• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haşimato hastası olupta gebe olan varmı aranızda ?

bende haşimatoluyum ve hamile kaldım... tsh normalse antikorlar yüksek olsa bile gebeliğe engel değil.. antikorları çok takmayın onlar yüksek olduğu için zaten hastalığın adı haşimato oluyo onlar normale dönerse sadece hipotiroidli olursunuz
peki sizin tsh nasıldı ve nasıl hamile kaldınız?

peki sizin tsh nasıldı ve nasıl hamile kaldınız?
2 küsürlerdeydi tam hatılamıyorum değeri...
ama benim ileri derece olmasa da pko da var ve 1.5 yıl bekledim gebelik için..
tek sorun tiroidse hiç üzülmeyin basit bir ilaçla tedaviye en hızlı cevap veren hastalıklardan ve değerler düzelince de gebelik kolay olur

Merhaba tsh kaç çıktı peki antikor çıkmış referans aralığı nedir.
TSH 1.55 referens aralığı µIU/mL 0.34 - 5.60
Serbest T4 0.85 referens aralığı ng/dL 0.58 - 1.25
Vitamin B12 274 referens aralığı pg/mL 126.5 - 505
Ferritin 19.1 referens aralığı ng/mL 7 - 276.8

TSH 1.55 referens aralığı µIU/mL 0.34 - 5.60
Serbest T4 0.85 referens aralığı ng/dL 0.58 - 1.25
Vitamin B12 274 referens aralığı pg/mL 126.5 - 505
Ferritin 19.1 referens aralığı ng/mL 7 - 276.8
Sende sadece antikor yüksekliği var tsh normal o zaman haşimato olmuyorsun sanırım yumurtalık durumun nasıl bu durumda olup hamile kalan çok olmuş.

2 küsürlerdeydi tam hatılamıyorum değeri...
ama benim ileri derece olmasa da pko da var ve 1.5 yıl bekledim gebelik için..
tek sorun tiroidse hiç üzülmeyin basit bir ilaçla tedaviye en hızlı cevap veren hastalıklardan ve değerler düzelince de gebelik kolay olur
1,5yıl boyunca sebepsiz kısırlık dediler tsh o zaman 3,5 tu önemsemediler aşılama ve iğne tedavisi denedik tutmadı .
Sonra polip fark edildi ameliyat oldum .1, ay önce de haşimato olduğumu öğrendim.
Bilmiyorum sorun bunlar mı değil mi?

1,5yıl boyunca sebepsiz kısırlık dediler tsh o zaman 3,5 tu önemsemediler aşılama ve iğne tedavisi denedik tutmadı .
Sonra polip fark edildi ameliyat oldum .1, ay önce de haşimato olduğumu öğrendim.
Bilmiyorum sorun bunlar mı değil mi?
hormon testi yaptırdınız mı ? fsh,lh, prolaktin nasıl bunlar önemli yumurtlama için
polip bende de vardı ve bende ameliyat oldum ameliyattan 6 ay sonra hamile kaldım
ama bendeki en önemli sorun pko ve aşırı stres yapıyo olmamdı, çünkü stresi bırakmayı becerebildiğim ay hamile kalabildim
sebepsiz kısırlık diyorlarsa en büyük düşman stres... deneyerek şahit oldum.. vücut fonksiyonlarını direkt olarak etkiliyor maalesef

hormon testi yaptırdınız mı ? fsh,lh, prolaktin nasıl bunlar önemli yumurtlama için
polip bende de vardı ve bende ameliyat oldum ameliyattan 6 ay sonra hamile kaldım
ama bendeki en önemli sorun pko ve aşırı stres yapıyo olmamdı, çünkü stresi bırakmayı becerebildiğim ay hamile kalabildim
sebepsiz kısırlık diyorlarsa en büyük düşman stres... deneyerek şahit oldum.. vücut fonksiyonlarını direkt olarak etkiliyor maalesef
Ah canım neler yaşadım neler 1,5 sene de 9 tane özel hastane gezdim bir şeylerin ters gittiğini anladım devlette zaman kaybetmemek için özellere gittim ama perişan ettiler beni
İlk gittiğimde karından ultrason muayenesi yapıldı yumurta var çatlama var eşin görünsün dediler
Eşimin sonuçlar normal çıktı
Tekrar ben gittim hormon esti fsh lh prolaktin progesteron dheas tsh bakıldı.
Sonra smear genital kültür EN SON HSG HERŞEY NORMAL SEBEPSİZ KISIRLIK DEDİLER

Aşılama iğne denedim o zaman polip vardı önemsemediler engel değil ama tüp bebek denersek alacağız dediler.
Tabi 2 adet 5 mm lik polip ve tsh 3,5 tutmadı.
2 ay önce polip ameliyatı oldum tsh 7 ye çıkmış doktor hemen ilaç yazdı .
Şimdi en çok merak ettiğim acaba 1,5 yıldır engel olan polip ve tsh mı tsh düşünce halime kalabilir miyim ne kadar beklemeliyim.

