• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

O kadarda değil tabi. Böyle yaşayacaksam şişman olmayı tercih ederim. Ben bi diyetisyene gitmeye karar verdim. Boğazıma hakim olamıyorum.Bu arada benim de bir arkadaşım doktorun verdiği zayıflamaya yardımcı bir hapla 10 kg verdi. Ama o baya bi kilolouydu. Hemde bir ayda verdi. Bunu bir araştıracam... Bu savaşı ben kazanacağım.

kesinlikle bende o kadar yapamam.. yapamadığım için veremiyorum bende zaten.:) ki hakkaten de sağlıklı değil.. ama o öyle alışmış artık.. istese de yemiyor..
ben malesef senin de dediğin gibi çoğu zaman dikkat etsemde çoğu zaman tutamıyorum demekki ki veremiyorum..
senden farklı olarak folic asid ve demir ilacı alıyorum.. onlarda iştah açmasına yol açıp kilo yapmaya elverişli oluyo malesef.:( sanki çok lazımmış gibi.. ama almak zorundayım şimdilik..
arkadaşına verdiği ilacı bizimle de paylaşırsan sevinirim.. ama o da sağlıksız olucaktır aslında.. çünkü dr. onu arkadaşının bünyesine göre verdi sonuçta..senin kaç kilo fazlan var.. benim 8 kilo vermem lazım.. hiç değilse en az 3 kiloda kesinn..
ama işte..
bu arada ben diyetisyene de gittim... bana faydası olmadı..S umarım sana olur arkadaşım...

kızlar günaydın bende hasimoto hastasıyım 2 sene önce evlendim cocugum zor olur derken cocuk sahibi oldum. dogumdan önce 50 kiloydum 78 kilo ile doguma girdim. hamilelik sürecince baya kilo aldım. hormon degerlerim bozulmus önceden 25lik EUTHYROX kullanıyordum simdi 75lik alıyorum. doktorum zamanında müdahale yapmasaydı belki dahada kilo alırdım simdi 53 kiloya düştüm kızım 11 aylık.

mrb ben de hashimato olduğumu yeni öğrendim 3 ay oldu önceden varmıydı bilmiyorum belirtisi yoktu.kilo sorunum hiç olmamıştı aldıysam da veriyordum.ablamda hashimato vardı.evlendim 8 ay oldu ablam dedi kontrol yaptır hormonlarını geç olmasın diye.çocuk düşündüğümüz için kontrol amçlı gittim ve hashimsto çocuğunuz olması zor olsada düşer okdr kötü konuştuki doktor görseniz ölümcül hastayım sanki.ablamda da var hashimato ve çocuğu oldu ilaç tedaviiyle.düşükleri oldu evet ama allaha şükür 4 yaşında oğlu var.bildiğim kadarıyla en kötüsü stres üzüntü olmayacak hayatımzda ama olmuyor tabiki.artık çok korkuyorum.5 aydır yaklaşık hamile kalamadım:(allah hepimize hayrlısını nasip etsin sağlığımıza kavuştrsn inşallah.. acaba hashimato olupta hamile kalan varmı tedavisinden nekadar sonra hamile kaldı.bana yardımcı olun lütfen

bende internetteki yazılardan dolayı cocugum olmaz diye cok korkuyordum stres sıkıntı benimde 3-4 ay olmadı sonra neyse biraz evliliğin tadını cıkartalım dedim hamile kaldım :) yani sakın olmak olacagına bırakmak gerek

kesinlikle bende o kadar yapamam.. yapamadığım için veremiyorum bende zaten.:) ki hakkaten de sağlıklı değil.. ama o öyle alışmış artık.. istese de yemiyor..
ben malesef senin de dediğin gibi çoğu zaman dikkat etsemde çoğu zaman tutamıyorum demekki ki veremiyorum..
senden farklı olarak folic asid ve demir ilacı alıyorum.. onlarda iştah açmasına yol açıp kilo yapmaya elverişli oluyo malesef.:( sanki çok lazımmış gibi.. ama almak zorundayım şimdilik..
arkadaşına verdiği ilacı bizimle de paylaşırsan sevinirim.. ama o da sağlıksız olucaktır aslında.. çünkü dr. onu arkadaşının bünyesine göre verdi sonuçta..senin kaç kilo fazlan var.. benim 8 kilo vermem lazım.. hiç değilse en az 3 kiloda kesinn..
ama işte..
bu arada ben diyetisyene de gittim... bana faydası olmadı..S umarım sana olur arkadaşım...

