• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hasta bezi mi yosa hijyenik ped mi?

nergis77

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
110
12
623
İstanbul
doğumdan sonraki ilk günlerde hasta bezi mi yoksa hijyenik ped mi daha faydalı oluyor? birde sezeryanla doğum yapan arkadaşlara sorum olacak; kanamanız ameliyattan ne kadar sonra başladı veya ameliyathaneden odanıza gelirken hasta bakıcılar size ped vermiş oluyor mu, odanıza gelmeden kanamanız başlamış oluyor mu?

bunyeyle alakalı sanırım..

ben hasta bezı alıstım ama ped yeterlıymıs.. cok kanamam olmadı benım.. uyandıgımda bezlenmıstım zaten..

Ben yanıma ped almıştım ama yetmedi ikizlerimin bezinden kullandım, zaten ameliyattan odaya getirdikleri zaman hasta bakıcı üzerini giydiriyor, pedini koyuyor
Allah kolaylık versin

bana ped yeterlı gelmıstı.odaya getırdıklerınde hastabakıcı yada hemsıre gıydırıp pedını koyuyor.gercı benım ılk 3-4 saat sonda takılıydı,cıkarınca gıydırmıslerdı

ben epidural sezeryan oldum, öyle çok kanamam olmadı. Odaya getirdiklerinde hemşire koydu, gün içinde değiştirdi. Ertesi sabah ben kalktım ve hallettim, yardım istemedim. Mesane pedi tavsiye ederim, onu verdiler hastaneden, normal pedden büyük ve o 2 gün için daha kullanışlı. 2. gün normal pede döndüm.

anlatılanlar gibi.ben de hasta bezi almıştım ama çok kanamam olmadı,belki sende olur sen gene de al.hastabakıcı hastabezi istiyor hem de.garanti oluyor rahat hissdeiyosun büyük büyük :)

Doğumdan sonra hasta bezi koyuyorlar zaten,hastanedeyken hastabakıcılardan istersin.Eve gelince de büyük boy pedler birkaçgün sana rahatlık verir.Sonra normal ped boylara geçersin.İstersen yanında da bulundurabilirsin tedbir olsun diye.Gerçektende benim azar azar da olsa neredeyse 40 günü buldu kanamam.

doğumdan sonra hemen hasta bezi serdiler yatağa baya kanamam olmuştu.6 saat sonra yürümeye başladığımda hastanenin kendi pedleri vardı bebk bezi gibi onu verdiler 3-4 gün onu kullandım sonra normal pede geçtim

Benimde kanamam azdı.. Normal ped yeterdi ama ben yinede hastanede hasta bezi kullandım... Daha rahat oluyor.. Hiç yoktan için rahat oluyor, bir yerlerden üzerine sızmaz diye...

bende sezeryan oldum.. ameliyathanede bağlamışlardı hasta bezini... ilk 2gün kanamam çoktu hasta bezi kullandım...sonrasında ped yeterli geldi zaten şimdide şimdide tam 30. gündeyim hala devam ediyo kanamam sanırım 40gün sürecek...

Sezeryan oldum.Hastanede ped verdiklerini söylemişlerdi.Gazlı beze sarılmış pamuk şeklinde büyük pedler koydular.Altıma da hasta bezi serdiler ama kanamam çok oldu.Üç kilot değiştirdim çok kan olduğu için.En sonunda bebek bezi koydular.Çok kanamam oldu benim ilk iki gün.Sonra büyük pedlerden kullandım.Yavaş yavaş normal ped ve günlük pede döndüm.

arkadaşlar,
"Natracare Doğum Sonrası Ped" diye bir ürün var eczanelerde satılıyor. Kullanan var mı? Doğum sonrası için özel bir ürünse daha faydalı olur mu acaba?

ben de epidural sezeryan oldum. ilk gün çok kanama oluyor, hastaneden ped veriyorlar zaten hastabakıcılar koyup değiştiriyor. altta da yatak koruyucu oluyor. o marketlerde satılan hastabezleri çok büyük, ben almıştım ama hiç kullanmadım gerek yokmuş. 2. gün zaten normal pede geçtim.

doğumdan sonraki ilk günlerde hasta bezi mi yoksa hijyenik ped mi daha faydalı oluyor? birde sezeryanla doğum yapan arkadaşlara sorum olacak; kanamanız ameliyattan ne kadar sonra başladı veya ameliyathaneden odanıza gelirken hasta bakıcılar size ped vermiş oluyor mu, odanıza gelmeden kanamanız başlamış oluyor mu?

