işte buna çok güldüm :) bazı bölümlerin birinci öğretimiyle ikinci öğretimi arasında en fazla on on beş puan fark var paran varsa al oku demek ne demektir ya oraya girenler çalışmadanmı giriyor sanıyorsunuz? endüstri müh. iknci öğretimim 30 bin başarı sırasıyla girdim ve bir çok başka okulun endüstri müh. birinci öğretimlerini bu sıralamamla ikiye katlarım. Aynı bölümü başka okulda 60 bin sıralamayla birinci öğretim okuyan hakediyor ben 30 bin sıralamayla parasız eğitimi haketmiyorum öylemi? Şu yeterli puan alamadıysan sözünü bidaha düşünün isterseniz :)
işte buna çok güldüm :) bazı bölümlerin birinci öğretimiyle ikinci öğretimi arasında en fazla on on beş puan fark var paran varsa al oku demek ne demektir ya oraya girenler çalışmadanmı giriyor sanıyorsunuz? endüstri müh. iknci öğretimim 30 bin başarı sırasıyla girdim ve bir çok başka okulun endüstri müh. birinci öğretimlerini bu sıralamamla ikiye katlarım. Aynı bölümü başka okulda 60 bin sıralamayla birinci öğretim okuyan hakediyor ben 30 bin sıralamayla parasız eğitimi haketmiyorum öylemi? Şu yeterli puan alamadıysan sözünü bidaha düşünün isterseniz :)
nedense bende bu yazdıklarınıza güldüm :) canım bence anlamak istemiyorsun. ona bakarsan istanbulda oturan biri sırf birinci öğretim diye erzuruma okumaya niye gider? onunda canı istemiyordur heralde. o zaman 30 bin sıralamayla başka üniversitenin birinci öğretimine gitseydin. bu okulun kalitesine göre değişiyor tabikide. bence sen yazdıklarını bi daha oku istersen. hiç bi zaman 2.öğretim harçları kalkamaz. kalksın diye de boşuna uğraşılmasın. ama indirim tabikide yapılsın.
neden herkeste sanki 2. öğretimler sınava girmemiş parasıyla okuyo izlenimi var anlamıyorumben mesela sırf öğretmen liselerinin verdiği ek puan sebebiyle 1. öğretime giremedim. 100 soruda 90 net yaptım ama aynı sınavda 75 ve altında net yapanlar o puanla 1. öğretim kontenjanlarını doldurdular. lütfen artık 2. öğretimlerinde çalışarak bi yerlere geldiğini anlayın
ısrarla hiç bir zaman kalkamaz demenizin sebebi nedir bende ikinci öğretimim bu yıl harçlar kalkıcak die öncelik verdim ikinci öğretime ve kazandım şimdi böle yapmaları ne kadar doğru sizce.haksızlık deilmi bu ??
İkinci öğretmin de harçları kalksın diyen arkadaşlar, eğer ikinci öğretimde okuyorlarsa bir sorum var. Daha düşük puan alarak, daha yüksek puan alanlarla tamamen aynı şartlar altında aynı bölümde okumayı isteyecek kadar kurnaz mısınız yahuSizden daha yüksek puan alıp aynı bölümü gündüz okuyanların günahı ne ola ki? Ücretler düşebilir ama tamamen kalkması doğal ötesi olarak şuan saçma. Anca önümüzdeki eğitim yılında okula yeni başlayacaklar için olur. Yani mevcut öğrenciler için olamaz! İnsanlar ona göre tercihlerini yapar. O zaman zaten o puanla muhtemelen ikinci öğretime giremiyor olursunuz. İkinci öğretimin de tamamen kalksın demek bana kaprisli çocuk davranışı gibi geliyor. Üniversite okuyorsunuz. Bu işin mantığını anlayamıyor musunuz?
Benim sorum hakkında kimsenin bilgisi yok herhalde(
İkinci öğretimler gece okuyarak bunun karşılıgını oduyolar zaten ekstradan bi ayrım yapılmasına gerek yoktu diye dusunuyorum .eğitim herkesin hakkıdır herkes biyerlere gelebilmek için çaba sarfediyo.karşılığı bu olmamalı bence.duyarlı bi nesil istiyoruz bencil değil..
onun hakkında bi açıklanmamış canım ya. arkadaşımda katkı kredisi aldı oda açıklama bekliyor bakalım ne olcak o iş.
Teşekkür ediyorum canım, yine edindiğimiz bilgileri burada paylaşalım kızlar olur mubu durumu çok merak ediyorum ben de bülent arınç neden 2011 2012 itibariyle dedi son bir senenin paralarını geri ödeyecekler o zaman ya da ağzından yanlışlıkla öyle çıktı bakalım hayırlısı artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?