• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları hassas annemıyım yaaa

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yenianne26

ஐ ♥―♥―♥―
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
270
1
96
İstanbul
selam kızlar benım 7 bucuk aylık doğan bı oğlusum var su 6 aylık balığım benım:) ama ben bılgılı ama bı okadarda panık bı anneyım sızde ölemısınız hasta olucak dıe çok korkuorum hatta dusununce aglıorum ası zamnları halsız olunca ıcım acıo off cok korkuorum yaaa anaokulu ogrt ama ıs kendı cocuguna gelınce cıldırıom yaa ya bısey oluırsa dıe:sinifsinif:

biraz rahat olmalısın
benimde iki oglum var üçüncüde yolda

evet cocuklarımızı koruyup kolluyoruz ama aşırısı ileriki dönemlerde çocuklarda kişilik bozukluguna bile sebep olabilir

iyi canım
senin dedigin kadar benimde pimpiriklendigim zamanlar oluyo

endişelenme
Allahım güzel günler yaşatsın yavrularımıza

canım benim oğlum 5 yaşında ben hala o panik ve pimpirik durumunu biraz olsun atlatamadım.çocuğu sıkmakta istemiyorum ona belli etmiyorum ama kendi kendimi yiyp duruyorum.gece yattığım zaman onun gün içinde neler yaptığını düşünüp duruyorum.oldu ki o gün biraz tehlikeli bir hareket yaptı dimi o gece uyku yok bana ya böyle olsaydı ya şöyle olsaydı diye.aslında oğlum bebekken daha kötüydü benim durumum şimdi yazdığımı okuyunca biraz daha iyi durumda olduğumu anladım.bebekken daha takıntılı biriydim:))))

Canım bende senin gibiyim örneğin bir kırgınlığı olsa acaba hastamı olacak vs.. diye içimden geçiyor..Bebeğin büyüdükçe deneyimlerin arttıkça evhamların azalacaktır..Mesela ilk ateşlenmesindeki telaşın ikincisinde azalacak ..

Ayrıca yeni anne olduğun için etrafından çok yorum duyabilirsin, çok sakınıyorsun da vs.. de ben çocuğumu sakınmıyorum,yok işte ben bu kadar aylıkken eline şunu veriyordum bunu veriyordum diye ahkam kesenler olmuştur yada olacaktır.Çok önemli bir şey başarmışlar gibi,egolarını tatmin diyorlar..
Lakayt bir Anne olmaktansa evhamlı bir Anne olmayı tercih ederimm..

Kısacası her şeyin aşırısı zararlıdır ama ilgisizliktende iyidir..

canım aynı duyguları paylaşıyoruz.bende benim gibi düşünen birilerini arıyorum tüm anne olan arkadaşlarıma soruyorum.5 aylık benimde kızım.şükürler olsunki bir problemi yok.ama ateşimi çıktı yok isalmi kakası yeşilmi!!!yani artık eşimde sıkıldı benim bu halimden.zaten tüp bebekten sonra doğal olarak hamile kaldım ve 9 ay düşük tehlikesiyle yaşadım ben psikolojimin bundan kaynaklı olduğunu düşünüyordum hep.demekki benim gibi olan anneler varmış.anne olmak zormuş sanırım.bide şu grip olayı beni baya üzüyor.dışarı çıkamıyoruz önümüzde bayram ellerimi yıkamaktan ellerim mahvoldu.yani benim psikolojimde böle.yalnız değilsin.sağlıklı günler diliyorum hepimize

canım aynen bende öyleyim okula gider dua eder gönderirim uyur dualarla aynı korkular endişeler zaman zaman bendede oluyo

canım aynı duyguları paylaşıyoruz.bende benim gibi düşünen birilerini arıyorum tüm anne olan arkadaşlarıma soruyorum.5 aylık benimde kızım.şükürler olsunki bir problemi yok.ama ateşimi çıktı yok isalmi kakası yeşilmi!!!yani artık eşimde sıkıldı benim bu halimden.zaten tüp bebekten sonra doğal olarak hamile kaldım ve 9 ay düşük tehlikesiyle yaşadım ben psikolojimin bundan kaynaklı olduğunu düşünüyordum hep.demekki benim gibi olan anneler varmış.anne olmak zormuş sanırım.bide şu grip olayı beni baya üzüyor.dışarı çıkamıyoruz önümüzde bayram ellerimi yıkamaktan ellerim mahvoldu.yani benim psikolojimde böle.yalnız değilsin.sağlıklı günler diliyorum hepimize
ah canım ah yaa ateş kabus oturup aglıyorum :( mesela dun gece kabusumdu çok kustu ödüm koptu yaa hala basındayım tekrarlarsa dıe:(:uhm:

bence pimpirikli olmak ilk çocuk olduğu için normal geliyor. ben de pimpirikliyim. hatta çevrem tarafından eleştiriliyor da olabilirim ama şu andaki şartlar bunu gerektiriyo. dışarıya çıkmıyoruz. neden domuz gribi, soğuk vs.. bir de insanlarla karşılaştığımzda hemen çocuğun ellerine yapışıyorlar.. ya o çocuk elleri ağzında zaten,, bu yüzden ne insanlar gelsin ne ben dışarıya çıkayım istiyorum.. bebeğimin yanından ayrılmak istemiyorum.. onu hiç ağlatmak istemiyorumm.. bunu da eleştiriyorlar.. ama onlar cahil oldukları için eleştiriyorlar.. bilmiyorlarki bu aylarda bebeğin her gereksinimi anında giderilmeli ki ilerde huzurlu kendiyle barışık, mutlu bir birey olsun..

Canım haklısın ilgili ve hassas olmak annelik yapısında.Benimde kızım 11,5 aylık 17 günlük iken pnömani(zatürre)den 10gün yoğun bakımda kaldı.O günleri hatırlamak bile istemiyorum şimdi bile hala azıcık hapşırsa,öksürse acaba hırıltısı var mı?ilerler mi?diye düşünüyorum.Umarım bu günler kolay geçer herkes için bebeğinle sağlıklı günlere...

bende öyleyim..akşam 8 de yatırıyorum
ben yatana kadar saat başı gidip bakıyorum uyuyan çocuğa..
birde ağlatmak istemiyorum, çocuğu olan, olmayan herkes
eleştiriyor. çok kızıyorum onlara çok...
ama biraz rahat biri olmak isterdim doğrusu...

Back