Hastalıklı kişillikler

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
63
Bu sabah Tv'de bir psikoloğun şu sözleri beni çok etkiledi:"Bize gelen kişilere biz hastamız demiyoruz.Onlar hasta kişilerin hasta ettikleri insanlar"
Böylelikle toplumda bir şekilde dışlanan kişilerin (hasta oldukları için) ,dışlanmasına sebep olan davranış bozukluklarının ,başkaları tarafından bu durumun içine itildiğini bilsem de ,bir uzman tarafından desteklenmesine sevindim diyebilirim.
Hiçkimsenin kendi dünyasında yaşarken böylesine bunalımlar geçirebileceğine inanmamıştım zaten.Ama gelin bunu sebep olan kişiye anlatın anlatabiliyorsanız!...Anlamayacağına adım kadar eminim.
O halde geriye tek şey kalıyor mümkün olduğunca o kişiden uzak durmak.Mümkün değilse dediklerini ciddiye almamak.Bu da mümkün değilse dinliyor gibi gözüküp bildiğinden şaşmamak.
Etki ve tepki meselesi!...Siz de sizi hasta boyutuna ulaştıracak kadar size etki eden kişiyi ve olayı kısacık da olsa paylaşabilir misiniz?

ama hepsi için bu cümleyi kurmuş olamazlar...
insanların psikolojisini yine insanlar ve yaşadıkları bozar buna inanıyorum...
uzak durmak diyoruz hep ama bazen uzakta dursan ,eğer ince düşünceli biriysen,kafaya takıyorsun ve bir müddet sonra seni rahatsız etme boyutuna ulaşıyor...
herhalde biraz rahat olmak lazım,bananeci olmak lazım...
beni hastalık boyutuna getiren kimse olmadı çok şükür...etrafımda kişilik bozukluğu olan insanlar yok çok şükür...
olanlara da Allah yardım etsin...
sevgiler...

ama hepsi için bu cümleyi kurmuş olamazlar...
insanların psikolojisini yine insanlar ve yaşadıkları bozar buna inanıyorum...
uzak durmak diyoruz hep ama bazen uzakta dursan ,eğer ince düşünceli biriysen,kafaya takıyorsun ve bir müddet sonra seni rahatsız etme boyutuna ulaşıyor...
herhalde biraz rahat olmak lazım,bananeci olmak lazım...
beni hastalık boyutuna getiren kimse olmadı çok şükür...etrafımda kişilik bozukluğu olan insanlar yok çok şükür...
olanlara da Allah yardım etsin...
sevgiler...
Songülllcüğüm,zaten doktor da aynısını diyor.Zaten insanlara yaşadıklarını yaşatanlar da insanlar.Ama hastalık boytuna gelecek kadar kafaya takacak insan varsa da,mutlaka o ana gelene kadar da yaşatılmış şeyler vardır.İnsan durup dururken kafaya takmaya değmeyecek şeyi zaten kafaya takmaz.Demek ki taktırıyorlar.Yorumun için teşekkürler canım.Ama inan bana bazı şeyler yaşanmadıkça anlaşılmıyor.Umarım yaşamazsın!...

Asitciğim hayat tek başına insana neler yapabilir,gel bunu inceleyelim.Ben hayatı zorlaştıranında insanoğlu olduğunu düşünüyorum!....

X