Demek ki sorun bizde. Haşim amcayı(haşimato) boş yere suçlamayalım. Vücuda giren çıkan kaloriyle alakalı şişmanlığımız.Bu yüzden spordan ondan bundan çok yediklerimize dikkat etmemiz şart. Benim en az 15 kilo vermem lazım. Offff of.

tek farkı diğer kişilerden daha dikkatli yiyip içmek hormonları normal biri 2 tane yiyorsa bizim 1 tane yememiz gerekiyor. 30 yasından sonrada metabolizma zaten yavaslıyor

canım
bende haşimatoyum.. ve haşimato olduğumu bilmeden 2 kez hamile kaldım.. yani ilaç kullanmadan bilmeden.. sonra ilaç kullanarak da hamile kaldım.. yani hamile kalabiliosun.. ama..
benim 3 düşüğüm oldu malesef..:(
hamile kalmaktan ziyade sağlıklı hamilelik geçirmek ve sağlıklı bebek olması önemli.. sen ilaçlarını düzenli iç.. aksatma ya da unutmamaya çalış..folic asid plus da hamilelik öncesi faydalı. hamileliğe hazırlık için...

cnm ya üzüldüm allah büyük tabiki veren de alan da o.ama cidden korkuyorum.ne kötü hastalık geçiren yaşayan insanlar var.halimize şükür tabiki ama bebeğin olması da çok başka bir duygu allah kimseye yokluğunu aratmasın acısını da göçstermesin çok zor gerçketn.sen nezamandır uğraşıyorsun peki

kızlar merhaba 7 yıldır hashimato hastasıyım.tsh'ın 64 e çıktığı zamanlar da oldu.ocak ayında euthrox'a geçtim. son 2 tahlilim sıfırın altında çıkıyor.sevineyimmi bilemedim.ilkinde doz fazla gelmiştir diye azalttım. geçen hafta tekrar tahlil yaptırdım yine çok düşük.üstelik 15 gün boyunca ilacımı içmemiştim.ben tsh yüksek çıkacak diye beklerken ölçülemeyecek kadar düşük çıkmış.sevineyimmi şimdi bilemedim. böyle olan arkadaşlar varmı? acaba hashimato hastalığının tamamen iyileştiği oluyormu?öyle umuyorum.bir dr da geçer zamanla demişti.ama kronik hastalık diye biliyorum. bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın.7 yıldır ilk defa ilaç kullanmıyorum....inşallah hepimiz birgün tamamen iyileşiriz.....

bende internetteki yazılardan dolayı cocugum olmaz diye cok korkuyordum stres sıkıntı benimde 3-4 ay olmadı sonra neyse biraz evliliğin tadını cıkartalım dedim hamile kaldım :) yani sakın olmak olacagına bırakmak gerek

ne güzel cnm ya sağol bize de moral oldun inş bizim de öyle olur:D şuan yumurtlama dönemim :)inşallah bakalım hayırlısı allahtann

cnm ya üzüldüm allah büyük tabiki veren de alan da o.ama cidden korkuyorum.ne kötü hastalık geçiren yaşayan insanlar var.halimize şükür tabiki ama bebeğin olması da çok başka bir duygu allah kimseye yokluğunu aratmasın acısını da göçstermesin çok zor gerçketn.sen nezamandır uğraşıyorsun peki

sağol canım..
6 yıllık evliyim.. 3 buçuk yılda 3 düşük oldu malesef.. şimdi tekrar folic asid demir ilacı ve hormon ilacıma düzenli devam ediyorum .. 4. deneyeceğim inş bu sefer sağlıklı bir hamilelik olur .. ne diyelim.. kısmet..

