• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisini tercih etmeli?

magenta4

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2024
18
10
3
Merhaba arkadaşlar.Kız kardeşim 16 yaşında 3.sınıf lise öğrencisi.Yabancı dil alaninda lisede.Seneye üniversite sınavina giricek.Ben sağlıkçıyım diğer ablası da ingilizce öğretmeni.Kız kardeşimiz yabanci dil okumasinin sebebi ablasinin yönlendirmesiyle olan bir şey kendisi bir bölum seçmiş değil ilerisi için.Çok akilli becerikli bir kız 10 yaşindan beri mutfağa giriyor.Videolar izleyip tatli denemeleri yapiyordu.6 yıl geçmiş ve gayet iyi tatlılarda.Yemek yapmaya başladi yapip bize tattiriyor fikrimizi aliyor begenilmesi onu mutlu ediyor.Ne yapmak istiyorsun ileride diyorum bilmiyorum diyor herhangi bir girişimde bulunmadik da annem de aşçı olmasini istemiyor.Annemin komşularini eve çağiriyor yemek hazirliyor onlara.Sizce gastronomi alaninda mi ilerlemeli bu konuda çevrenizde şahit oldugunuz şeyler var mı? O da yabanci dil öğretmeni olsa açık öğretimden aşçılık mı okusa ya da bir yemek mekanina mı girse fırın tatlı hazirlama bölümü vs buralarda mı yetişse? Fikirleriniz için sağ olun

Ascilik konusunda bilgim yok ama yabanci dilin her durumda cok gerekli oldugunu biliyorum. Nasil yapilir tam bilmiyorum ama yurtdisinda gastro okuyabilir ya da burada yurtdisina cikmasina yardim edecek bir sey okuyarak yurtdisinda gastro egitimi alabilir. Gordugum kadariyla gastro bolumu yurtdisina cikinca orada egitim alinca cok kiymetli oluyor.

Merhaba arkadaşlar.Kız kardeşim 16 yaşında 3.sınıf lise öğrencisi.Yabancı dil alaninda lisede.Seneye üniversite sınavina giricek.Ben sağlıkçıyım diğer ablası da ingilizce öğretmeni.Kız kardeşimiz yabanci dil okumasinin sebebi ablasinin yönlendirmesiyle olan bir şey kendisi bir bölum seçmiş değil ilerisi için.Çok akilli becerikli bir kız 10 yaşindan beri mutfağa giriyor.Videolar izleyip tatli denemeleri yapiyordu.6 yıl geçmiş ve gayet iyi tatlılarda.Yemek yapmaya başladi yapip bize tattiriyor fikrimizi aliyor begenilmesi onu mutlu ediyor.Ne yapmak istiyorsun ileride diyorum bilmiyorum diyor herhangi bir girişimde bulunmadik da annem de aşçı olmasini istemiyor.Annemin komşularini eve çağiriyor yemek hazirliyor onlara.Sizce gastronomi alaninda mi ilerlemeli bu konuda çevrenizde şahit oldugunuz şeyler var mı? O da yabanci dil öğretmeni olsa açık öğretimden aşçılık mı okusa ya da bir yemek mekanina mı girse fırın tatlı hazirlama bölümü vs buralarda mı yetişse? Fikirleriniz için sağ olun
Benim de bir tanidigim aynı sizin kardeşiniz gibi mutfakta aşırı yetenekli ama biz onu güzel bir bolum oku mesleğin olsun önce sonrasında üniversiteden sonra hatta okurken aynı zamanda gastronomi alanında kendini geliştir ve sonrasında istediğin mesleği yap diye yönlendirdik. Şuan üni sınavına çalışıyor önce elinden geleni yapmalı güzel bir bölüm kazanmak için sonrasında kendini mutfak alanında da yetistirebilir. Hatta dil okuyacaksa bu kendisine çok faydalı olur ilerde gastronomi olarak ilerlerse dile de ihtiyacı olacak artık şu devirde tek alanda değil birkaç alanda birden kendini geliştirmeli insanlar

Back