• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haşimato tiroiti

dolunay35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
7
0
86
50
Ankara
merhaba ben haşimato tiroitiyim bu hastalığı haziran ayında öğrendim dr ömür boyu ilaç kullanmamı söyledi bir buçuk ayda bir kan tahlili yapılıyor tsh düştü fakat anti tpo yüksek 1168 de ve normal olarak tbi hamile kalamıyorum :( benim gibi olup da hamile kalan varmı ve nasıl tedavi görüyorlar beni bilgilendirirseniz çok sevinirim arkadaşalar şimdiden teşekkürler :)mafoldumben

canım geçmiş olsun öncelikle,ben de haşimato tiriodliyim ve 7 aylık hamileyim,benim tsh değerlerim normale döndüğü ay hamile kaldım,bu arada tpo değerim 500 ün üzerindeydi ama hamile kalınca 60 lı değerlere düştü.Rabbim yardımcı olur sen hiç endişelenme,bak canlı örneği benim.İnşallah en kısa zamanda hamiş olursun.

teşekkürederim anti tp değerlerini düşürmek için özel bir tedavi gördünmü benim de tsh ilaçdan sontra düştü ama hamile kalamadım şimdi kasımın birinde tekrar tahlil olucam bakalım nasıl olucak sonuç ben 10 aylık evliyim evlenmeden 2 ay önce doğum kontrol hapı kullanya başladım mayısın sonunda bıraktım hamilelik öncesi kontrol sırasında çıktı bu hastalık folik asit de kullanıyorum hayırlısı bakalım senin için de çok sevindim allah analı babalı büyütürsün inşallah sağlıklı sıhhatli :)

teşekkürler canım,ben anti tpo için özel tedavi görmedim sadece tsh değerlerimi düşürmeye yönelik bir tedavi gördüm o kadar.Zaten anti tpo için kanıtlanmış belirlenmiş bir tedavi yok.Bence senin tsh değerlerinde normal,ilaçlarına devam et ve hastalık gibi algılama durumunu, çünkü stres emin ol daha önemli bir etken.

merhaba ben haşimato tiroitiyim bu hastalığı haziran ayında öğrendim dr ömür boyu ilaç kullanmamı söyledi bir buçuk ayda bir kan tahlili yapılıyor tsh düştü fakat anti tpo yüksek 1168 de ve normal olarak tbi hamile kalamıyorum :( benim gibi olup da hamile kalan varmı ve nasıl tedavi görüyorlar beni bilgilendirirseniz çok sevinirim arkadaşalar şimdiden teşekkürler :)mafoldumben

canım hiç endişelenmene gerek yok.. ben 4 yıldır hashimato hastasıyım ve ilaçlarımı düzenli kullanıyorum.. doktorumun çağırdığı aralıklarla tahlillerimi yaptırıp kontrollere gidiyorum.. arkadaşın dediği gibi önemli olan tsh, t3 ve t4 düzeyleri.. anti tpo ve anti tg düzeyleri benim de epey yüksek ve düşmesi için de bir tedavi yok malesef... ama sana güzel bir haberim var.. hamile kalabilir ve çok sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilirsin, hashimato hamileliğe engel değil.. benim 6,5 aylık bir bebeğim var.. yeter ki bu hastalık yüzünden endişe ve stres yapma, bunlar hamile kalamamanın önündeki en büyük engeller... kontrollerini aksatma... ve sabır!

arkadaslar ben de hasimato tiroitiyim ve 6,5 aylik hamileyim. hamile kalmadan 4 ay once ogrendim cok moralim bozuldu. hic umidim yoktu hamile kalmakla ilgili. ama hep dua ettim ve hamile kaldim. sirf tiroit degil 12 cm lik yumurtalik kistim de vardi laporoskopi oldum ertesi ay hamile kaldim. moralinizi bozmayin ilaclari duzenli kullanin konroleriniziolun...bu kadar...hersey Allah dan ;)

arkadaşlar hepinize çok teşekkürederim inşallah bende hamile kalabilirim bu ayda geçti benim yalnız dün adet gördüm malesef bakalım bayramdan sonra dr a gidicem bakalım ne dicek kontrole kadın doğumada gitmeyi düşünüyorum oda bir kontrol etsin başka birşeyim varmı yokmu herşeyin hayırlısı bakalım :28:

Canım kafana takma hasimatoyu bende hasımato hastası oldugumu gecen sene ogrendım ama benım tsh t3 t4 normal sadece antı tpo yuksek gebe kalmaya engel degıl dedı doktorum ama belkı gec kalabılırsın dedı tabı ben cocouk dusunmedıgım ıcın gecen sene korundum herkes bırsey soyledı yok korunma ya gec olursa falan dıye hazıran ayında korunmayı bıraktım ve temmuz ayında hemen hamıle kaldım allah nasıp etmedı kımyasal gebelıkle sonuclandı gercı ama hamıle kalınıyor yanı cnm kafana takmıcaksın cok fazla cunku benım tanıdıgım nıce troıd hastaları var sımdı 3-4.cocuklarına hamıleler arkadasların dedıgı gıbı sen doktorunu tahlıllerını ıhmal etme yeter dermansız bır dert degıl cunku. Allah daha buyuk hastalıklar vermesın

hiç üzülme benimde eskiden bindi anti tpo sonra beşyüze inmiş ama fark etmiyormuş ha bin ha beşyüz.bende kalamıyorum.benim bir anda pko çıktı.sağ gösterip sol vurdu yani.belki sendede gizli bi pko vardır belki başka birşey ondan kalamıyorsundur.belkide hiç birşeyin yoktur.sen kafanı anti tpoya takma.bende tiroid ilacı kullanıyorum ömürlük.hamile kaldım mı kaldım düştü.ve artık olmuyor.dra danıştım kesinlikle ilgisi yok dedi.hatta gebelik oluştuğunda değerler düşüyormuş bile.allah yüzümüzü güldürsün inşallah

