• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi üniversiteyi seçmeliyim(sabancı ytü yeditepe marmara)

aybismm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2007
93
0
96
34
İstanbul
merhaba arkadaşlar hangi üniversiteyi seçeceğime karra veremiyorum.hayalim hep sabancıydı ama derslerin ingilizce olması ve şehirden çok uzakta olması benim gözümde bir eksi olarak duruyor.sosyal bir yaşamım olmayacak istanbulda olmama rağmen.öte yandan zaten her zaman dışarıda gezecekte değilim hafta sonları yeter bana.ama ya yıldız teknik evime yakın güzel bir kampüs eğitimi iyi....
şimdi birde yeditepeyi söylüyorlar bana :s
bana okullar hakkında genel duyumlarınızı aktarabilir misiniz? olumlu olumsuz yanlarını birlikte yazıp konuşalım istedim.umarım bana yardım edersiniz:)
bu arada eşit ağırlık öğrencisiyim ve siyaset bilimi vb. istiyorum:kedi:buyrunnnnnnnnn

YENı EKLENMıŞTıR:bir saniye bir saniyee.... bilkent ve koç sabancıdan iyi miii??? çünkü insanların genel sıralamalarında bilkent,koç,sabancı.... diye gidiyor.bilkentte yarı burslu okuyabilecekken sabancıda niye okuyorum o zaman :S ama ben hep sabancı istemiştimmm

Son düzenleme:
ben ytü de okudum..eğer taşınmadıysa siyasetle ilgili bölüm beşiktaşta olmalı çünkü bütün kampüsün davutpaşaya taşınma durumu vardır.azar azar geliyordu.hazırlığı davutpaşada okursun..güzel bir yer.yeşillik ve hazırlık binası harikaaaaaaa..ama sosyal hayat pek olmuyor orada.boş dersinde gidebileceğin bir yer yok ama beşiktaş öyle değil.boş dersin oldumu beşiktaşa in.binalarıda eski olduğu için nostaljik ama bir kampüs için bence küçük..zaten tüm sosyal faaliyetler beşiktaşta idi.ben 2005 de mezun oldum.şimdiki durum nedir bilmiyorum ama güzel bir üniv

yeditepeyi asla tavsiye etmem cnm...sabancı üniv bence çok güzel hem derslerin ingilizce olması lazım bu devirde çünkü türkçe bölümlerin pek geçerliliği kalmadı hele hele siyaset iibf gibi bölümler için..
ayrıca marmarada iyi bir okul...yıldız hakkında yorum yapamıycam yıldız teknik iyi bir okul ama iibf ve siyaset için ne derece iyidir bilemem ama mühendislik için tabiki de güzel bir okul..

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederimkaydirigubbakcemile2 önümdeki 2-3 hafta bol bol düşüneceğim gerçi ben össye çalışmadan önce düşünmeye başlamıştım amaşakkıdı

canım sana katılmıyorum özel üniversitelerin egitimi daha iyi oluyor ve iş garantisi oluyor.bilkent olsa koc olsa gitmezmiydin ben kosa kosa giderimkaydirigubbakcemile4

öss ye hjazırlanması ayrı dert sonucunu beklemesi ayrı dert ee karar verip seçim yapması ayrı dert okuması apayrı bir dert aybike ben :D

istanbul üniden mezun oldum çok güzel stajlarım var kendimi geliştirdim ama özel ünide ingilizce bir bölüm okuyan arkadaşım benim istediğim ie torpilsiz olarak alınırken ben mülakata çağırılmadım bile!!
bence özel üni diye küçümsemeyin eğitimi çok güzel..tabiki özel üniden özel üniye fark var...
koç sabancı bilkent ve bilgi en iyi özel üniler...orada kendimi geliştiricem dersen imkanları çok eğitim iyi ve bedavadan sınıf geçmek yok..devlet ünileri eskiden iimiş şimdi o kadar da iyi değil...
devlet ünilerinde sadece odtü boğaziçi ve marmara ing işletme iyi eri kalanı ksura bakmayın ama fos...
bu söylediklerim teknik bölümler fen bölümleri için değil sosyal ve iibf bölümleri için...ben özel ünide de devlet ünide de girdim derslere ve kıyaslama imkanım oldu...

Özel üniversitelerden uzak dur.. İş garantisi yok, tanıdıkların çocukları staj bulamıyor yedi tepede okuyan. Hem bursun kalkabilir belirli koşulları sağlamazsa ki ozaman yılda onlarca milyar vermeye niyetlimi ailen orasıda ayrı bir soru işareti. Yaz okulları bile milyarlar tutuyor, resmen sektör olmuş..

