hashimotolu hamileler buraya... hamilelik tecrübelerimizi yaşadıklarımızı paylaşalım.

endozlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
297
5
116
Eskişehir
ben 3 yıldır hashimoto hastasıyım . 3 ay önce bebek sahibi olmaya karar verdik şimdi 7 +0 haftalık hamileyim. 3 yıldır düzenli gittiğim bir endokrinoloji dr u var ve hamile olduğumu öğrenince hemen gel derdi. 4 haftalıkken gittim ilk öğrendiğimde tsh a baktı sadece t3 t4 bakmadı oda 1,5 falandı yanlış hatırlamıyorsam normal sınırlar içinde 1ilaca aynen devam 1 ay sonra tekrar gel bu dönemde daha sık takip edeceğiz dedi. ondan sonra 2 kere 2 hafta arayla jinekologa gittim keseye bakılması ve kalp atışları için ikisindede hipotroid hastası olduğumu bilmesine ragmen hiç bişi sormadı hatta ilk gittiğimde öteki dr dan aldığım sonuçlarıda gösterdim bişi demedi normal zaten normaldi değerler ama ondan sonrada nebiliim sonuçlarını banada getir bende bakıyım yada bende test yapıp takip edeyim vs hiç bişi demdi öyle bişi yokmuş gibi sadece gebelikle ilgili testlerden vs bahsediyo. sizce normalmi nasıl olsa işin uzmanı takip ediyor diye mi umursamıyor acaba. yoksa tekrar tekrar hatırlatmam mı gerekiyor benmi gözüne sokayım her gidişte bunlar sonuçlarım diye. belki takip edildiği için güveniyo olabilir ama nebilim bu konuda ben hassasım biraz ve gebelik sürecinde önemli bi hemde çooook önemli bi durum biliyosunuz bu durum karşısında bu kadar duyarsız olması beni acık rahatsız etti açıksa nolursa olsun bu konuyla ilgileniyo olmasını isterdim ve beliki varmı böle bişi bilmiyorum ama ona göre bebekte takip edilmesi gereken başka durumlar da vardır. sizin yorumlarınız ne bu konuda sizin takipler nasıl oldu beni biraz aydınlatırmısınız

merhaba canim bende subklinik hipotiroidi hastasiyim.17. haftalik bebegimiz.ben hastaligimi ve hamileligimi bebegim 3 haftalikken ogrendim.ve hemen ilaca basladim.ve cok duzenli bir sekilde endokrin muayemi ve kadin dogum muayenemi beraber goturuyorum.ve iki doktorumda birbirlerine mudahale etmiyorlar.kadin dogum doktorum surekli kontrollerini ihmal etme diyor.ilaclarini duzenli al o kadar.ilac dozum yukseltildiginde soyluyorum falan.kafana takma.ben hatta kadin dogum doktoruma tsh tahlili bile yaptirmiyorum dusun artik.

öncelikle cevapladığın için çok teşekkür ederim canım. hmm normal yani kadın doğumcunun test yapmaması banada yapmıyor çünkü oyüzden merak ettim demekki normal olan bu bende bidahaki gidişte endokrin sonuçlarımı kadın doğumcuyada gösteririm diye düşünüyorum bakalım. peki bu bizdeki özel durumla alakalı bebeğe farklı bi test uygulanıyormu onu biliyormusun hani bu 2 li 3 lü testler haricinde

rica ederim.gayet normal endokrin muayenelerini duzenli yaptir ilacibi duzenli ic kadin dogum doktorun karismasin hatta.cunku bu is endokrincilrin isi.benim doktorum bana sey diyor endokrin doktorunu ihmal etme yeter hic bisey olmaz diyor. benim 2 li taramam iyi cikti sukur.3 llu tarama yapmicak.4 lu olucam.detayli ultrason bide 2 hafta sonra.haricten herhangi bir test uygulanmiyor.panik yapma lutfen.stresli olursan bu stres bebegini etkiler.rahat ol

çok sağol canım içimi rahatlattın valla . rutin bişekilde kontrollerime gittiğim sürece bi sıkıntı yok ozaman gerekeni zaten yapıolar.

mrb.
ben de haşimato hipotroidi rahatsızlığım var
hamileyken birde kan pıhtılaşmam vs. hastalıklarım vardı...
bir sürü ilaç kullandım..çok şükür bebeğim sağlıklı
sana önerim..dr. kontrollerni aksatma zamanında git
herkesin branşı ayrı kan tahlilllerini dr. istediğine göre yaptır
yani iki kere tsh st4 vs. için kan vermene gerek yok endokrin uzmanı yapsın
bn endokrine önce giderdim tahlil sonuçlarımı dosyalayıp kadın doğumcuma gösteriidim
o da ona göre değerlendirirdi..ama istersen burdada tsh tahlili yapalım derdi
bn gerek görmedim..endokrin uzmanıma güvendim..çok şükür geçti o günler...
sana da sağlıklı hamilelikler

sağol canım bende öyle yapıcam bundan sonra zaten endokrin muayenelerimi hiç aksatmam sürekli düzenli giderim şimdide öyle olacak dediğin gibi sonuçları öteki dr da götürürüm giderken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…