Ancak ne zaman bunlar suc sayildiginda agir cezalar alindiginda belki kuyruklari sikisip durmayi bilirler...Hayret birşey, ne zaman dur denecek bu doktorlara uygulanan şiddete
Herşeyi şiddetle, hakaretle, tacizle halletmeye çalışan bir toplum olmaya başladık, bu çok ama çok tehlikeli
Ancak konuya bir de şu açıdan bakın: Doktorların görevi hastaya ''Çıkın dışarı'' demek değildir. Hastaya ve hasta yakınlarına detaylı bilgi vermekle de görevlidirler. Dayak olayını savunmuyorum, ancak hastanelerde hademesine, tuvalet temizlikçisine kadar herkes hastaya ve hasta yakınına eziyet ediyor. Türkiye'de en büyük insan hakları ihlalleri doktorlar ve hastane çalışanları tarafından yapılmaktadır.
Hastaneler de her yeri kameralarla donatmışlar; neredeyse tuvalet kabinlerine bile koyacaklar. Peki bu kameralar neden amelliyathanelerde ve müdahale odalarında neden kamera yok? Yoksa doktorların keyfilikleri ve yanlışları delil olmasın diye mi? Bunun cevabını bana kim verecek?
Bundan üç ay önce bir komşumuz hastalanmış ve kızı ambulans çağırmış. Ambulansa hastayı alıyorlar, hasta yakını olan kızına siz kendi arabanızla gelin demişler. Kız taksi tutmak zorunda kaldı? Bu ne dangalaklık???
Dangalıklık değil özellikle yapılmış birşey de değildir genel bir uygulamadır bende yaşadım aynı şeyi kardeşim rahatsızlandığında taksiyle gittik...Uygulamanın sebebide İstanbul Fatih'te yaralı ve yakınlarının bindikleri ambulansta sağlık personeline saldırması üzerine Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınlayarak, "Acil hastaların yakınları hasta ile birlikte ambulansa binemeyecek" dedi.
Ancak konuya bir de şu açıdan bakın: Doktorların görevi hastaya ''Çıkın dışarı'' demek değildir. Hastaya ve hasta yakınlarına detaylı bilgi vermekle de görevlidirler. Dayak olayını savunmuyorum, ancak hastanelerde hademesine, tuvalet temizlikçisine kadar herkes hastaya ve hasta yakınına eziyet ediyor. Türkiye'de en büyük insan hakları ihlalleri doktorlar ve hastane çalışanları tarafından yapılmaktadır.
Hastaneler de her yeri kameralarla donatmışlar; neredeyse tuvalet kabinlerine bile koyacaklar. Peki bu kameralar neden amelliyathanelerde ve müdahale odalarında neden kamera yok? Yoksa doktorların keyfilikleri ve yanlışları delil olmasın diye mi? Bunun cevabını bana kim verecek?
Bundan üç ay önce bir komşumuz hastalanmış ve kızı ambulans çağırmış. Ambulansa hastayı alıyorlar, hasta yakını olan kızına siz kendi arabanızla gelin demişler. Kız taksi tutmak zorunda kaldı? Bu ne dangalaklık???
Hastaneler de her yeri kameralarla donatmışlar; neredeyse tuvalet kabinlerine bile koyacaklar. Peki bu kameralar neden amelliyathanelerde ve müdahale odalarında neden kamera yok? Yoksa doktorların keyfilikleri ve yanlışları delil olmasın diye mi? Bunun cevabını bana kim verecek??
O kararnameye kargalar bile gülüyor. O zaman ''Beni Türk Hekimlerine emanet etmeyin'' mi dememiz gerekiyor.
Birde doktorun tutumunun doğru olup olmadığına cevap verirmisin. Doktorların görevi hasta yakınına ''Dışarı çık'' demek midir? Şiddete asla taraftar değilim bunu belirteyim.
Türkiye'de hastalar çok zor şartlar altındalar. Bunu Birleşmiş Milletler Hasta Hakları ile Sağlık Bakanlığı Hasta Haklarını karşılaştırdığımızda görebiliriz
Eğer içerde olmaman gerekiyorsa niçin ısrarla içerdesin.....belli ki içerde olmaman gerekiyor......yanlış anlaşılmasın kurallar bu yöndeyse paşa paşa dışarı çıkmayı bileceksin.....o kadar işin arasında sağlık çalışanlarını niçin zorluyorsun demezler mi adama
Ne diyeyim O zaman size yapılan hasta haksızlıklarının hepsi müstehak
kurallara uyman gerekliliğini hastaların yaptığı haksızlıkla bağdaştırabiliyorsan bunun karar mercii elbette sağlık çalışanları olmayacak............bu haksızlıkların yaptırımı artık hapis cezası .......hapis cezası artık para çevrilmiyor ve ertelenemiyor.......
vallaa bak bir dene bakalım hastanede en ufak bir hakaret başına neler açıyor.......insan kendini bilmeyegörsün
Peki insanımıza yapılan haksızlıkların yaptırımı ne olacak? Bu aynı Bizans'taki gibi soylular ve soysuzlar sınıfı gibi oluyor. Saglıkçıyı saglıkçıya şikayet etmek çok komik. Aynı hırsızı hırsıza, katili katile şikayet etmek gibi. Hani bir atasözü var: ..., ...'yı dişlemez. Geri kalanı hikaye, roman, efsane... Gökten üç elma düştü.
Memleket Meselesi filmini izlemenizi tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?