Ah canım neler yaşadım neler 1,5 sene de 9 tane özel hastane gezdim bir şeylerin ters gittiğini anladım devlette zaman kaybetmemek için özellere gittim ama perişan ettiler beni
İlk gittiğimde karından ultrason muayenesi yapıldı yumurta var çatlama var eşin görünsün dediler
Eşimin sonuçlar normal çıktı
Tekrar ben gittim hormon esti fsh lh prolaktin progesteron dheas tsh bakıldı.
Sonra smear genital kültür EN SON HSG HERŞEY NORMAL SEBEPSİZ KISIRLIK DEDİLER
çok iyi anlıyorum seni öyle çok ortak noktamız varmış ki...
bende 1.5 yıllık süreçte kaç doktor değiştirdim ve hepsinde ayrı sıkıntı yaşadım...
biri tiroid var dedi, diğeri polip var dedi, bir diğeri pko var dedi ve bunların hepsini tek bir doktor ve muayeneyle öğrenebilecekken beni oyaladılar ve 1.5 senemi aldı... doktorların ciddiye aldığı yok ki hastalarını...
bende kendimi araştırmalara verdim ve sayelerinde yarı doktor olduk...
inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla bebeğine kavuşursun o bekleyişin zorluğunu bilirim...

ahsen su ahsen su yumurtalık için daha önce test yapmışmıştım problem yok adet düzensizliğim vardı 2 sene doğum kontrol kullandım son 1 senedir düzensizliğimde yok

Allah bağışlasın yavrularını inşallah bizde de problem olmaz zaten şekerden dolayı çok korkuyorum düzenleyemiyorum çünkü :KK43:
Rabbim yardımcın olsun canım... Beslenmene dikkat et ve doktor kontrollerini ihmal etme.. Allah gönlünün muradıni versin..
bende de kan pihtilasmasi var gebelik boyunca igne vuruluyorum.. diger ikisi karnimdayken kalbi durduydu Rabbim bunu bize bağışlar inşallah...

İnşAllah Rabbim hayırlısını verir.. Allahım size bağışlasın yavrunuzu sağ sağlim kucağınıza almayı büyütmeyi nasip etsin inşallah... :) :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Doktor kontrollerimi çoğu zaman aksatıyorum çünkü çalışıyorum ve izin almam o kadar zorki kimse anlamıyor başına gelmeden inşalla rapor almaya çalışıyorum rapor işi olur kpss yide halledersem devlet imkanı daha rahat bu konuda Allahım hepimizin yardımcısı olsun :KK200:

çok iyi anlıyorum seni öyle çok ortak noktamız varmış ki...
bende 1.5 yıllık süreçte kaç doktor değiştirdim ve hepsinde ayrı sıkıntı yaşadım...
biri tiroid var dedi, diğeri polip var dedi, bir diğeri pko var dedi ve bunların hepsini tek bir doktor ve muayeneyle öğrenebilecekken beni oyaladılar ve 1.5 senemi aldı... doktorların ciddiye aldığı yok ki hastalarını...
bende kendimi araştırmalara verdim ve sayelerinde yarı doktor olduk...
inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla bebeğine kavuşursun o bekleyişin zorluğunu bilirim...
Aynen öyle canım maddi manevi tükendim artık bu kadar çabaya sonuçta alamadım en sonunda üniversite hastanesine gittim tüp bebek raporu için 1,5 yıldır özellerin çözemediğini çözdüler polip ameliyatı yaptılar ve troid hastası olduğum tanısını koydular şimdi beklemedeyim inşallah en kısa zamanda iyi haberler alırım.
Artık her çıkan testi her hastalığımı her ilacımı araştırıp bilgi ediniyorum dediğin gibi tıp doktoru kadar bilgi sahibi olduk.

ahsen su ahsen su yumurtalık için daha önce test yapmışmıştım problem yok adet düzensizliğim vardı 2 sene doğum kontrol kullandım son 1 senedir düzensizliğimde yok
Bu iyi bir şey genelde haşimato yumurtalık kalitesini bozduğu için gebeliği engellediği düşünülüyor . Tsh normalse antikor için çözüm yok diye biliyorum selenyumun iyi geldiğini öğrendim doktorum alakası yok dedi

Back