Gebeliğe Hazırlık hashimoto ve gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ironman_2020

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
1.510
1.008
133
kızlar tedavi görüyorum hashimoto ve pco hastasıyım. geçen ölçümleridmde tsh 4 tü hemen ilacımı yükselttim.şimdi 0.05 e düşmüş.sinirimden ağlamak istiyorum. adamakıllı doktor da bulamadım ilacı azalt artır diyip duruyorlar sadece.nolur yardımcı olacak biri avr mı? bir de ekleme yapayım proxywomen takviye ilacı kullanan var mı?

Son düzenleme:
Bende de bunlar vardi.gebelik troid hapiyla geçti ilaci zaten ceyrek ceyrek yikseltmiyormusunuz.nasil bir hasimato böyle biraz yukseltme ile 0.05 e iniyor.

Bende de bunlar vardi.gebelik troid hapiyla geçti ilaci zaten ceyrek ceyrek yikseltmiyormusunuz.nasil bir hasimato böyle biraz yukseltme ile 0.05 e iniyor.
evet ama kendim yükselttim sanırım ondan oldu ama 12 senedir hashimoto hastasıyım kendim düşürür azaltırım 3 ayda bir de kontrole giderim. bu sefer ilk defa böyle bir sonuç gördüm

evet ama kendim yükselttim sanırım ondan oldu ama 12 senedir hashimoto hastasıyım kendim düşürür azaltırım 3 ayda bir de kontrole giderim. bu sefer ilk defa böyle bir sonuç gördüm
kesinlikle kendiniz dozunu ellemeyin benim dr ayarladı. eğer hastalığınız dengesiz bir seyir içinde ise.emzirince tsh düşer hapa gerek kalmaz fakat benim emzirirken tsh düşse de t4 de normalden düşüktü.ne zaman emzirmeyi bırakırsınız.yine ödemle kendini gösterir. ben o haldeyim şuan herkes ne çabuk kilo aldın diyorlar hapla 80kg idim hapsız 85 e çıktım. akdeniz anemisi diyeti iyi geliyormuş bize. soğan yer fıstığı karnıbahar brokoli.karalahana salataya doğranan lahana normal lahanayı fazla tüketmek yavaşlatıyor zencefil iyi geliyor.hamilelikte dozu arttırıken doktor mesela ben 25mg kullanırken yetmeyince 37.5 mg a çıkardı.o derece milim dikkat edilmesi gereken bir hastalık.bende ameliyat olacağım kadın hastalıklarından sonrasında yine takip ettireceğim.

kizlar merhana ben kafayi yiycem bana yardimci olun nolur dogal yoldan olusan 4 bebegimi kaybettim 1 tup bebek negatif ve hashimotom var benim gibi olup tup bebekle anne olan bir ablam ve baska hashimoto hastasi anne adayi bana kesinlikle glutensiz beslenmem gerektigini soylediler tip egitimi almis bi fitoterapi uzmanina ihtiyacim var istanbulda ya da hashimotolular nasil anne oldunuz bu yolda neler yasadiniz bana yazar misiniz su an amh im da 0.9 o yuzden cok korkuyorum

glutensiz besleniyorum 2aydır. ve aşılamam tuttu sonunda 3.de. bence kesinlikle etkisi avr. hamileyim şimdi doktora sordum kesinlikle devam et bu şekilde beslenmeye dedi.

Back