harmony yada prena test yerine NIFTY test yaptıran var mı?bu testleri yaptıranlar, görüşler..

mystiquee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2011
55
211
Arkadaşlar merhaba,
kromozon testlerinden hangisini yaptıracağım konusunda kararsız kaldım. 3 alternatif var. Siz hangisini yaptırdınız. NIFTY test daha fazla parametreye bakıyor ama daha yeni bir test olduğu için emin olamıyorum (aradığım diğer lablar öyle bir test duymadık bile dedi nasıl oluyorsa, belki kendi yapmadıkları için özellikle dediler) Ankara'da genoks yapıyor, Hong Kong'a gidiyormuş örnekler. harmony test için gelabla konuştum sadece 3 parametreye bakıyorlar ( Trizomi 21, 18, 13) amerikaya gidiyor örnekler, ama XY kromozomuna bile bakmıyorlar, son olarak prena test için biogeni aradım 3 çeşiti varmış sadece down sendromu, veya down+Trilerin 3 tanesi veya down+triler+ XY kromozon bozuklukları.

Bu konuda fikirleri olan daha çok araştırma yapmış olan biri varmı acaba, parametre olarak en mantıklısı NIFTY ama yeni bir test sanırım, fiyat olarak en mantıklısı harmony ve çok bilinen bir test ama en az parametre onda bakılıyor (ama sonuçta ne zamandr yapılıo belkide yeterli zaten bu parametreler).

Bence bu başlık altında bu konu konuşulabilir diğer başlıklarda hep yarım yamalak kalmış, kim nerede hangisini yaptırdığını neden buna karar verdiğini paylaşırsa ben ve benim gibi kararsız anne adaylarına faydası olur.

Şimdiden çok teşekkürler.

Gecmiş olsun oncelikle. Hangi test olursa olsun güzel bir netice almanizi dilerim. Ben çok fazla araştirma yapamamiştim. Psikolojim çok kötüydü. Bir an önce birini yapmak istedim. Ankalab' da prenatest yaptirdim. Almanya ya gonderildi. Sonuc ekstra odeme yaptigimizdan 7- 8 günde geldi. Normalde 14 gün. Ben de down sendromu riski yuksek ciktigi icin diger parametreleri cok arastirmadim. Trizomi 21, 18, 13, jacops, turner, klknefelter gibi pek cok parametreye de bakildi. Ücret 2200 di . Biz erken sonuclanmasi icin 250 daha odedik. Sonrasinda bu isi en iyi Ankara da düzen labaratuvarinin yaptigini da duymustum. Saglikli hamilelikler dilerim...

Çok teşekkür ederim cevabınız için, biraz bekledim buradan kimse yazmayınca bişe bende genoks a nifty test örneği verdim dün. Aslında epey önemli bir konu, bu forumda önemli başlıklara girdiğimde genelde boş oluyor altları nedense biraz daha komik bulduğum konular daha çok yazışılıyor. onu araştır bunu araştır derken bir günüm tamamen gitti ve tamam şu diyorum 5 dakka sonra başka bişe okuyunca yok öbürü olsun diyorum fikrim değişiyor. Sinir oldum kendime. Genoks Ankara'da bildiğim konuştuğum direk alan tek yerdi o nedenle oraya verdim direk gidip. Şimdi özel sağlık sigortasından almaya çalışacağım parasının bir kısmını 1850TL. Zor dedi sigortacım ama bakalım olur inşallah. Tekrar çok teşekkür ederim cevap için.

Evet ben de burdaki forumlarin nerdeyde cogunu okudum. Hemcinslerim burda ayni zamanda birbirlerine psikolojik baski uygulamakta, aldiracak misin mevzusu yani, bi de risk kelimesini direk bebegime down sendromu teshisi kondu diye yorumlamaktadir. Kadercilik yapmak yerine bu konuda gereken her seyi yapmak en mantiklisi. Tabi ki sonuc yine Allah in takdiridir. Butun sonuclari temiz olupta cesitli sendromlu bebekler doguranlar da var. Umarim guzel bir sonuc alirsiniz...

Maalesef çok haklısınız. Ben size sonucunuzu sormadım mesela, ama bence sormaman gerektiği için zaten isteseniz yazardınız, lütfen yanlış anlamayın ama sizin sonucunuz yada buna bağlı aldığınız kararlar sadece sizi ilgilendirir beni değil, bu nedenle sormamamın daha doğru olduğunu düşünüyorum, kaba bir insan olduğum için değil yani. İnşallah iyi gelir sonuçlarım, size de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler..

Sorabilirsiniz de sorun degil benim icin. Benim sonuclarim temiz cikti. Bekleme surecinin ne kadar zor oldugunu bildigim icin kendi kendime söz vermistim. Bu konuda yardim isteyen herkesle yasadiklarimi paylasacagim diye. Bu konuda kimseyi yargilamam, beylik laflar edilecek bi mevzu da degil zaten.

