hangi yatırım aracı

adventurerpassenger

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
1.219
1.594
39
Kızlar elimizde 200.000 kadar bi para var. . bu parayı katlamak istiyorum...en iyi yatırım aracı arsa biliyorum ama onun için sağlam araştırmak lazım... O yüzden düşünmüorum. . Dolar, euro altın, vadeli mevduat aklımda.. Vadeli mevduat böyle az paralarda çok getirmiyor.. Enflasyonun fazla oldupu bizim gibi ülkelerde parayı zamanla eritiyor.. Geriye euro, dolar ve gram altın kalıyor.... Yatırımdan anlayan kafası bu tür işlere çalışan arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız..

Eğer uzun vadede birikim düşünüyorsanız altın karlı bir yatırım aracı. (Tercihen cumhuriyet,reşat ya da bilezik). Doları da göz önünde bulundurabilirsiniz.
Ama yanımda değil güvende olsun diyorsanız vadeli hesap açıp,birazını tl üzerinden birazını döviz üzerinden vadeli hesaba yatırabilirsiniz. Vadesi dolmadan çekemiyorsunuz da,o paranın üzerine faiz eklenerek birikiyor,dilerseniz para da ekleyebiliyorsunuz üzerine.

Merhaba bereketli olsun inşallah
Altın der susarım
Altın güvenli limandır
Altın hiç bir skandala ihtiyaç duymaksınız

Yıllık düzenli olarak %40getiri getiren bir yatırımdır...
İnternet verilerini açıp bir göz atın

2016 2017 2018 yıllarının aynı aylarının fiatlarını inceleyip kıyaslayın...

Dolar ve eoro gibi yatırımlar krizler siyasi skandallardan beslenen şeyler biz normal vatandaş küçük yatırımcı olarak bunu takip etmekte zayıfız...bize bunun meyvesini yedirmezler büyük amerikan kökenli firmalar ...

Benim çok değerli 30senelik Kapalıçarşı’dan bir toptancı abim
Hep şöyle der
Deprem olur ev yıkılır
Sel olur kağıt erir (para vs..)
Fon alırsın firma batar
Ama altın dayanıklıdır güvenlidir istikrarlıdır .
Lütfen EVİNİZDE saklamayın
Banka kasasından şaşmayın
Bizde düşeş bir ev denk getirene kadar 250-300bin gibi bir birikimimizi seçime kadar altına bağladık şimdiden 15günde 7binlira kardayız...

Kızlar elimizde 200.000 kadar bi para var. . bu parayı katlamak istiyorum...en iyi yatırım aracı arsa biliyorum ama onun için sağlam araştırmak lazım... O yüzden düşünmüorum. . Dolar, euro altın, vadeli mevduat aklımda.. Vadeli mevduat böyle az paralarda çok getirmiyor.. Enflasyonun fazla oldupu bizim gibi ülkelerde parayı zamanla eritiyor.. Geriye euro, dolar ve gram altın kalıyor.... Yatırımdan anlayan kafası bu tür işlere çalışan arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız..
Okadar param yok ama olanını gram altına yatırıyorum. Banka hesabım var çıkınca bozup düştüğünde yeniden alıyorum.

Eğer uzun vadede birikim düşünüyorsanız altın karlı bir yatırım aracı. (Tercihen cumhuriyet,reşat ya da bilezik). Doları da göz önünde bulundurabilirsiniz.
Ama yanımda değil güvende olsun diyorsanız vadeli hesap açıp,birazını tl üzerinden birazını döviz üzerinden vadeli hesaba yatırabilirsiniz. Vadesi dolmadan çekemiyorsunuz da,o paranın üzerine faiz eklenerek birikiyor,dilerseniz para da ekleyebiliyorsunuz üzerine.

cnm zaten altın dediğim bankada gram altın.. ben evde altın tutmam...

cnm zaten altın dediğim bankada gram altın.. ben evde altın tutmam...
Kimisi evde tutuyor ya ondan dedim canım.
Benin tanıdığım yüksek gelirli insanların çoğu her ay bankada reşat ya da cumhuriyet altını biriktiriyor. Bence gramdan ziyade cumhuriyete yönelmen daha doğru olur.

