Arkadaşlar, hastanede doğumdan hemen sonra süt gelmezse bebişe mama veriliyor sanırım. Hangi marka mama almalıyım. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?:CüvCüv:
bana hastanede cocuk servısınden mama vermıslerdı..sütün gelır merak etme..ben sütüm geldı kasık kasık sagıp agzına döktük.zaten kuş kadar mideleri var..hemen doyuyorlar ilk günlerde..sonra canavarlasıyorlar:)
bende mama koymadım bence gerek yok.
bebekler doğduktan sonra 2 gün boyunca anne karnında aldığı besinle beslenebiliyormuş yani tok kalıyormuş. çocuk doktoru söylemişti bunu. ama süt gelmezse bebek yinede ağlıyor ve o zaman gerekirse hastaneden veriyorlar zaten.
kızım doğduğun gün hiç emmedi sürekli uyudu iki saatte bir kaldırdık ama emmiyordu hemşire ben ona biraz mama veriyim isterseniz dedi aldı götürdü vermiş ama mamayıda yememiş bencede götürmene gerek yok hastane hallediyor onu zaten
Canım bizim ufaklık doğduğu gün uyudu.. Hemşireler zorla emzirtmeye çalıştıysa da fayda etmedi uyandıramadık.. Kan şekerini ölçtüler normal çıkınca bişey vermedik.. Sabaha karşı hemşireler mama hazırlayıp getirmişlerdi... Ama onuda biz vermedik.. Zaten uyanamadıda...
Bir haftada kızımın çenesi kuvvetsiz olduğu için tutamadı memeyi.. Bizde sağıp kaşıkla verdik...
Stres yapma sütün mutlaka gelir. Mama almana gerek yok hastane onu ayarlıyor. Zaten gerekte kalmıyor ne kadar emzirirsen o kadar sütün gelir. Bol bol ılık su iç, humana still tee de çok iyi süt yapıyor. Sevgiler
bende sordum doktoruma aynısını telaşli anne hastane düşünüyo bunları dedi
bugün bi yazı okudum sezeryanda olsa vücut doğumu algılıyor rahimin kesilmesinden ve hızla sütün gelmesi için emzimleri slgılıyormuş.ilk anda gelmesede ısrarla emzirme sonucu 2 saate gelir deniyo
bebişler sinirlencek ama onların iyiliği için
ben çantama milupa aptamil koydum. bazı hastanelerde istiyorlarmış. nolur nolmaz dıyerekten koydum. bebeğim ilk günler çok uyuduğu için kan şekeri düşmesin diye biraz mama verdik. hastane kendisi verdi mamayı ama isteselerdi hazırda vardı mamamız.
canım ben bır sene once sezeryanla dogum yaptım.bızım hastanede kesınlıkle mama vermek yasaktı.hastanede sutum gelmedı oglum aclıktan agladıgı ve nerdeyse hemsırelere yalvardıgımız halde mama vermedıler keske cantamda olsaymıs onlar vermezse ben verırdım.onlar yuzunden kucaga alıstı cocuk ıkı gunde.aglaması kesılmedıgı ıcın sussun dıye kucagımıza almak zorunda kalmıstık.ben cok cesıtlı mamalar kullandım sonrasında.
ben koymamıştım gerçi sezeryanla doğum yapmama rağmen sütüm beklemediğim kadar iyi gelmişti ama hastanede bebeklere sütün gelmeyen anneler için mama veriyorlardı.hastane mama ihtiyaçlarını karşılıyordu hatta biberon bile...