Çocuk Hastalıkları Hasta bebek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
:) Bende uykuyu unuttum artık. Şuan uyusa da uyuyamıyorum. Amaterlemesin dikkat et o kötü yapar bebegi. Ben gerekirse kaldırıp kurıtuyorum. Ciğerlerine işlemesi diye. Azcık öksürüğü oldugunda çok az şurubu dan verip hemen geçirtiyorum.Şuan tatil beldesinde yaşadığımız için hava çok iyi bebek için ama siz dikkat edin madem çok soguk var. Acil varsa acile götürün saglık ocagına falan
A
Bence alakasi yoktur. Elinize sıkın bakin zaten minnacik cikiyor. Eve birinden gelmistir. Bugun eczanede bir hanim aynilarini anlatti doktor prospan yazmis oksurugune. Bende kullaniyorum onu korkmadan birde gogsune vicks baby rub suruyordum. Bazende ayakaltlarina. Aklima gelenler bunlar
Hatitlattigin için sağol cnm. Vicks sureyim ayak altlarına bakayim

Yasadigim yerde cok soguk, suan hava -12.
Ben uyandigimiz gibi butun evi havalandiriyorum, sende havalandirmalisin.
Hergun iki kere disari cikariyorum cocuklari.
Yelekle kalin kiyafetle cocugu uyutma.
Basi terlediyse kurutman laZim, bastan soguk alir iyice, bas agrisindan duramaz.
Gunicinde de kat kat giydirme hasta diye, atesi ciksa atesli oldugunu anlayamazsin.
Ates cikma ihtimaline karsi elinde iki cesit fitil olsun, degistirerek kullan, caprazlama yap yani.
Burnunu surekli temiz tut.
Oksurugu kuru mu?
Kuruysa o oksurugu yumusatman gerek ki enfeksiyon burnundan mukus olarak aksin.

Geçmiş olsun. 9 aylık bebenin kafasını kurutmak o kadar zor iş mi yav? Havluyla ıslaklığını alın uyandırmadan, sonra da pamuklu ince bir şapka takın başına. Ben böyle yaparım hep. Bir de benimkiler hatırı sayılır derecede bol saçlı doğdular, ona rağmen kuruyor yani. Kıyafetleri ıslanacak kadar terlediyse, uyanmasını dert etmeyip değiştirin mutlaka.

Limon veriliyor mu bu kadar küçük bebeğe? 1 yaştan sonra verilir diye biliyorum. Turunçgiller asitli yiyecekler, hazmedemiyorlar. Kusması ondandır büyük ihtimalle. Öksürük için daha hafif bitkilerden yararlanın; ıhlamur ve elma çayı gibi... Pros... ile başlayan bitkisel bir öksürük şurubu var (internetten bakarsanız bulursunuz) ama 1 yaş altı bebeklerde doktor gözetiminde kullanılması gerekiyor. Bizde işe yaramıştı. Doktorunuza sorup, evde bulundurabilirsiniz.

Doktora götüremiyor olabilirsiniz ama bir çocuk doktorunuz yok mu? Yoksa telefonunu alın, acil durumlarda telefonla tavsiye isteyin. Şehir merkezinde yaşıyorum ama ona rağmen her hastalık belirtisinde biz de doktora koşamıyoruz. Bazen sadece telefonlaşıyoruz. Ya da sağlık ocağı gibi bir şey de mi yok etrafta?

Bir de odalarınız kaç derece, sürekli kontrol altında tutun. 22-24 derece arası normal deniyor. Terlememesi için bu da önemli. Umarım biran önce toparlanır yavru.

Şuanda hava aşırı buz yüz yakıyor. Dağa yakin oturuyoruz.
Sizin orda nasıl bilmiyorum ama bizimdisari cikartack gibi değil hava.
Bu akşam markete gittim tek.
Yerler buz lu gibi kayıyor bembeyaz kar da var çok da soğuk.

Guzel olsa zaten çıkarıyorum cnm.
Bebek Arabasina koyup.

Serum fizyolojik var onu damlatiyorum
Burundakiler dışarı akıyor. Ateş yok . Ama işte şuan saçları ıslak terlems .

Uyandırıp kurutsam mi
Ama çok da uykusuz kaldi
Saçlarının terlemesinden birşey olmaz canım merak etme.onemli olan sırtı terlemesin.ihlamur icirebilirsin.icmezse biraz şeker atarsin.

Bizim eve misafir geldi o da öğün hastaneye gitmiş o zaman ondan bulaştı cnm haklısınız çok teşekkürler.