Merhaba bereketli olsun inşallah
Altın der susarım
Altın güvenli limandır
Altın hiç bir skandala ihtiyaç duymaksınız

Yıllık düzenli olarak %40getiri getiren bir yatırımdır...
İnternet verilerini açıp bir göz atın

2016 2017 2018 yıllarının aynı aylarının fiatlarını inceleyip kıyaslayın...

Dolar ve eoro gibi yatırımlar krizler siyasi skandallardan beslenen şeyler biz normal vatandaş küçük yatırımcı olarak bunu takip etmekte zayıfız...bize bunun meyvesini yedirmezler büyük amerikan kökenli firmalar ...

Benim çok değerli 30senelik Kapalıçarşı’dan bir toptancı abim
Hep şöyle der
Deprem olur ev yıkılır
Sel olur kağıt erir (para vs..)
Fon alırsın firma batar
Ama altın dayanıklıdır güvenlidir istikrarlıdır .
Lütfen EVİNİZDE saklamayın
Banka kasasından şaşmayın
Bizde düşeş bir ev denk getirene kadar 250-300bin gibi bir birikimimizi seçime kadar altına bağladık şimdiden 15günde 7binlira kardayız...

türkiyede değilim şu an gidip kasa kiralayamıyorum... evde de tutmam... internet bankacılığından parayı gram altına yatırabiliyormuyuz acaba çok bilgim yok... yarısı dolar yarısı euroydu paranın...

Uzun vadede altın tabiki ama bir kaç ay sonra ben alırım geri diyorsanız dolar euro mantıklı... Ben faiz konusunda biraz hassas olduğum için vadeli mevduata pek girmemeye çalışıyorum. Tamam herşeyi dört dörtlük yapmıyoruz bir müslüman olarak ama en azından altınımın zekatını veriyorum ya içim rahat.
Altın hesabıda eğer dokunmayacaksanız mantıklı çünkü hazırda para olunca hadi şu çıktı yağa yattı çamura battı bir şekilde harcanıyor. Fiziksel altın en mantıklısı bozdurmaya kıyamıyorsunuz. Tabi onuda banka kasasında saklamak kaydıyla devir kötü hırsızlık almış başını gidiyor. Bereketli olur inşallah.

Kimisi evde tutuyor ya ondan dedim canım.
Benin tanıdığım yüksek gelirli insanların çoğu her ay bankada reşat ya da cumhuriyet altını biriktiriyor. Bence gramdan ziyade cumhuriyete yönelmen daha doğru olur.

cnm ben türkiyedeyken dünyanın her yerinde değerini koruyan külçe altın alıyodum param yettiği kadar.. 24ayar o... sertifikalı. en garantilisi o.. ama türkiyede değilim... para bankada... ben de altına karar verirsem anca internet bankacılığından gram altına ceviricem.

1+1 de olsa bir ev alip kiraya verseniz...Hem kira getirisi olur,hem evin değeri zamanla artar.

cnm 200000i vadeli mevduata koysan aylık 1+1 evin kirasının en az iki katını getiriyor... yani evin çok getirisi yok... amacım bu parayı en kısa sürede katlayıp baya bi arttıgında vadeli mevduat hesabına yatırmak. ..

cnm 200000i vadeli mevduata koysan aylık 1+1 evin kirasının en az iki katını getiriyor... yani evin çok getirisi yok... amacım bu parayı en kısa sürede katlayıp baya bi arttıgında vadeli mevduat hesabına yatırmak. ..

Anladim...Yani kisa vadede parayi katlayacak bir yatirim araci var mıdır bilemiyorum.Umarim istediğiniz gibi en iyi şekilde degerlendirirsiniz.

Şuan vadeli mevduat faiz geitirisi son yılların en yüksek düzeyinde. Hatta birçok insan için gelir kapısı durumunda. Mesela benim kuzenin sağlık sebebiyle çalışamayacak durumda şuan ve faiz geliriyle geçiniyor. Mevduatının aylık getirisi 11.000 TL şuan. Tabii 500_600.000 bandında bir birikmişi var onun.

Yüzde 23 faiz cok iyi bir getiri şimdilik bence seçimden sonra karar verirsiniz

Geçenlerde Radyoda dinledim bu ara Altına yatırım yapmak daha güvenliymiş

X