• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi taraf ne alır?

Kacinkurrasii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2018
453
454
103
28
Kızlar biliyorum artık çoğu şeyi çiftler kendileri hallediyor ama bizim öyle bir durumumuz yok her şeyi iki tarafın da ailesi karşılayacak. Lütfen yapamiyorsaniz neden evlenmeye kalktınız falan demeyin durum bunu gerektirdi. Şimdi nişanlım yatak odasi beyaz eşyası mutfak ivir ziviri her şeyi kiz tarafi alir diyor ablasi evlenirken öyle olmuş benim abim evlenirken bütün mobilyaları babam aldı ve buzdolabını da bu yüzden fikir ayrılığına düştük. Daha aileler hiçbir şey konuşmadı. Nişanlım bırakalım onlar konuşsun alacak olan onlar çünkü diyor ama anlaşamazlarsa diye aşırı korkuyorum kesinlikle düşünmeden edemiyorum dün sabaha kadar uyuyamadım 😔

Kızlar biliyorum artık çoğu şeyi çiftler kendileri hallediyor ama bizim öyle bir durumumuz yok her şeyi iki tarafın da ailesi karşılayacak. Lütfen yapamiyorsaniz neden evlenmeye kalktınız falan demeyin durum bunu gerektirdi. Şimdi nişanlım yatak odasi beyaz eşyası mutfak ivir ziviri her şeyi kiz tarafi alir diyor ablasi evlenirken öyle olmuş benim abim evlenirken bütün mobilyaları babam aldı ve buzdolabını da bu yüzden fikir ayrılığına düştük. Daha aileler hiçbir şey konuşmadı. Nişanlım bırakalım onlar konuşsun alacak olan onlar çünkü diyor ama anlaşamazlarsa diye aşırı korkuyorum kesinlikle düşünmeden edemiyorum dün sabaha kadar uyuyamadım 😔
Valla canım bunu sen nisanlinla konuşursan sizin aranız bozulur çocuk doğru diyor bırak aileler konuşsun. Herkesin adetleri farklı genelde kız tarafının adetlerine göre yapılır. Bak oda diyor ablam evlenirken öyle oldu diyo kız tarafı çünkü. Ama senin ailenin maddi durumu iyse desinler ki bizim adetlerimiz böyleyken böyle fakat elimizde imkan var sizide zor duruma sokmayalım bir kaç parça daha biseyler alalım. Bizde mesela sadece mutfak eşyalarını biz aldik tabak çanak falan. Beyaz eşyayı onlar aldı halılar onlar aldı evin herseyini onlar aldı. Ben düğünden sonra takilarimla perde borcunu ödedim . Ama düğünde takılan her şeyi de erkek tarafı aldı bana takılanlar hariç . Ben çok yumuşak davrandım herşeyin ucuzunu aldım ne derlerse tamam dedim düşün ki bana bi saat küpe bileklik hiç bişey alınmadı gene de durumları yok diye tamam dedim hiç kendi ailemi karistirmadim her şeyi sorun da olsa eşimle halletmeye çalıştım. Kötü olan ben oldum o yüzden sen hiç bir şeye karışma bırak aileler halletsin bozulacak bişey varsada bırak bozulsun mal mülk için sorun yaratanlar ilerde daha büyük ariza veriyolar

Doğru söylemiş nişanlın canım.. mutfak, yatak odası, halı, perde falan kız tarafının..

Bırakın büyükler konuşsun bunu.
Ben bütün beyaz eşyayı mutfak eşyalarını klasik nevresim vs aldım.
Eşimin tarafı düğünü yaptı, halı, perde mobilyaları onlar aldı. Ama mobilyanın bir kısmını eşimle bana attılar bir süre sonra.

Valla canım bunu sen nisanlinla konuşursan sizin aranız bozulur çocuk doğru diyor bırak aileler konuşsun. Herkesin adetleri farklı genelde kız tarafının adetlerine göre yapılır. Bak oda diyor ablam evlenirken öyle oldu diyo kız tarafı çünkü. Ama senin ailenin maddi durumu iyse desinler ki bizim adetlerimiz böyleyken böyle fakat elimizde imkan var sizide zor duruma sokmayalım bir kaç parça daha biseyler alalım. Bizde mesela sadece mutfak eşyalarını biz aldik tabak çanak falan. Beyaz eşyayı onlar aldı halılar onlar aldı evin herseyini onlar aldı. Ben düğünden sonra takilarimla perde borcunu ödedim . Ama düğünde takılan her şeyi de erkek tarafı aldı bana takılanlar hariç . Ben çok yumuşak davrandım herşeyin ucuzunu aldım ne derlerse tamam dedim düşün ki bana bi saat küpe bileklik hiç bişey alınmadı gene de durumları yok diye tamam dedim hiç kendi ailemi karistirmadim her şeyi sorun da olsa eşimle halletmeye çalıştım. Kötü olan ben oldum o yüzden sen hiç bir şeye karışma bırak aileler halletsin bozulacak bişey varsada bırak bozulsun mal mülk için sorun yaratanlar ilerde daha büyük ariza veriyolar
Teşekkür ederim evet nişanlım da bizim aramız bozulmasın diye konuşmayalım diyor aileler illaki halleder diyor ama çok korkuyorum bu yüzden ayrılırız falan diye 😔 inşallah anlaşırlar bu zamana kadar bi sorun çıkmadı ama bakalım. Düğünde takılan altınlar bize kalacak ama onları da vermeyeceğiz

