Geçmiş olsun. 9 aylık bebenin kafasını kurutmak o kadar zor iş mi yav? Havluyla ıslaklığını alın uyandırmadan, sonra da pamuklu ince bir şapka takın başına. Ben böyle yaparım hep. Bir de benimkiler hatırı sayılır derecede bol saçlı doğdular, ona rağmen kuruyor yani. Kıyafetleri ıslanacak kadar terlediyse, uyanmasını dert etmeyip değiştirin mutlaka.
Limon veriliyor mu bu kadar küçük bebeğe? 1 yaştan sonra verilir diye biliyorum. Turunçgiller asitli yiyecekler, hazmedemiyorlar. Kusması ondandır büyük ihtimalle. Öksürük için daha hafif bitkilerden yararlanın; ıhlamur ve elma çayı gibi... Pros... ile başlayan bitkisel bir öksürük şurubu var (internetten bakarsanız bulursunuz) ama 1 yaş altı bebeklerde doktor gözetiminde kullanılması gerekiyor. Bizde işe yaramıştı. Doktorunuza sorup, evde bulundurabilirsiniz.
Doktora götüremiyor olabilirsiniz ama bir çocuk doktorunuz yok mu? Yoksa telefonunu alın, acil durumlarda telefonla tavsiye isteyin. Şehir merkezinde yaşıyorum ama ona rağmen her hastalık belirtisinde biz de doktora koşamıyoruz. Bazen sadece telefonlaşıyoruz. Ya da sağlık ocağı gibi bir şey de mi yok etrafta?
Bir de odalarınız kaç derece, sürekli kontrol altında tutun. 22-24 derece arası normal deniyor. Terlememesi için bu da önemli. Umarım biran önce toparlanır yavru.