Yabancı dilde eğitim şart, geçenlerde bir tanıdık staja baş vurdu başvurduğu an çağrıldı mülakata, çok iyi ingilizce ve almancası var, marmara endüstri mühendisliğinde okuyordu. Ayrıca özel üniversitede okulu bitirdikten sonra seni kim işe alacak. Yani şöyle birşey var, benim şirketim olsa, ve kendim seçiyor olsam çalışanları, x y z universitesinden mezun olan kişiyi almam, Turkiye de üniversitede okurken bir hocamız kendi ağzından dedi, özel üniversitelerde de ders veriyor kendisi ve Türkiyenin sayılı üniversitelerinden birinde dedi bunu, ve dediği şey elbette sizin seviyenizle onların seviyesi bir değil, onlara verebileceklerimle size verebileceklerim elbette farklı olacak dedi. Çokta doğru..

Almanca/İngilizce de eğitim yapan bir yer bul bana göre. Şuan ilk göze çarpanlar üniversite adı, bölümün, yabancı dil bilgin.. mülakat öncesi en önemlileri bunlar, ardından kişisel gelişimin vs ...

istanbul üniden mezun oldum çok güzel stajlarım var kendimi geliştirdim ama özel ünide ingilizce bir bölüm okuyan arkadaşım benim istediğim ie torpilsiz olarak alınırken ben mülakata çağırılmadım bile!!
bence özel üni diye küçümsemeyin eğitimi çok güzel..tabiki özel üniden özel üniye fark var...
koç sabancı bilkent ve bilgi en iyi özel üniler...orada kendimi geliştiricem dersen imkanları çok eğitim iyi ve bedavadan sınıf geçmek yok..devlet ünileri eskiden iimiş şimdi o kadar da iyi değil...
devlet ünilerinde sadece odtü boğaziçi ve marmara ing işletme iyi eri kalanı ksura bakmayın ama fos...
bu söylediklerim teknik bölümler fen bölümleri için değil sosyal ve iibf bölümleri için...ben özel ünide de devlet ünide de girdim derslere ve kıyaslama imkanım oldu...
evet işte açıkcası sabancıda fln kendimi gösterebilirsem iş imkanım dahah iyi olur diye düşünüyorum.çünkü en büyük sıkıltı daha üniversiteyi bitirmemiş olmama rağmen iş bulmak olduğunu biliyorum...

vengeance açıklaman için sanada çok teşekkür ederim:)

yeditepede okuyan arkadaşlarım var ve anlattıklarına göre hocalar çok lakayıt...
bilkent koç sabancı bilgi üniversitesi..özelde okuayacaksan bu 4ünde okuyacaksın...
bilgi üniversitesinde derslere girdim hatta orada yüksek yapmayı düşünüyorum şuanda.
hocalar hiç lakayıt değil gayet ciddiler ve mesela işletme gibi sözel ağırlıklı bir derse bile çok fazla sayısal koymuşlar yani öyle yan geleyim yatayım okul nasılsa biter şeklinde değil..
össye tekrar girme şansım olsaydı kesinikle bilgiyi yazardım mesela..çok değerli hocaları var..
ama yeditepede belden aağı muhabet yapan kadın hocaları bile varmış siz düşünün artık...
koç sabancıyı anlatmaya gerek bile duymuyorum..tartışılmaz her ikiside...çok iyi...

senin dedigin özel üniler çok iyi olabilir Sahra ama arkadasımız senin dedigin özel üniler arasından secım yapmıyor ki..

Sabancı üni secebılır o zaman sana gore..

ne olursa olsun hala Devlet üni.taraftarıyım :)

Aslına bakarsanız siyaset bilimi veyahut siyasal bilgiler okumak istiyorsanız ve şehir takıntınız yoksa ilk olarak yönelmeniz gereken okul Ankara Siyasal yani namı diğer ''Mülkiye''dir...

Bana kalırsa diğer tüm tercihler sonra gelir...

siyaset için tabiki ankara siyasal...

daha öncede yazmıştım odtü boğaziçi itü marmara ingilizce bölümler haricinde geri kalan tüm devlet ünileri pek geçerli değil buna istanbul üni de dahil...sırf devlet diye de gidip olmadık bi ünide de okunmaz okunsada işsizlikle mcadele edersin bizim halkımız hala devlet ünilerini bişey sanıyor ama maalesef işveren kendini yetiştirmiş iyi bir özel üni mezununu daha çok tercih ediyor.piyasayı az çok bilerek söylüyorum bunları...

eğer imkanın varsa sabancı derim ben hem sistemi çok güzel hem de senin dediğin gibi sosyal ortamlardan da uzak kalmıyorsun öyle.. bence sabancıyı araştır

zaten 2 yıldır sabancıyı araştırıyorum.beni en çok tamamlayan o diye düşnüüyorum ama okumasının zor olması korkutuyor gözümü arkadaşlar.ama ne kolay ki zaten ülkemizde büyük ihtimal sabancıya gideceğim:)

Back