• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hassas bağırsak sendromu

bende 2yildir var araara siddetlniyr
Yemeleeime dikkat ediyorumama oluyr yinede
Benimde 1 yıldır ara ara malesef, ama teşhisim yeni koyuldu sayılır. Ne yicegimi hala bilemiyorum. Insanlarin yaninda veya sessiz bir ortamda otururken bagirsaklarim hemen ben burdayim diyor. Sizde de oluyor mu

Benimde 1 yıldır ara ara malesef, ama teşhisim yeni koyuldu sayılır. Ne yicegimi hala bilemiyorum. Insanlarin yaninda veya sessiz bir ortamda otururken bagirsaklarim hemen ben burdayim diyor. Sizde de oluyor mu
benim de oluyor hatta nereye kacacagimi şaşıyorum bazen

evdede cok zor hele yatakta sabaha kadar bazen facia
Gunluk yürüyüşler iyi geliyordu, özellikle bi yere gidiceksem mutlaka spor yapıp veya yuruyerek gidiyordum ki gittigim yerde rahat ediyim. Mayalı yiyecekler ozellikle ekmek çok kotu yapıyor. Glutensiz un alip ekmege benzer bisey yapiyorum sirf karnim doysun diye. Ekmek yedigim gunler uyuyamiyorum malesef 😅

Gazdan dolayi işte canım. Fazla gaz olduğu için bağırsaklar devamlı hareket halinde. Benim bağırsaklarım yanıyordu artık doktora zor gittim o derece. Burada bana muz çok iyi geldi bi deneyin isterseniz
Ayy ne kadar zormuş gerçekten bir de hamileyim rahmim ağrıyo bazen bağırsaklarım o kadar hareketli ki :( daha önce erken doğumum da var o yüzden çok endişeliyim zaten Buda stresten böyle hortladı gibi ..umarım bi çözümü olur haftaya tekrar görüşcem doktorla bu sefer ilaç isticem organ gelişimi bitti çok şükür böyle geçmez çünkü umarım hafifler,az önce yedim canm muz tek yediğim meyve diyebilirim ayrıca taze sıkılmış portakal suyu falan bana pek iyi gelmiyor onu test ettim süt iyi gelmiyor.tek bağırsakta değil midem de bazen ağrıyo ve yanma oluyo

Olmaz mııı hemde nasıl gece özellikle eşim bazen irkiliyor düşünün Yani başlarda çok utanıyordum ama napıyım çok sesli bağırsaklar :)

Böyle nasıl desem Yani dışardan resmen inip kalkıyodu zaten karnım gurr gurrrr anlatamam çok sesli eskiden de oluyodu eşimden utanıyordum artık ama bu hastalıktan bi haberdim o zamanlar demek ki şimdi atağa geçti işte.
Canim hastalik neticede aynisi bende de var sevgilimle dalga geciyoduk diyodu yine calisma basladi sende😂 olabilir yani yapicak bisey yok yani ne biliyim hamilesin diye bitki cayi hareket vs de oneremiyorum tek diyebilecegim kendini usutme fazla sicak soguk ve hizli yeme bol su ic hamilelikte yapabilecek baska bisey yok gibi maalesef benim ataklar nadir bi ara quercetin kullandim hap olarak gecirdi baya

Canim hastalik neticede aynisi bende de var sevgilimle dalga geciyoduk diyodu yine calisma basladi sende😂 olabilir yani yapicak bisey yok yani ne biliyim hamilesin diye bitki cayi hareket vs de oneremiyorum tek diyebilecegim kendini usutme fazla sicak soguk ve hizli yeme bol su ic hamilelikte yapabilecek baska bisey yok gibi maalesef benim ataklar nadir bi ara quercetin kullandim hap olarak gecirdi baya

Canım aynen hastalık tabi napalım elimizde mi :) bir de ben regl öncesi ishal olurdum hep ve öyle anlardım geldiğini, hep bi dengesizlik vardı ama hiç böyle olmamıştım hamilelikle hastalığımı öğrenmiş oldum.. doktor daha da kötü olabilirsin dedi son aylarda ..Allah yardımcımız olsun gerçekten bütün bir günü etkileyen bir hastalık ama napalım ...

Ayy ne kadar zormuş gerçekten bir de hamileyim rahmim ağrıyo bazen bağırsaklarım o kadar hareketli ki :KK43: daha önce erken doğumum da var o yüzden çok endişeliyim zaten Buda stresten böyle hortladı gibi ..umarım bi çözümü olur haftaya tekrar görüşcem doktorla bu sefer ilaç isticem organ gelişimi bitti çok şükür böyle geçmez çünkü umarım hafifler,az önce yedim canm muz tek yediğim meyve diyebilirim ayrıca taze sıkılmış portakal suyu falan bana pek iyi gelmiyor onu test ettim süt iyi gelmiyor.tek bağırsakta değil midem de bazen ağrıyo ve yanma oluyo
Süt ve portakal çok tetikliyor canım, bide mayali ve şekerli şeyler. Günlük yürüyüş cok iyi geliyor ama şu durumda tabi dışarı çıkmasan daha iyi. Çok zor nasıl bi hastalık neden gelip bizi buldu bilmiyorum asosyal olup ciktim