Dr ona da antibiyotik yazmış bebeği sevmedi yaklaşmadi bulasmasin diye ama yine de aynı havayı soludugundan bulaştı demeki
Geçmiş olsun. 9 aylık bebenin kafasını kurutmak o kadar zor iş mi yav? Havluyla ıslaklığını alın uyandırmadan, sonra da pamuklu ince bir şapka takın başına. Ben böyle yaparım hep. Bir de benimkiler hatırı sayılır derecede bol saçlı doğdular, ona rağmen kuruyor yani. Kıyafetleri ıslanacak kadar terlediyse, uyanmasını dert etmeyip değiştirin mutlaka.

Limon veriliyor mu bu kadar küçük bebeğe? 1 yaştan sonra verilir diye biliyorum. Turunçgiller asitli yiyecekler, hazmedemiyorlar. Kusması ondandır büyük ihtimalle. Öksürük için daha hafif bitkilerden yararlanın; ıhlamur ve elma çayı gibi... Pros... ile başlayan bitkisel bir öksürük şurubu var (internetten bakarsanız bulursunuz) ama 1 yaş altı bebeklerde doktor gözetiminde kullanılması gerekiyor. Bizde işe yaramıştı. Doktorunuza sorup, evde bulundurabilirsiniz.

Doktora götüremiyor olabilirsiniz ama bir çocuk doktorunuz yok mu? Yoksa telefonunu alın, acil durumlarda telefonla tavsiye isteyin. Şehir merkezinde yaşıyorum ama ona rağmen her hastalık belirtisinde biz de doktora koşamıyoruz. Bazen sadece telefonlaşıyoruz. Ya da sağlık ocağı gibi bir şey de mi yok etrafta?

Bir de odalarınız kaç derece, sürekli kontrol altında tutun. 22-24 derece arası normal deniyor. Terlememesi için bu da önemli. Umarım biran önce toparlanır yavru.
Saç kurutma makinesi sessiz değil sesli çalışıyor uyanmasindan oturu tedirgin oldum uyanıp da daha çok ağlamasın diye çünkü bugün de çok ağlamıştiii.... Amaa

Neyse ki çok şükür aşırı ıslanmış saçlarını saç kurutma makinası ile kuruttum Loreth Loreth emzirdim uyudu tekrar. 1 dakika emdi ama olsun. Uykusu daha tatlı geldi

Çocuk bu hasta olur. Hasta olacak ki bağışıklık sistemi güçlensin. Bu kadar basit bir olayı dramatize etmeyin lütfen.
Ateşini kontrol altında tutun, bol bol sıvı verin yeter. Vücuda kendini savunması için biraz fırsat verin.
Bu doğru ama bana da hak verin ilk anneligim ve çok ağlıyor . Hurultusu var burnu akıyor öksürüyor. Uyumuyor sesi kısık. Dramatize etmiyorum etmek değil bu bence . Canm

Yasadigim yerde cok soguk, suan hava -12.
Ben uyandigimiz gibi butun evi havalandiriyorum, sende havalandirmalisin.
Hergun iki kere disari cikariyorum cocuklari.
Yelekle kalin kiyafetle cocugu uyutma.
Basi terlediyse kurutman laZim, bastan soguk alir iyice, bas agrisindan duramaz.
Gunicinde de kat kat giydirme hasta diye, atesi ciksa atesli oldugunu anlayamazsin.
Ates cikma ihtimaline karsi elinde iki cesit fitil olsun, degistirerek kullan, caprazlama yap yani.
Burnunu surekli temiz tut.
Oksurugu kuru mu?
Kuruysa o oksurugu yumusatman gerek ki enfeksiyon burnundan mukus olarak aksin.
Evi havalandirmaz olur muyum havalandıriyorum her gün canım. Her odayı havalandıriyorum yaz kış her gün.
Burnunu süpürgeyle çektim :) otribebe varya . Öksürüğü kuru değil burnu hep akıntılı. Fitil de var kenarimizda.

Oda kaç derece bilmiyorum ama kombide 43 derece yazıyor bir tek yatak odasi yanıyor sıcak ama kısa kollu ula durulacak gibi değil . Tabi 43 derece dedim ama Altimizda yanmıyor. Buraları dag. Çünkü dagda oturuyoruz. Çok soğuk kar var bembeyaz

