Doğuma Hazırlık Hastane çantasında neler olmalı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Faattoss

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2019
998
714
103
27
Merhaba kızlar Allah izin verirse yarın 37 haftalık oluyoruz inşAllah doğum çantası hazırlıyorum ilk gebeliğim çok tecrübesizim doğumum normal görünüyor şimdilik çantada neler olmalı sizcee??

Doğum tarihlerimiz yakın görünüyor :) Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin canım ben kayınvalideme danışarak hazırladım.
-Bebek için 3 set hastane çıkışı, 1 müslin örtü, 1 penye örtü, 2 adet de kalın battaniye koydum. Bebek bezi, ıslak mendil, ağız temizleme mendili.
-Kendim için 2 pijama takımı, 1 gecelik, 1 uzun hırka (sabahlık niyetine), terlik, iç çamaşırı (bir kaç tane), sütyen, atlet, hastaneden çıkarken giyecek yedek kıyafet, çorap ve kalın patik koydum. Göğüs ucu kremi, kalın mesane pedi, göğüs pedi de aldım.
Bir de normal çantamı alıcam yanıma. Makyaj malzemesi, kozmetik ürünler falan yanımda bulunsun belki lazım olur diye.
Benim hazırladıklarım bu şekilde. Eksiği ya da fazlası var mıdır bilemem bana yeterli gibi geldi :)

Aşy.çok terliyor insan atlet falan birkaçtane alın..

Amin canım inşAllah Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin şöyle bir dönemde. Çok teşekkür ederim

Bana hep üşüyeceğimi söylediler 3 tane koydum yeterli olur herhalde :)
Hayır hayır eğer sezeryan olursa ameliyatten çktktan sonra bi üşümen oluyor.. Sonra çok terliyorsun.. Kendinden rahatsız oluyorsun eve gelip nasıll duş aldığımı bilmem diyim yani..

Ben emzik ve biberon da götürdüm. Normal doğum yaptığım halde sütüm gelmedi 2 çocuğumda da. Aç kalmasınlar diye mama verdi ebe, biberonla içirdik. Emziği kimse önermese de, emzik alan bebek daha sakin oluyor. Ağlarken hava yutuyor emzik almayan bebekler, bu da fazladan gaz ve sancı demek.

Bende çok istiyorum emzik tutmasını doğar doğmaz mı verdiniz acaba emziği

Bende çok istiyorum emzik tutmasını doğar doğmaz mı verdiniz acaba emziği
Oğluma ilk emzirme denemesinden sonra yatağına yatırınca verdim emziği. 2 gün hastanede kaldık, nerdeyse hiç ağlamadı. Uslu uslu yatıyordu
Kızım çok sevmedi emziği. Bi tuttu bi attı.. 3 aylıkken anca randımanlı tuttu, o da uykusu gelince alıyordu, karnı tok olması şartıyla karnı tok ve altı temizse emziği tutunca uyurdu hemen. Eğer emziği atıp ağlıyorsa karnı aç demekti yaşına girmeden kendi kendine bıraktı zaten..

Hastane çıkışı diye paket satiliyor zaten onlari al cocuga bez emzik( istersen tabi.)Havlu kendine ve bebege kendine 2 adet pijama takımı hasta bezi tarak dis fircasi macunu bataniye bebege fazladan bir takım islak mendil bunlar geldi aklima

Merhaba kızlar. Ben de taze bir anne olarak çok kısa bir süre önce hastane çantası hazırladım. Hazırladığım çantanın detaylarını da yeni anne adaylarına faydası olması açısından bir yazı da derledim. Çantaya koyduklarımı madde madde anlattım. İncelemek isterseniz yazımın linkini aşağı bırakıyorum. Hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Doğum için hastane çantası hazırlama

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…