kızlar merhaba 7 yıldır hashimato hastasıyım.tsh'ın 64 e çıktığı zamanlar da oldu.ocak ayında euthrox'a geçtim. son 2 tahlilim sıfırın altında çıkıyor.sevineyimmi bilemedim.ilkinde doz fazla gelmiştir diye azalttım. geçen hafta tekrar tahlil yaptırdım yine çok düşük.üstelik 15 gün boyunca ilacımı içmemiştim.ben tsh yüksek çıkacak diye beklerken ölçülemeyecek kadar düşük çıkmış.sevineyimmi şimdi bilemedim. böyle olan arkadaşlar varmı? acaba hashimato hastalığının tamamen iyileştiği oluyormu?öyle umuyorum.bir dr da geçer zamanla demişti.ama kronik hastalık diye biliyorum. bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın.7 yıldır ilk defa ilaç kullanmıyorum....inşallah hepimiz birgün tamamen iyileşiriz.....

canım haşimato hastalığının bilinen bir tedavisi malesef yok... tedavi değil, az salgılanan yada hiç salgılanmayan troid hormonunu sentetik olarak ilaç şeklinde dışardan alıyoruz... tedavi yok malesef...

canım haşimato hastalığının bilinen bir tedavisi malesef yok... tedavi değil, az salgılanan yada hiç salgılanmayan troid hormonunu sentetik olarak ilaç şeklinde dışardan alıyoruz... tedavi yok malesef...

evet öyle ama neden bu aralar tsh 'ım çok yüksekken birden sıfırın altına düştü anlayamadım.ilaç da kullanmamıştım üstelik.ilacı bırakınca 60'larda çıkardı...

evet öyle ama neden bu aralar tsh 'ım çok yüksekken birden sıfırın altına düştü anlayamadım.ilaç da kullanmamıştım üstelik.ilacı bırakınca 60'larda çıkardı...

canım zaten senin tsh değerin baya baya yüksek ben en fazla 12 yi 15 gördüm....
ama okuduğum bütün bilimsel makalelerde ve gittiğim bütün dr. larda haşimatonun tedavisi olmadığını ,sadece troid hormonunu dışardan alarak eksik olan hormonu yerine koymak ,yani ömür boyu ilaç kullanmak olarak söyledi..
bilinen bir tedavi yok.. sadece eksiği yerine koyma şeklinde bir sistem...
ama stres ve sıkıntı ile de çok alakalı diye bilyorum..
60 larda falan olduğu zamanlarda o dönemlerde acaba yaşadığın sıkıntı ya da stres daha fazla mıydı..?
bunlarda etken..

sağol canım..
6 yıllık evliyim.. 3 buçuk yılda 3 düşük oldu malesef.. şimdi tekrar folic asid demir ilacı ve hormon ilacıma düzenli devam ediyorum .. 4. deneyeceğim inş bu sefer sağlıklı bir hamilelik olur .. ne diyelim.. kısmet..

öle canım kısmet tabi.inşallah en kısa zamanda bebeğimiz olur allah herkese versin sağlıklı hayrlı evlat.ilaçlarımızı düzenli kullancaz stras yapmıcaz inş hyrlısıyla bebeklerimize kavuşcaz allah büyük

canım zaten senin tsh değerin baya baya yüksek ben en fazla 12 yi 15 gördüm....
ama okuduğum bütün bilimsel makalelerde ve gittiğim bütün dr. larda haşimatonun tedavisi olmadığını ,sadece troid hormonunu dışardan alarak eksik olan hormonu yerine koymak ,yani ömür boyu ilaç kullanmak olarak söyledi..
bilinen bir tedavi yok.. sadece eksiği yerine koyma şeklinde bir sistem...
ama stres ve sıkıntı ile de çok alakalı diye bilyorum..
60 larda falan olduğu zamanlarda o dönemlerde acaba yaşadığın sıkıntı ya da stres daha fazla mıydı..?
bunlarda etken..