Arkadaşlar merhaba,
kromozon testlerinden hangisini yaptıracağım konusunda kararsız kaldım. 3 alternatif var. Siz hangisini yaptırdınız. NIFTY test daha fazla parametreye bakıyor ama daha yeni bir test olduğu için emin olamıyorum (aradığım diğer lablar öyle bir test duymadık bile dedi nasıl oluyorsa, belki kendi yapmadıkları için özellikle dediler) Ankara'da genoks yapıyor, Hong Kong'a gidiyormuş örnekler. harmony test için gelabla konuştum sadece 3 parametreye bakıyorlar ( Trizomi 21, 18, 13) amerikaya gidiyor örnekler, ama XY kromozomuna bile bakmıyorlar, son olarak prena test için biogeni aradım 3 çeşiti varmış sadece down sendromu, veya down+Trilerin 3 tanesi veya down+triler+ XY kromozon bozuklukları.

Bu konuda fikirleri olan daha çok araştırma yapmış olan biri varmı acaba, parametre olarak en mantıklısı NIFTY ama yeni bir test sanırım, fiyat olarak en mantıklısı harmony ve çok bilinen bir test ama en az parametre onda bakılıyor (ama sonuçta ne zamandr yapılıo belkide yeterli zaten bu parametreler).

Bence bu başlık altında bu konu konuşulabilir diğer başlıklarda hep yarım yamalak kalmış, kim nerede hangisini yaptırdığını neden buna karar verdiğini paylaşırsa ben ve benim gibi kararsız anne adaylarına faydası olur.

Valla ben o gün 3lü testimin kötü geldiğini öğrendim, bulunduğum ilde ayrıntılı yapan yer yok, apar topar çevre ilin fakülte hastanesine ayrıntılıya girmeye gittim, oradaki doktor amniyosentez, bir de yurtdışı testi seçeneği dedi, bizi direk bölge temsilcisine yönlendirdi, aynı gün içerisinde oldu herşey, hiç araştırma yapmadım. nifty yaptırdım, belki şuanki aklım olsa araştırırdım, ama o an aklım devre dışıydı zaten, hiç vakit kaybetmeden birşeyler netleşssin istemistim, kötü yorum da duymadım hatta siz diyince konu üstüne daha ciddi düşündüm, 2500 lira ödedik biz, inşallah güzel sonuç alırsınız,umarım yaptırdığımız testen dolayı bir pişmanlık yaşama durumumuz olmaz...ama daha fazla parametre daha iyi kesinlikle, 3 tane çok bilinen dışında da birçok kromozon bozukluğu var, şaun yine olsa yine nifty yaptırırdım üzerine düşününce

Valla ben o gün 3lü testimin kötü geldiğini öğrendim, bulunduğum ilde ayrıntılı yapan yer yok, apar topar çevre ilin fakülte hastanesine ayrıntılıya girmeye gittim, oradaki doktor amniyosentez, bir de yurtdışı testi seçeneği dedi, bizi direk bölge temsilcisine yönlendirdi, aynı gün içerisinde oldu herşey, hiç araştırma yapmadım. nifty yaptırdım, belki şuanki aklım olsa araştırırdım, ama o an aklım devre dışıydı zaten, hiç vakit kaybetmeden birşeyler netleşssin istemistim, kötü yorum da duymadım hatta siz diyince konu üstüne daha ciddi düşündüm, 2500 lira ödedik biz, inşallah güzel sonuç alırsınız,umarım yaptırdığımız testen dolayı bir pişmanlık yaşama durumumuz olmaz...ama daha fazla parametre daha iyi kesinlikle, 3 tane çok bilinen dışında da birçok kromozon bozukluğu var, şaun yine olsa yine nifty yaptırırdım üzerine düşününce

yeni gördüm mesajınızı, teşekkürler, eve aslında çok çokta araştırmamak lazım çünkü her kafadan bir ses çıkıyor konu hamilelik ve bebek olunca biraz hislere bırakmak gerekiyor herşeyi ama ben normal hayatta da inanılmaz kararsız bir insan olduğum için böyle oluyor. sonuçta sensitivity oranı olarak %99.12 yazıo. e daha ne olsun. umarım sizin içinde mutlu haberler olur.

Arkadaşlar merhaba,

Bende genoks ta yaptırdım 10 gunde geldi sonuç 1750 tl yaptırdım allaha şükür temiz çıktı.. bu testler genetik araştırma yapan yerlerde yapılıyor bu yüzden hepsi bilemez testi... benim sonucum temiz çıktı allaha şükür işlh sizde hayırlı sonuçlar alırsınız bu arada hem devlet has. Dr. Hemde özel has. Dr önermişti bu testi...