Canım şöyle anlatayım 15 gün önce bende sezeryan oldum, sana iğrenç gelecektir ama o an insana iğrenç gelmiyor bana gelmedi yani, can derdinden...
Hastabezi al ilk gün ve ertesi gün onu kullanırsın. sonra pede geçersin...
Benim kanamam daha amelyathanede ayıltılırken sedyeye alınırken yatağa getirilirken oldu yani aktığını hissediyordum, hemde öyle azbuz değil... Beni yatağa yatırdılar üstümü örttüleröyle hemen hastabezini falan takmadılar, , ben bikaç saat öyle durdum, yatağın altında zaten hemen toparlanbilen yatak koruyucu varmış. Sonra hemşire geldi hastabezini istedi takalım artık dedi, tabi ben amelyat yerimden çok korktuğum için, ben nasıl belimi dorultucam dedim, hani popoyu kaldırmak gerekiyor sonuçta, kadın merak etme sadece altına sürücez bağlamıycam dedi, gerçekten bağlamadı bikaç saat te öyle durudum. sonra bağladılar...
Öyle korkunç bir durum değil, zaten herkes alışmış duruma onların rahatlığı senide rahatlatıyor. Bende böyle oldu, öyle yatakta batmamıştı, ilk kaldırdıklarında yatağa baktım hiçbişey yoktu, ertesi günde tuvalette ikide bir çıkar değiştir bağla sorunu olduğu için ped takıp külot giyimek bana daha rahat geldi. ay çok mu açık yazdım ne:1shok:

ben de sezeryanla doğum yaptım. hasta bezi kullandım 3 gün.sonra 1 haftaya kadar geceleri hasta bezi kullandım gündüz normal ped kullandım.

ben kendıme gelmeden hastane pedlerınden koymuslar ama camasırsız falan yataga da hasta pedı sermısler
ertesı sabaha kendıme geldıgımde wc ye benı hastabakıcılar goturuyordu
kılot gıydırıp hastane pedı kullandılar
eve cıkınca normal ped kullandım

spinal sezeryanla doğum yaptım,hastanede kaldığım iki gün hasta bezi kullandım çok kanamam olduğu için.zaten hasta bezini hastabakıcılardan istiyosun veriyolar.yataktada yatak koruyucu oluyo.hastaneden çıkıştsn itibaren ped kullandım ve tam 40 gün sürdü kanamam.sonra bi anda kesildi.sen bence ilk gün hasta bezine ihtiyaç olur,hem daha rahat..sonrasında genelde ped yeterli oluyor..

Arkadaşlar doğum sonrası pedi diye bişey var internette natracare diye birşey.bundan kullanan var mı? ben hasta bezinin çok büyük olduğunu düşünüyorum onunla nasıl kalkıcaksın ya olmaz ki :) yürüyemezsin. ne alacağımı şaşırdım.hasta bezi mi normal ped mi yoksa bu natracare diye satılan ped mi??? kullanan varsa fikirlerini bekliyorum.teşekkürler....

pedi diye bişey

ben sezaryenden sonra odama geldiğimde kanamam başlamıştı ve oldukça yoğundu. kadın doğum pedi diye bir ped var ondan koydular, o eski büyük kalın hijyenik pedlere benziyor. ama ben sonra hasta bezine döndüm, çünkü sonda takılmasını istemedim ve ayağa kalkana kadar hasta beziyle idare ettim:)

Back