Hastalığım ne?

Ben de gluten alerjisi var mesela ekmek yersem o kadar rahatsız olmuyorum ama art arda her gün mayalı poaça yersem aynı dediğiniz gibi tabiri caizse içim geçiyor tansiyon kan şekeri ne varsa uerlerde .. bazen de atak dönemleri oluyor .. bilemedim tabi. İçmeyince bir şey olmuyor mı bi deneyin bakalım , eğer olmuyorsa sonuçta kahvede vazgeçilmez bir şey değil 🍀
Kahve umurumda bile değil. Hayat felsefem bu hayatta vazgecemedgim hiçbir şey yok. Ayni dediginiz gibi kahve ictikten sinra atak gibi oluyor bu baygınlık halsızlık. Alerji olabileceği hiç aklima gelmezdi. Dediginiz gibi belkide alerjidir.

Normalde mutlaka MR isterler. Hatta benim değerimi görünce doktor eğer yaşın büyük olsaydi kesin kanser tanisi koyardim dedi. Bu değer çok yüksek. Direk ilaçlı MR istiyorum dedi ama özel hastaneye gittim. Malum para için bakmadık şey birakmiyorlar.
Benim yıllardır bu şekilde. Kanser tanısı tek bir hormona bakılarak konulmaz diye düşünüyorum. Siz biraz fazla mı evhamlisiniz acaba?

Benim yıllardır bu şekilde. Kanser tanısı tek bir hormona bakılarak konulmaz diye düşünüyorum. Siz biraz fazla mı evhamlisiniz acaba?
Normalde böyle değilim. Ki kesinlikle dediginiz gibi bir hormonla kanser denilmez. Ama paramla rezil olacağım bir doktora denk geldim benim psikolojimi bozdu. Hemde özel hastanede. Pendik Medipol hastanesi endokrinoloji doktoru Tayfun Garip. Kesinlikle gitmeyin gideni de geri çevirin. Gayet çocuk istiyorum diye gittim. Hormonlarima bakildi ve bu hormonuma kadin doğum biraz yüksek endokrinolojiye git. Önemli birseh değil ama görün dedi. Bende gayet sakin pozitif gittim. Neredeyse beni yatiracaktim kabul edilemez 900 ne demek. Çok yüksek. Normal MR geçtim direk ilaçlı emar isitiyorum diye ortalığı birbirine katti. Doktor öyle davranirsa ben hasta olarak sakın kalabilir miyim sizce?

Gerçekten bıktım diyeceğim ama isyan olacak diye haşa diyorum. Durduk yere tansiyonum 9a 6ya düşüyor. Ve cok cok ilginç ki kahve ictikten 1-2 saat sonra düşüyor. Tuzlu ayran içiyorum banamisin demiyor. Normalde kahve tansiyon yükseltir. Benimkini aksine düşürüyor ve beni perişan ediyor. Elimden kolumdan bacagimdan can kesiliyor. Resmen bayginlik geçiriyorum. Evet kahve içme oyleyse diyeceksiniz ama konunkahve içmemek değil. Konu bu yasadigimin adi ne. Kardiyoloji aritmi calmadigim kapı kalmadi. Tilt (eğik masa) testine kadar yapıldı. Holter ekg eko akliniza gelebilecek bütün kardiyolojik testler. Hepsi psikolojik diyor. İnsan psikolojik olarak hiçbir sebep yokken baygınlık fenalik hissi gelir mi Allah aşkına. Bütün günüm ölüyor böyle olunca.
Benim de tansiyonum düşüktür. Tuzlu ayran bile etki etmez. Belirtileri az çok tahmin ediyorum hemen oturabilecegim bir yere gidip gözlerimi kapatıyorum. Bir süre kendime gelmeyi bekliyorum. Bende Akdeniz anemisi ve MS de olduğu icin dikkat ediyorum. Bütün günümü mahf etmiyorum evdeysem soğuğa yakın bir duş alıp kendime geliyorum.

Benim de tansiyonum düşüktür. Tuzlu ayran bile etki etmez. Belirtileri az çok tahmin ediyorum hemen oturabilecegim bir yere gidip gözlerimi kapatıyorum. Bir süre kendime gelmeyi bekliyorum. Bende Akdeniz anemisi ve MS de olduğu icin dikkat ediyorum. Bütün günümü mahf etmiyorum evdeysem soğuğa yakın bir duş alıp kendime geliyorum.
Ms hastaliginizin bununla bir ilgisi varmi peki. Yani ms olduğunuz için mi düşüyor tansiyonunuz?