canım aslında 64ken gayet iyiydim.hapı 1 ay kadar bırakmıştım.değerlerim normal herhalde gayet iyiyim diyordum ki tsh 64 çıktı ama ben de tık yok:1: hamile kaldığımda tsh 7 idi.zayıfım da.tıp literatürüne geçecek hatunum:1: ben takmıyorum artık bu hastalığı.ondan etkilemiyor herhalde beni.benim değerlerin 2 defa üst üste sıfırın altına düşmesi görülmüş değildir.stres ilk yıllar oluyordu.Ama artık onu da takmıyorum.stres benden korksun.çok rahatım çok.ne oldu bana bilmiyorum. ama sıfırlar neyin nesi anlayamadım:26:

arkadaşlarr bende haşimatoya tutulduummmm:50:
ismini bile ilk de
fa duyuyorum doktor dediğinde şaşırdım zaten o ne diye benim insülin direnci problemim vardı o yüzden testlerimi yeniletmiştim kilomda bi sorun yok adet düzensizliği ile gitmiştim zaten sonra ordan oraya derken şimdi de haşimato çıktı.Euthyrox 25mg kullanıyorum..19 yaşındayım ve sürekli ilaçlarla yaşamak moralimi çok bozuyor:59:

aynen canım ben de yeni öğrendim.adını ilk kez duydum ben de çok şaşırdım.24 yaşındayım.sen daha küçüksün enazndan erken tedaviye başlamış olman ileirisi için yararına olabilir.

kızlar merhaba... 3 gün önce doktor bana haşhimato teşhisi koydu.. o günden beri kafam kartmakarışık.. ölçümlerimin hepsi normal sadece usgde tiriodit var diyo. internetten baktım tirioditin de çeşitleri var ama doktor bana direk sen haşhimotolusun dedi. hiç bi ilaç felan da vermedi 2 ay sonra gel dedi.. şimdi ne olacak anlamadım ben??? bi de hani şu kilo aldırma halsizlik gibi belirtiler varya bunlar hastalıktan dolayımı oluyor yoksa ilacı kullanmaya başlayınca mı kilo almaya başlıcam???ne olur bildiğiniz herşeyi yazın.. aklım bulandıkça bulandıı:5::5::5::5:

valla cnım hap kullanınca kilo sorunum oluyo anladığım kadarıyla benim kilo sorunum yok.ama vermek zorlaşıyor.bünyeye göre değişiyor.ilk öğrenince ben de aynı senin gibiydim.ama zaman geçtikçe alışıyorsun.hap içmek bile alışkanlı oluyor unutmuyrsun.sağlık için yapmamız gerekiyor.tabiki gebe kalmak için.ama üzülme üzüntü hastalığı tetikliyor.

valla cnım hap kullanınca kilo sorunum oluyo anladığım kadarıyla benim kilo sorunum yok.ama vermek zorlaşıyor.bünyeye göre değişiyor.ilk öğrenince ben de aynı senin gibiydim.ama zaman geçtikçe alışıyorsun.hap içmek bile alışkanlı oluyor unutmuyrsun.sağlık için yapmamız gerekiyor.tabiki gebe kalmak için.ama üzülme üzüntü hastalığı tetikliyor.

canım hap kullanmaya başlayınca olmuyo kilo sorunu.. troid hormonu salgılamadığı için az çalışıyor metabolizmamız...ve dolayısıyla kilo problemi doğuyo,kilo alımı veya uğraşıp uğraşıp zor kilo vermek gibi..
aldığmız hap da sentetik troid hormonu..yani metabolizma dışardan aldığı hormonla bir nebze de olsa hızlanıyor..
yani kısaca hap kilo yapmıyo...
ama yaşla da çok alakalı bence.. ben 30 yaşındayım,20 li yaşların başında bir hafta azcık yemesem hemen 1-2 kilo oynardım..verirdim.. 25 e kadarda 50 nin üstüne çıktığımı bilmem..
gene ne yaptıysa haşim amca yaptı bize.:)
şimdi zorluyorum zorluyorum tık yok.:) 50 nin üstüne çıkmayan ben 58 kiloyum malesef..
e üstüne biraz da dışardan vitamin demir takviyesi de olunca, kilolardan kurtulmak iyice zorlaşıyor...

Back
X