Küçük bebekler zaten bu gripleri cok cabuk atlatiyor hele de anne sutu aliyoraa ona ilac gibi gelecektir. Alamaiyorsa da dert etmeyin 2 3 gun surebilir ama bu bahsettiginiz seyler gripten baska bir sey degil ki. Bu kadar sert etmeye degmez gelip gecici seyler bunlar. Buyudukce iyilesme suresi de uzuyor o zaman ne yapacaksınız? Bu kadar evhamla cocuk buyutmek iskenceye donusur yapmayin bu eziyeti hem kendinize hem de esinize cocugunuza. Hasta olabilir bu cok normal. Olmamasi anormal aslinda. Kaldi ki kapini buraz acik kalmasiyla hasta olmaz. Virüslerin vucuda girip kulucka suresini tamamladiktan sonra bizi hasta ettigini biliyoruz. E bunlar olmasa aşılar olmasa nasil bagisiklik kazanacak. Sac kurutmanin nesi zararliymis ilk kez duydum. Biraz rahat olun. Cocuk bu boyle büyür.cok sakınmayın. Sakinilan goze cop batar. Bu arada bana bi ozel mesaj atabilir misiniz simdi baktim sizinki kapali

9 aylık bebeğe limon içirmek , tereyağı pekmez vermek mi :110: Evinizde soğuk algınlığı ve ateş düşürücü şurup bulundurun lütfen... O kadar soğuk yerdeyseniz uyuturken uyku tulumsuz uyutmayın. Saçlarını kurutma makinesi ile kurutun hatta çok küçükken ben eklem yerlerini de kurutuyordum koltuk altı , kasıkları gibi ....Geçmiş olsun.

Çok karışık yazmışsınız..

Bebekleri çok kalın giydirmemek gerekiyor. Ev serinse yelekle dolaşabilir ama uyurken hiç kat kat giydirmem.

Doktorlar "üşümesinden değil, terleyip üşümesinden korkun" der.
Erkek bebeklerde baş, boyun, sırt terlemesi daha çok görülür.

Ben oğlum uyusa bile terlediğini görürsem komple soyar kuru giysiler giydiririm. Gündüz uykusu daha kısa o yüzden acele etmem. Ama gece asla bekletmem.
Uyansa bile giydirmeniz gerekir tekrar uyuturdunuz..

Saçı rüzgar gelmedikçe nemli olsun sıkıntı olmaz ama üstü terliyse üşür. Mutlaka farkedince değiştirin bundan sonra..

Ayrıca limon öyle saf şekilde içirilmez bebeğe. Kusar tabi. Ben bile içmem öyle.

Ihlamur elma falan kaynatıp onun içine sıkın birkaç damla. 1 yaşından önce bal verilmez pekmezle tatlandırın.

Bilmediğiniz şeyi denemeyin bebeğinizin üstünde..

Kurutma makinesini hep kullandım düşük ısıda hiç bir zararı yok abartılıyor.

panik yapmayin tavuk suyuna sarimsakli bir corba yapin dayanabilecegi en iyi sicaklikta icirin kapi acik kaldigi icin olmamistir salgin var ortalikta zaten
ihlamurun ciceklerini kaynatip icirin

Kafası terlediğinde mutlaka şapka geçirin. Islak kafa beni bile hasta eder. Ben kızımı gece şapkalı yatırıyorum. Olur da terlerse kafasına gelebilecek serinlik direkt hasta eder çünkü

Şuanda hava aşırı buz yüz yakıyor. Dağa yakin oturuyoruz.
Sizin orda nasıl bilmiyorum ama bizimdisari cikartack gibi değil hava.
Bu akşam markete gittim tek.
Yerler buz lu gibi kayıyor bembeyaz kar da var çok da soğuk.

Guzel olsa zaten çıkarıyorum cnm.
Bebek Arabasina koyup.

Serum fizyolojik var onu damlatiyorum
Burundakiler dışarı akıyor. Ateş yok . Ama işte şuan saçları ıslak terlems .

Uyandırıp kurutsam mi
Ama çok da uykusuz kaldi

Olmaz o kadardan bişey diye düşünüyorum. Bebeğim yaklaşık 15 günlükken misafirden hastalık kapmıştı. Nezle gibi oldu. Doktor ilaç vermedi.
Ateşini takip et, ince giydir terlemesin, düşmeyen ateş olursa acile götürürsün. Çok ateşi olursa da Gidemiyorsan da ambulans çağırırsın napıcaksın :(
Burnu tıkalıysa şırınga ile serum fizyolojik sıkıp yıkama yaptır. Nezle ise sıkıntı değil ama influenza salgını var, babasından falan virüs gelmiş olabilir. Şikayetlerde artış olursa doktora gidersiniz. Geçmiş olsun.

fön makınesının zararlı oldugunu kım söylüyor pardon ,

kurut çocugun saçlarını yaaaa

dışarı çıkartamıyorsanız evinizi havalandırmaya dikkat edin
oksijen önemli
geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

Back
X