Poğaçalar Harika Poğaçam (Resimli)

shatterstar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2009
269
3
su ve sütü sıcağa yakın ılık olacak şekilde bir kaba koyalım,üzerine mayayı koyup karıştıralım(mayamız instant maya,kabartma tozu gibi olanlardan)üzerine sıvıyağ,yoğurt,şeker,tuz ve yumurtasını ileve edip karıştıralım(1 yumurta beyazı,bir yumurta tamamı)püf noktası ununu azar azar ilave etmek..ununu ilave edip,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlaalım.mayalanmasını bekleyelim.mayalandıktan sonra hamurdan iri bir yumruk büyüklüğünde parça koparalım.zemini yağlayalım ve elimizide yağlayıp hamuru elimizle açalım,yağ yardımıyla.bu hamuru sigara böreği yapar gibi parçalara ayıralım.aldığımız üçgen bir parçayı biraz daha elimizi yağlayarak açalım ve uzun tarafına harcımızı koyup saralım ve kenarlarını içe doğru kıvırıp ay şekli verelim.üzerine yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı yağ ve bir tatlı kaşığı yoğurt ile karıştırıp üzerine sürelim.üzerine çörek otu serpip,yağlanmış fırın tepsisine koyup pişirelim..
afiyet olsun kızlar

penir rendelenir ve içine maydonoz kıyılır.karıştırılır

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı suvuyağ
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 paket toz maya

hamur mayalanır

poaam.jpg
[/URL][/IMG]

ellerinize sağlık arkadaşım akşama yapimde sahurda yiyek...
poğaçadan çok açma gibi olmuş süper..
resmini çekebilirsem koyarım bakalım resimdeki gibi olcakmı?

evet canım açma gibi tel tel ,onun sırrıda,hani üçgenler yapıyoruz ya hamurdan,onu yağla biraz büyütmemiz ve peyniri koyup sararken çektire çektire yada açtıra açtıra sarmamız olabilir..

yaptım canım..gece 12.30 a kadar uğraştım pişirip yattım..tadı çok güzel ama senin resimdeki gbi muntazam olmadı benimkiler..üçgenleri birazda açıp sardım çektirip uzattım ama olmadı..bende normal poğaça gibi yaptım..fotoğrafını çekmedim..hala yarısı duruyor çok bereketliymiş...

yaptım canım..gece 12.30 a kadar uğraştım pişirip yattım..tadı çok güzel ama senin resimdeki gbi muntazam olmadı benimkiler..üçgenleri birazda açıp sardım çektirip uzattım ama olmadı..bende normal poğaça gibi yaptım..fotoğrafını çekmedim..hala yarısı duruyor çok bereketliymiş...

beğenmene sevindim canım..ellerine sağlık..evet çok çıkıyor bu ölçüden,tam doyumluk..şeklini yapa yapa ayarlıyorsun canım,ama normal poğaça gibi yaparsan çok tel tel olmuyor,tadı yine güzel oluyor,ama o ay şeklini açtıra açtıra yapıyorsun ya elini yağlayıp,sanırım oyüzden tel tel oluyor,en güzel yanıda ekmek gibi olan poğaçalardan değil..lezzetli..keşke resim koysaydın,çok sevinirdim..

X