Hayır. MS ile tansiyonu ayrıt edebiliyorum. MS ataklari sonucunda ne olacağı belli olmadığı için dikkatli davranıyorum. MS ataklari tansiyon gibi ay dur başım dönüyor kolum uyuşuyor gibi değil pat vücut kendini kapatıyor kilitleniyorsun. Çoğu zaman bilincim saniyeler içinde geliyor ama vücuduma hukmedemiyorum dilim kilitleniyor bütün fiziksel fonksiyonlarım sıfırlanıyor. Tansiyon düşmesi gibi değil Allah kimseye yaşatmasın.

Gerçekten bıktım diyeceğim ama isyan olacak diye haşa diyorum. Durduk yere tansiyonum 9a 6ya düşüyor. Ve cok cok ilginç ki kahve ictikten 1-2 saat sonra düşüyor. Tuzlu ayran içiyorum banamisin demiyor. Normalde kahve tansiyon yükseltir. Benimkini aksine düşürüyor ve beni perişan ediyor. Elimden kolumdan bacagimdan can kesiliyor. Resmen bayginlik geçiriyorum. Evet kahve içme oyleyse diyeceksiniz ama konunkahve içmemek değil. Konu bu yasadigimin adi ne. Kardiyoloji aritmi calmadigim kapı kalmadi. Tilt (eğik masa) testine kadar yapıldı. Holter ekg eko akliniza gelebilecek bütün kardiyolojik testler. Hepsi psikolojik diyor. İnsan psikolojik olarak hiçbir sebep yokken baygınlık fenalik hissi gelir mi Allah aşkına. Bütün günüm ölüyor böyle olunca.
Benim 4-2 tansiyonu görmüşlüğüm var ve yaklaşık 1-2 yıl kadar 5-3,6-4 oldu sık sık. (Normali 9-6) Serum veya dil altı şeker yükseltiyordu. Sonra bi yopunşuk oldu iş zamanı ve ben bu problemimi unuttum . Bi daha da çok nadir düştü o d en fazla 7-8. Kardiyolojji bir şey yok dediyse sorun yok ama endokronolojiye git derim.

Yani evet insanın aklina ilk olarak "içmeyin o zaman" demek geliyor ama anladigim kadariyla siz bir teşhis arıyorsunuz. 9/6 öyle baygınlık geçirtecek bir tansiyon demekki sizin için, benim her zamanki tansiyonum 🤣 bende 12/8 falan olunca şaşırıyorum 🤣
9/6 cılar toplanalım bende aynıyım hemen öyle bayılmıyorum.... Bayılma hissi bende 7/5 olunca geliyor lokal anestezi esnasında farkettim... Bence destek alın sonrasında düzelecektir

9/6 cılar toplanalım bende aynıyım hemen öyle bayılmıyorum.... Bayılma hissi bende 7/5 olunca geliyor lokal anestezi esnasında farkettim... Bence destek alın sonrasında düzelecektir
Hic tansiyonum düşük diye doktora gitmek aklima gelmedi, benim annemin de düşüktür, bir de düşük tansiyon iyi derler, yani yüksek tansiyon olmasindansa, gebelik takibinde gittigim hastanede nst cekilen yer morgun bulunduğu koridorda ve ben ölülerden çok korkarim, kontrollerden once kilo, tansiyon ölçülüyor, benim 12.5/8.5 falan çıkıyor tansiyon, annemle beni alıyor bir gülme 🤣 tansiyonunuz iyi diyor hemsire lakin bilmiyor ki benim icin yüksek bir tansiyon 🤣

Hic tansiyonum düşük diye doktora gitmek aklima gelmedi, benim annemin de düşüktür, bir de düşük tansiyon iyi derler, yani yüksek tansiyon olmasindansa, gebelik takibinde gittigim hastanede nst cekilen yer morgun bulunduğu koridorda ve ben ölülerden çok korkarim, kontrollerden once kilo, tansiyon ölçülüyor, benim 12.5/8.5 falan çıkıyor tansiyon, annemle beni alıyor bir gülme 🤣 tansiyonunuz iyi diyor hemsire lakin bilmiyor ki benim icin yüksek bir tansiyon 🤣
Yaa benide güldürdünüz..😂

Bu 6 aydan hemen önceleri kahve içerken ya da içmeyi düşündüğün Bi sırada kötü bi haber aldın mı üzüldün mü?

Benim 4-2 tansiyonu görmüşlüğüm var ve yaklaşık 1-2 yıl kadar 5-3,6-4 oldu sık sık. (Normali 9-6) Serum veya dil altı şeker yükseltiyordu. Sonra bi yopunşuk oldu iş zamanı ve ben bu problemimi unuttum . Bi daha da çok nadir düştü o d en fazla 7-8. Kardiyolojji bir şey yok dediyse sorun yok ama endokronolojiye git derim.
Gittim endokrinolojiye. İlacli mr cekildi. Hiçbir şey yok dedi.

X