk takım altını değiştirirken batıverdi:)insan 1-2 gün kalacak sanıyor ama biz 1 hafta kalmıştık..dur bulayım da listemi yazayım sana.

Benim çantam
2 takım pijama (2 parça olanlardan)---sonra bir de gecelik ekledim.ama doğumdan sonraki gece terden sırılsıklamdım.eşim 1 takım da dışardan aldı. incelerden al, hastaneler çok sıcak oluyor
Sabahlık---- (sezaryenden sonra gaz yürüyüşü yapıyorsun, vazgeçilmezimdi)
Şal
4 çift çorap
3 normal atlet
1 emzirme atleti
1 emzirme çamaşırı
4 alt çamaşır(sezaryen sonrasına özel)
Hasta bezi----ilk 2 gün yoğun kanamam oldu,sonra normal pede geçtim
Kağıt havlu
Islak mendil
Terlik---2 numara büyük al
Dudak koruyucu
Şarj aleti
Göğüs ucu için krem----bepanten almıştım, pek yara olmadı zaten

Oğluşum için
1 büyük hastane çıkışı---battaniyeli
1 küçük hastane çıkışı
Yedek çıtçıtlı badi
Penye yelek
Pazen battaniye
Örme battaniye
Bez---ben 2 gün kalacağız diye paketi götürmedim,15 tane aldım.ama bebekler ilk doğduklarında 2 saatte bir altları değişiyor.yetmedi,yeni paket aldık. prima premium careden vazgeçme derim.
Islak mendil---yenidoğanın verniks tabakasını kaybetmemesi için uni baby yeni doğan almıştım. istersen pamuk ve ılık suyla da halledersin ama orada pratik olmaz
Emzik (annem alışsın dedi, kararsızım)----küvezdeyken hemşireler alıştırmış sağolsun, evde büyük kolaylık oldu.
Pişik kremi(popolin geldi aklıma, araştırayım öyle alırım)---hametanla başladık hala devam ediyoruz
Genel: kendime kayısı kompostosu, annemler için termosta çay, bardak, kaşık,vs.

canım hayırlı olsun, inşallah sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın bebişini, bende 3 takım almıştım ama yetmedi eşim bir tane daha getirmek zorunda kaldı.. en az 3-4 takım koy derim ben neolur ne olmaz.. aslında doğum yaptığın hastaneyede bağlı, ben medicana da yaptım, yoksa bile onlar veriyolar, kıyafetsiz kalmıyo bebek ama insan yıkanıp temizlendiğinden emin olmak istiyo tabi.. bide erkek bebeklerde daha çok ihtiyaç oluyo zira çişin bezden taşma olasılığı daha yüksek oluyo çünkü, en azından benim oğluşum öyleydi :)

merhaba, bebeğin hayırlı ve uğurlu olsun allah kolay doğumlar ve güzel bir hayat nasip etsin :nazar: Hastane çıkışı hazırlarken ben iki tane küçük hurç hazırladım biri bebeğim için biri kendim için. herşeyde pratik yanlısı olduğum için çok fazla şey götürmeni tavsiye etmem, çünki sen rahatsız olacağın için genelde hemşireler yada yakınların koyduğun malzemeleri verecekler. hastane odasında en çok 3 takım bulundumanı tavsiye ederim. takım derken hastane çıkışı diye satılanlardan demiyorum çıt çıtlı badi ve altlarına giyilecekler, 3 battaniye vs. hastane çıkışlarında çok gereksiz şey oluyor bir takım alıp gerisini ayrı ayrı almanı tavsiye ederim. Ancak, arabanızda ekstra bir çantanın daha bulunması iyi olur gerektiğinde hemen kullanabilirsiniz. ayrıca, ihtiyacınız olunca hastanede hemen temin ediliyor merak etmeyin. bir de hastanelerde liste veriyorlar, o listede yazılanları götürmeniz yeterli oluyor.

arkadaşlar çok güzel yazmışlar zaten ama benim sana bi tavsiyem olacak.ben 1 tane gecelik 1 tane de pijama takımı aldım.ama gecelik çok kullanışlı oldu.çok terliyorsun ve çok kötü kokuyosun.benim 2 tane daha geceliğe ihtiyacım oldu.ve hastanenin tam karşısında halk pazarı vardı eşim gitti oradan aldı geldi.keşke dedim daha önceden temin etseydim.pijamayı sadece hastaneden çıkıp eve gelirken giydim.bi de 1 tane fazladan terlik koy.yanımda refakatçi kalanlar ayakkabılarıyla rahat edemediler ayakkabılarını çıkarıp benim terliğimi giydiler.daha sonra eşim gene halk pazarına gitti:)1 tane de şal al terlediğinde sırtına atıyosun çok faydasını gördüm.allah kurtarsın....

arkadaşlar çok güzel yazmışlar zaten ama benim sana bi tavsiyem olacak.ben 1 tane gecelik 1 tane de pijama takımı aldım.ama gecelik çok kullanışlı oldu.çok terliyorsun ve çok kötü kokuyosun.benim 2 tane daha geceliğe ihtiyacım oldu.ve hastanenin tam karşısında halk pazarı vardı eşim gitti oradan aldı geldi.keşke dedim daha önceden temin etseydim.pijamayı sadece hastaneden çıkıp eve gelirken giydim.bi de 1 tane fazladan terlik koy.yanımda refakatçi kalanlar ayakkabılarıyla rahat edemediler ayakkabılarını çıkarıp benim terliğimi giydiler.daha sonra eşim gene halk pazarına gitti:)1 tane de şal al terlediğinde sırtına atıyosun çok faydasını gördüm.allah kurtarsın....

amin canım çok sağol

Back