Bana doktor bikaç tane önermişti seçmek zorunda kaldım işte o dönem araştır dur. Bitane söyleye daha iyiydi :) benimde iyi geldi sonuçlarım Trisomy olanlar low risk olarak yazıyor diğerleri not detected diye sizinkindede öyle miydi?

Bana doktor bikaç tane önermişti seçmek zorunda kaldım işte o dönem araştır dur. Bitane söyleye daha iyiydi :) benimde iyi geldi sonuçlarım Trisomy olanlar low risk olarak yazıyor diğerleri not detected diye sizinkindede öyle miydi?
Evet aynen öyle yazıyo cnm.. düşük risk

Merhaba arkadaşlar,
Biz daha fazla parametreye bakıyorlar diye nifty test yaptırdık, dr.umuza sorduk harmony yerine bu olur mu diye olur demişti,
Sonuç 10 günde çıkar demişlerdi 15 güne uzadı testin sonucunun gelmesi (bunu belirtiyorum çünkü o beklenen süre gün değil asır gibi geçmişti bizim için)

Genoks'da yaptırdık Şubat 2015'de 1750 tl idi fiyatı
Bekleyen herkes güzel sonuçlar alır inşallah...

Merhaba arkadaşlar,
Biz daha fazla parametreye bakıyorlar diye nifty test yaptırdık, dr.umuza sorduk harmony yerine bu olur mu diye olur demişti,
Sonuç 10 günde çıkar demişlerdi 15 güne uzadı testin sonucunun gelmesi (bunu belirtiyorum çünkü o beklenen süre gün değil asır gibi geçmişti bizim için)

Genoks'da yaptırdık Şubat 2015'de 1750 tl idi fiyatı
Bekleyen herkes güzel sonuçlar alır inşallah...
Cnm bende şubat 2016 da yaptırdım 1750 tl genoks ta 10 gunde geldi sonuç .. doğru diyosun beklemek çok zordu allaha şükür beklediğime deydi temiz çıktı. .. sen doğum yapmışındır şimdi ne güzel bir sorun yok değilmi bebiş te..

Cnm bende şubat 2016 da yaptırdım 1750 tl genoks ta 10 gunde geldi sonuç .. doğru diyosun beklemek çok zordu allaha şükür beklediğime deydi temiz çıktı. .. sen doğum yapmışındır şimdi ne güzel bir sorun yok değilmi bebiş te..

ben yanlış yazmışım 2015 değil 2016 Şubat olacaktı :)
Sonucumuz temiz çıktı bizimde çok şükür, sağlıkla doğsun tüm bebişler inşallah

Benim tam 9.günde geldi iş günü olarak tabi hafta sonlarını saymazsan onları sayarsak 14 gün oluyor. Söylenen zamanda gelmemesi çok sinir bozucu olabilirdi eminim. Şimdi özel sağlık sigortasından almaya çalışacağım. Pek mümkün görünmüyor ama bakalım. Vermemeleri çok saçma amniyo sentez yaptırsak karşılıyorlar buna bahane buluyorlar. Herkes sağlıkla geçirsin günlerini, bebeklerine kavuşsun inşallah. Sevgiler.

Merhaba arkadaşlar yaşım 35 şu an 20 haftalık gebeyim benimde üçlü testimde yaş riskim yüksek çıktı doktorum amniyosentez önerdi bende pek istemeyince bu testlerden bahsetti. Bende internette biraz araştırdım hemen hemen hepsini okudum ve hepsini tek tek aradım genel olarak o testleri yapanlar hep kendi testlerini övdüler yağladılar balladılar bende pek ikna olamadım sonuçta pahalı testler her laboratuarda kendi testini satmak istiyor. Neyse nette arama yaparken Rumeli hastanesi diye bir hastane bu testleri yapıyormuş birde orayı aradım laboratuarla görüştüm ordaki doktor hepsiyle çalıştıklarını hatta yurt dışındaki diğer testlerin isimlerinide saydı benim yaptırdığım üçlü test hatta diğer ikili dörtlü vs. hepsinden bahsetti bunların dezavantajlarından avantajlarından NIPT testlerinin birbirinden avantajları dezavantajları nedir onlardan kimin hangi ülkede çalışıldığından kaç günde sonuç geldiğinden bahsetti. Birde böyle pazarlama şeklinde değilde makalelerden falan bahsetti bana objektif ve samimi geldi. Bence sorusu olan orayı arayabilir. Bilmeyince zor, insan strese giriyor.

Bende geçen hafta verdim kan yarın tekrar vericem yanlışlık olmuş nasıl yanlışlık oluyor ki anlamadım nedenini bilenler yazar mı

X