haşimato hastası olupta gebe olan varmı aranızda ?

peki bir sorum olacak bu ilaç kilo aldırıyor mu peki kusura bakmazsaniz siz bekarmsiz yani çocuk falan
Bekarım ben,ben kiloluluyum biraz aslında zayıfımtım ama aniden kg almaya başladım ve yapılan kontroller sonucu tiroit çıktı,eğer hormonlarınız az çalışırsa kilo alırsınız çok çalışırsa zayıflarsınız.

Bende haşimato hastasıyım.1 senedir euthyrox kullanıyorum ve şuan hamileyim.ilaçlar düzenli kullanıldığı sürece gebe kalmada hiç engel yok.

teşekkür ederim cevabınız için peki bir bekleme aşaması oldumu gebelik için

haşimoto o kadar kötü degil de - benimde yillardir var.
Yine de bir kaç önemli noktalar var:

- ilaçin HER gün kahvaltιdan önce al (30dk)
- ilaç yeni kullanιrsan yada doz değiştirsen her 8 - 12 hafta kan kontrol yaptιr
- normal hayat icin TSH: 0,5 - 2,5 arasιnda olmasι lazιm
- hamile olmadan önce (3 ay) ve hamilelikte TSH 0,5 - 1,5 arasιnda olmasι lazιm (bu çok, ama çok önemli!! ve çok doktorlar bunu bilmiyorlar!)
- gebelikte her 3 - 6 hafta kan kontrol!
- eğer TSH fazla yüksekse hamile kalmak zor ve hamile kalιrsan düşük risk yüksek

ve kilo falan kaygisi: Levotiron ile ya kilo vereceksen ya aynι kalacak. Hashimoto kilo alma nedeni - iyi tedavi (levotiron) ile bu cözecek

çok sağolun ellerinize.sağlık yazdıklarınız için doktorm bana levotron verdi ilk üç yarım doz sonra günde tek doZ şeklinde kullanacağımbu hafta baslamayi düşünüyorm tsh 10 çıktı en son kan kontrol de

bir sey degil

TSH 10 cok kötü...
Levotiron 25 ile mi basladin? Aslinda ilk iki hafta yarim doz kullansan daha iyi... bununla yavas baslaman lazim

25 olduğunu Bilmiyorm da ilk üç gün yarım sonra tek doz şeklinde iki ay sonra kontrol

bende bi süre hamile kalamadım dr gittiğimde normal sınır 1 ile 4 arası olması gereken troidim 82 cıktı dr sok oldu hemen hemen hiç calısmıodu dahiliyeye yolladı oda euthrox verdi 3-6 ay arasında etkisini gösterirdedi tam üc ay sonra hamile kaldım sok olmustum :)

Bende haşimato hastasıyım.1 senedir euthyrox kullanıyorum ve şuan hamileyim.ilaçlar düzenli kullanıldığı sürece gebe kalmada hiç engel yok.
Merhaba ben5 yıllık evliyim haşimato hastası olduğumu 1 ay önce öğrendim bu yüzden gebelik gerçekleşmeyebilir dedi doktorum siz ilaçtan sonra mı hamile kaldınız?

Bende evliyim ve hasimota troidi var dedi doktorum ama bnm tsh normal hepsi sadece anti tg yuksek. Bebek istiyorum ama henuz olmadi doktor bebege engel bir durum olmaz sadece degerlerini kontrol altinda tutman gerekir dedi. Ultrason a giricektim ama randevuya gidemedim verdigi ilacada baslayamadm bu yuzden ozelde tekrar tum tahlillerimi yaptirmati düşünüyorum

haşimato - tsh değeri normal sınırda olduğu sürece- kendi başına asla gebeliğe engel bir durum değil.. onun dışında başka birşey varsa onlar araştırılmalı

Merhaba ben5 yıllık evliyim haşimato hastası olduğumu 1 ay önce öğrendim bu yüzden gebelik gerçekleşmeyebilir dedi doktorum siz ilaçtan sonra mı hamile kaldınız?
beş yıldır çocuk yapmayı deneyipte mi çocuk sahibi olamadınız yoksa yeni mi karar verdiniz de bilgi sahibi oldunuz ve ben evli değilim fakat ilaçları düzenli kullanmanızı tawsiye ediyorum aksi taktirde daha kötü olur ilaçları kullanın inşallah bebl sahibi olursunuz
bence hiç aksatmayınnnn

Tsh 7 anti tpo 15 haşimatosun ve gebeliğe engel olabilir dedi iki ay sonra tekrar çağırdı

Herhangi bir şey kullanmadan korunduk 2 yıl önce çocuğumuz olmasını istedik olmadı zaten hiç korunmadığım için tedirgin oldum ve doktora gittim .
Gerekli bütün testler yapıldı ve her şey normal sebepsiz kısırlık dediler.
Aşılama iğne tedavisi denedik tutmadı artık üniversite hastanesine gitmeye karar verdim orada öğrendim meğer 1,5 yıl öncede troid varmış ama düşük diye önemsememişler

Ya benim anti tpo normal tsh normal anti tg sadece cok yuksek bu neden ya sizin anto tg ler ne durumda
anti tg normal ultrasonla bakıldı nodül falanda yok tsh düşürülmeli zaten haşimatonun tedavisi yok hayat boyu ilaca devam bıraktığın anda fırlar tsh dedi.

anti tg normal ultrasonla bakıldı nodül falanda yok tsh düşürülmeli zaten haşimatonun tedavisi yok hayat boyu ilaca devam bıraktığın anda fırlar tsh dedi.
7 bence yüksek anti tpo ne kadar düşük olsa da benim kardiyoloji doktorum fark etti değer 10 du endokrine gttim 3 ay içinde 2 lere indi tsh düşünce zaten anti tpo ya bakmaya gerek kalmıyormuş öyle demişti doktorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…