haşimato hastası olupta gebe olan varmı aranızda ?

KizLar troid hasimato hastasi hamile arkadasimiz varmi burda acaba
Merhaba evet canım haşimato olup hamile kalan çok arkadaşımız var bazı doktorlar engel olabileceğini bazıları olmayacağını söylüyor bu kişiye göre değişebilir bende haşimato hastasıyım öğreneli 1,5 ay oldu ilaç kullanıyorum doktorum tsh 1 düşene kadar korun dedi bakalım hayırlısı artık.

canım ben dün öğrendim anti tpo değerim 60 tsh 2.8 şimdi 8 haftalık hamileyim.doktor levetron 25 mg yazdı bugün ilk defa kullanmaya başladım sence geç mi kaldım ben kullanmaya.bebek gelişimi için önemliymiş sanırım ilaca başlamak geç kalmaktan korktum

Telaş yapma canım anti tpo yani antikorun tedavisi yok zaten önemli olan tsh gebelikte 2 ve 2,5 olması isteniyor çünkü gebelik olduğu için yükselebiliyor zaten doktorunuz ilaç yazmış 1 ay içinde istenilen seviyeye düşer kontrollerini ve ilacını aksatma yeter özellikle kahvaltıdan yarım saat önce al dikkat edersen sorun olmayacaktır sıkma canını ama ihmal de etme.

çokk tesekkür ederim kahvaltıdan 1 saat önce filan alıyorum.sanki çarpıntı yaptı gibi geldi ama bilemicem o mu decavit diye bir vitamin aldım omu bilemedim.inşallah sorun olmaz

çokk tesekkür ederim kahvaltıdan 1 saat önce filan alıyorum.sanki çarpıntı yaptı gibi geldi ama bilemicem o mu decavit diye bir vitamin aldım omu bilemedim.inşallah sorun olmaz
Vitamin ne için kullanıyorsunuz troid ilacıyla demir ilaçları bir arada kullanılmamalıymış

konuyu görünce yazmak istedim. yaklaşık 10 yıldır haşimatoluyum. haşimatodan 1- 2 sene sonrasında da polikistik over çıktı üstüne. çok uzun süre hamile kalamayacağımı düşündüm öylede hissettim. ve bu esnada bulunduğum yerde iyi bildiğim çok doktora da gittim. evlenmenin ardından 5 6 ay hamile kalamadım. hormonlara bakıldığında tsh ın yükseldiği farkedildi hamilelik için baskılanması gerekti. ilacım artırıldı. bir kaç ay sonra kendiliğinden hamile kaldım . tabiki öğrendiğimde tekrar tsh ölçüldü normal değerlerde idi. ardından gebelik dolayısıyla 20 günde bir değerlerime bakılması söylendi. düzenli olarak doktora devam ediyorum şimdi. ilaç olarakta euthyrox kullanıyorum... 10 yıl esnasında gittiğim hiç br doktorda gebeliğe engel olabilir bir gün demedi...

Merhaba ben5 yıllık evliyim haşimato hastası olduğumu 1 ay önce öğrendim bu yüzden gebelik gerçekleşmeyebilir dedi doktorum siz ilaçtan sonra mı hamile kaldınız?
Merhaba ,evet ben hamileliğimden önce doktora gitmiştim ilaca başlatmıştı doktor beni,benim teyzemde aynı şekilde haşimato hastası o da bebek sahibi oldu yani sakın demoralize olmayın ilacınızı kullanıp değerlerinizi kontrol altında tuttuğunuz sürece kalmamak içiin hiçbir neden yok.

5 aydir evliyim tsh 4.7 den aşağı düşmedi. Bu sekilde hamile kalsam problem olur mu acaba

Hormon seviyen gereken duzeye inmedikce hamile kalabilecegini sanmiyorum. Yanlis hatirlamiyorsam hamile oldugumu ogrendigimde 2 civarindaydi tshim doktora boyle bir dusuncen oldugunu soylersen i hormon seviyeni olmasi gereken seviyeye getirecektir

Hormon seviyen gereken duzeye inmedikce hamile kalabilecegini sanmiyorum. Yanlis hatirlamiyorsam hamile oldugumu ogrendigimde 2 civarindaydi tshim doktora boyle bir dusuncen oldugunu soylersen i hormon seviyeni olmasi gereken seviyeye getirecektir
Evet doktora gittim ve soyledim aslinda cok yuksek degil ama gebelik icin dusurelim dedi. 100 mg olan ilacimi 150 ye çıkardı. 2 hafta sonra tekrar kontrole gitmem gerekiyor. Tsh gercekten sorun. Bilgilendirme için tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…