Tabi hangi ilacı kullanmaniz gerektiğini doktora sorun hamile olunca ona göre verir ilaçları. Ama tamamen bitmiyor iste sadece hafifletiyor ilaclar

Canım aynen hastalık tabi napalım elimizde mi :) bir de ben regl öncesi ishal olurdum hep ve öyle anlardım geldiğini, hep bi dengesizlik vardı ama hiç böyle olmamıştım hamilelikle hastalığımı öğrenmiş oldum.. doktor daha da kötü olabilirsin dedi son aylarda ..Allah yardımcımız olsun gerçekten bütün bir günü etkileyen bir hastalık ama napalım ...
Aaa reglken bende ishal olurum ama bunun ibs yle alakasi olduğunu bilmiyordum 😱

Aynı ben de öyleyim şuan maalesef benim gaita testin de bağırsakta enfeksiyon da çıktı ama antibiyotik kullandım tekrar yapıldı test nadir rastlandı yazıyor dedi daha bişey vermedi ama bagirsaklarim çok hareketli karnım çok şiş gaz dolu resmen mide bağırsak röntgen de mide de gaz çıktı baya 1 aydır evdeyim dışarı cikamiyorm şişlik sancı nolucak bilmiyorum Allah yardımcımız olsun kefir faln ben de kullanmaya başladım bide kudret narı aldim inşallah iyi gelir

Aaa reglken bende ishal olurum ama bunun ibs yle alakasi olduğunu bilmiyordum 😱
Yani ben şimdi bunlrı düşününce demek ki sürekli değişen bağırsak hareketlerim bundanmış diyorum , uzun süren ishallerim olurdu keşke ciddiye alsaymışım :( hormonlar da çok tetiklediği için sanırım bu dönem de patlak verdi bende , benm karnımda ağrıyo sürekli ayaklarımın altında sıcak su koyuyorum kendimce bunları yapıyorum

Aynı ben de öyleyim şuan maalesef benim gaita testin de bağırsakta enfeksiyon da çıktı ama antibiyotik kullandım tekrar yapıldı test nadir rastlandı yazıyor dedi daha bişey vermedi ama bagirsaklarim çok hareketli karnım çok şiş gaz dolu resmen mide bağırsak röntgen de mide de gaz çıktı baya 1 aydır evdeyim dışarı cikamiyorm şişlik sancı nolucak bilmiyorum Allah yardımcımız olsun kefir faln ben de kullanmaya başladım bide kudret narı aldim inşallah iyi gelir
Sizde enfeksiyon kaç çıktı, bana düşük bi miktar herkeste olabilecek kadar çıktı dedi vermedi ,birde ben sürekli acaba rahim kasılması mi diye tereddüt ediyorum o kadar etkiledi ki bu hareketlilik korkuyorum psikolojimi bozdu malesef

Yani ben şimdi bunlrı düşününce demek ki sürekli değişen bağırsak hareketlerim bundanmış diyorum , uzun süren ishallerim olurdu keşke ciddiye alsaymışım :KK43: hormonlar da çok tetiklediği için sanırım bu dönem de patlak verdi bende , benm karnımda ağrıyo sürekli ayaklarımın altında sıcak su koyuyorum kendimce bunları yapıyorum
Stresli anlarda aniden ishal olurdum ama hiç umursamamıştım. Ne illet bi hastalikmis. Ayaklari sicak tutmak ve dar giyinmemek birazda olsa fayda ediyor ama mayalı şeylerden uzak durun mutlaka

Bende sizin gibiydim 2 ay evden çıkamadım, doktora bile zor gittim ama probiyotik kullanmaya basladim cok iyi degilimde, hic yoktan iyi iste. Doktorunuz ilac vermedimi

Hep böylemi olacağım korkusu var 😔

Stresli anlarda aniden ishal olurdum ama hiç umursamamıştım. Ne illet bi hastalikmis. Ayaklari sicak tutmak ve dar giyinmemek birazda olsa fayda ediyor ama mayalı şeylerden uzak durun mutlaka
Gerçekten çok zormuş.. yarın lahana turşusu ve kefir aldırıyım diyorum bide onları deneyim , ama sizde de oluyo dimi bağırsaklarda ağrı karın ağrısı ? Canımm neler istiyo ama yiyemiyorum yaaa çok dikkat etmek gerekiyor sanırım

Gerçekten çok zormuş.. yarın lahana turşusu ve kefir aldırıyım diyorum bide onları deneyim , ama sizde de oluyo dimi bağırsaklarda ağrı karın ağrısı ? Canımm neler istiyo ama yiyemiyorum yaaa çok dikkat etmek gerekiyor sanırım
Olmaz olur muu devamlı hareket halinde bağırsaklarım. Tuvalet yeni odam oldu günde kac kez gidiyorum belli degil. Ve şişip ağrı yapıyorlar. Kefir ve turşu iyi gelecek a bide yogurdunuzu evde kendiniz yapın oda iyi geliyor.

Kimseyle görüşemiyorum en cok ona sinirlerim bozuluyor. Biri gozlerime bakarak konusmaya baslayinca sanki konusma hic bitmicek gibi geliyor haliyle bagirsaklarim ve gaz hello diyor. Bide birileri varken tuvalete gitsem bile yapamiyorum offf cok dertliyim çok

Back