Kizlar herkese merhabalar ve bol sanslar..
size birsey sormak istiyorum..Troyitim var benimde 10 yildir ilac kullaniyorum..siz beslenmenizde iyota yer veriyormusunuz...bazi dokorlar bana iyot iceren ürünler ve tuz alma ,bazisida farketmez dedi..bende iyotsuz tuz,ve icinde iyot olmayan folik asit hapini kullaniyorum...sizin bu konuda bilginiz varmi..bu arada l.traoksin 125 aliyorum...bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim..

ben sadece tiroid ilacı kullanıyorum.iyotlu tuz tercih ediyorum.elimden gelse bol dereotu yiyecem ama midem almıyor.hiç sevmiyorum.onun haricinde herhangi birşey yiyip içmiyorum çünkü kullandığım ilaç düzenleyip dengeliyor.başka şeye gerek kalmıyor..

ben sadece tiroid ilacı kullanıyorum.iyotlu tuz tercih ediyorum.elimden gelse bol dereotu yiyecem ama midem almıyor.hiç sevmiyorum.onun haricinde herhangi birşey yiyip içmiyorum çünkü kullandığım ilaç düzenleyip dengeliyor.başka şeye gerek kalmıyor..

kerdelam cok sagol cevap verdigin icin,ama doktor sana iyotlu tuz alabilirsin dedimi..benim 3 doktor yasak dedi 1 taneside ferketmez dedi..

canım dr bana tuzla ilgili birşey demedi hatırlamıyorum açıkçası.ama tiroid eksikliğini iyot gideriyor.neden olmasın iyotlu tuz.tabi bu bizim düz mantığımız.yalnış birşey söylemek istemem.belki bizim bilmediğimiz birşey vardır ve iyotlu tuz yasaktır bende zarar ediyorum kendime belkide .aslında sormam lazım dr.:26:

arkadaşlar doktorlarınız ne dedıyse onu yapın cunku herkesın hastalıgı faklı bende hasımato hastasıyım antı tpo yuksek tsh t3 t4 normal benım bana doktorum ılac vermedı 6ayda bır duzenlı kontrol dedı ve ıyotsuz tuz kullancan dedı ıyotlu tuz bana yasak bu kısıden kısye hastalıga gore degısıyor o yuzden en ıyısı doktorunuz nasıl bır tedavı uyguladıysa onu yapın cunku troid vucut ıcın cok onemlı bır organmıs hersey ona baglı

Son düzenleme:
ya arkadaşlar ben altı sene önce gittim dra ozaman küçüktüm biraz pek soramadım birşey ilk muaynede dediyse dr demiştir sonra demek aklına mı gelmedi bilmiyorum belkide benimde kullanmamam gerek iyotlu tuz.:26:

Kizlar KK de Doktora yazdim ve cevabini sizede iletiyorummm

Op.Dr. Bora CENGİZ
Uzman

Medeni Durumunuz: Evli
Meslek: Doktor
Yaşadığınız Yer: İstanbul Giriş tarihi: Mar 2010

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Alıntı:
Feri kullanıcısından alıntı
hocam iyi günler..bende troyit var..amelyat oldum alindi...L-troksin 125 mg kullaniyorum..ben iyot iceren gidalar ve iyotlu tuz kullanabilirmiyim yoksa iyotsuzmu tercih etmeliyim..lütfen beni bilgilendirin..simdiden cok tesekkürlerrrrrrrrrr

Gıdalarla ilgili bir önerim yok ama tuzun iyotsuz olması gerekiyor. Vitamin takvivelerinde de iyot olmayanı seçelim.

Bende zaten iyotsuz tuz kullaniyorum..ve icinde iyot olan vitamin haplarida almiyorum..Folik Asiti bile icinde iyot olmayandan kullaniyorum..Ama hamile kalinca iyotlu tuz ve Folik Asitte iyotlu kullanmamiz sart,cünkü ilk 3 ay bebek troyit ve iyotu anneden aliyor,3 ayin sonunda bebegin kendi troyit bezi olusuyor..sizde bence kendi doktorunuza daniisn...cok öptümmm

selam bende haşimoto trioit hastayısıyım anti tpolarım çok yüksekti ilk başta 900 dü yavas yavas düşmeye başladı bnm doktorum demedi bana ama aynı hastalıktan olan arkadsım var doktoru ona iyotlu tuz kullanması gerektiğini söylemiş... bende iyotlu tuz kullanıyorum zaten ve nefret etmeme rağmen sabahları ac karnına birazcık yoğurta dereotu karıştırıp yiyorum bu sayeede çok düştüüü tabi ilacımıda kullanıyorum...

:nazar::72:mehaba hanımlar bende haşimatoyum boğazımda çok sayıda lezyonlar var ve ağrı yapıyor sizdede ağrı varmı merak ediyorum ayrıca doktorum haşımatonun hamileliğe engel olmadığını söyledi benim bir oğluşum var inşallah sızde tadarsınız allah hepinize sağlık versin şimdide dr marankinin ceviz kürünü deniyorum olumlu sonuç alırsam paylaşırım

Back
X