Teşekkür ederim evet nişanlım da bizim aramız bozulmasın diye konuşmayalım diyor aileler illaki halleder diyor ama çok korkuyorum bu yüzden ayrılırız falan diye 😔 inşallah anlaşırlar bu zamana kadar bi sorun çıkmadı ama bakalım. Düğünde takılan altınlar bize kalacak ama onları da vermeyeceğiz
Valla her şeyi erkek tarafı alacaksa ve borçla alacaklarsa takılar erkek tarafına kalır onlar da bi aile sonuçta dünyanın borcu ile zor bi yasam sürerler takılarda size kalacaksa senin ailen onlara uymak zorunda .

Seni daha fazla üzmek istemem ama, yatak odası, mutfak eşyaları, halısı, perdesi kız tarafına ait.
Ama mutfak eşyaları dışında buzdolabı ve bulaşık makinesini bizde karşı taraf aldı.
Süpürge, mutfak aletleri, saç kurutma makinesi vs. gibi küçükleri de ben aldım.

Bu durumda sanırım nişanlım haklı ama annem biz almayız diyor bakalım ne olacak
İyi de sen ailenle konuşcaksın
Annem biz almayız diyor ne demek
Napıyorlar sadece kız mı veriyorlar
Niye sessiz kalıyorsun? Önceden konuş hallet ki o zaman sorun çıkmasın

İyi de sen ailenle konuşcaksın
Annem biz almayız diyor ne demek
Napıyorlar sadece kız mı veriyorlar
Niye sessiz kalıyorsun? Önceden konuş hallet ki o zaman sorun çıkmasın
Bana göre biz de bir sürü şey alıyoruz mutfak ivir zıvırı şimdiden 15 bini geçti ne demek sadece kız vermek ya? Annem bulaşık çamaşır makinesi ankastre seti de alırız diyor daha ne olsun bana göre gerisini onlar yapmalı ama bi yolunu bulurlar belki neden anneme babama karşı çıkayım ki belki ben bi şey söylemeden kendi aralarında hallederler olan bana olacak

Bu durumda sanırım nişanlım haklı ama annem biz almayız diyor bakalım ne olacak
Bu konuyla ilgili benimde bazı sıkıntılarım oldu hatta üzülüp ağladığımda oldu insanı çok yıpratan bir durum bu sana hak veriyorum ama evet sen nişanlınla konuşma. Konuşmasanda bu mevzu seni yiyip bitiricek çünkü bende de öyle oldu hala aynı şeyler devam ediyor ama kendimizi üzmekle kalıyoruz..

Bu konuyla ilgili benimde bazı sıkıntılarım oldu hatta üzülüp ağladığımda oldu insanı çok yıpratan bir durum bu sana hak veriyorum ama evet sen nişanlınla konuşma. Konuşmasanda bu mevzu seni yiyip bitiricek çünkü bende de öyle oldu hala aynı şeyler devam ediyor ama kendimizi üzmekle kalıyoruz..
Siz de ne taraf sorun çıkarıyor peki aileler konuştu mu yoksa sadece nişanlınla mı konuştun?

düğün yapacaklar mı ? siz nişan yaptınız mı mesela salonda falan ?

eğer adet söz konusu ise, buzdolabı, tv, salon takımı erkeğin. oturma odası, yatak odası, diğer beyaz eşyalar kızın diye biliyorum ben.

hatta yatak odası komple kız tarafının, halısından perdesine.

düğün yapacaklar mı ? siz nişan yaptınız mı mesela salonda falan ?

eğer adet söz konusu ise, buzdolabı, tv, salon takımı erkeğin. oturma odası, yatak odası, diğer beyaz eşyalar kızın diye biliyorum ben.

hatta yatak odası komple kız tarafının, halısından perdesine.
Düğün olacak biz nişanı evde yaptık. Evet halı perde konusunu da öyle demişti. Ama abimde bütün hepsini biz yapmıştık ben anlamadım bu durumu 🙄

Siz de ne taraf sorun çıkarıyor peki aileler konuştu mu yoksa sadece nişanlınla mı konuştun?
Benim ailem biraz pürüz yapıyor onlara da hak veriyorum mükemmel geliri olan bi aile değiliz ama yatak odası için şöyle bir sorun var boydan boya dolap yaptıralım dedik ailem dedi ki dolabı onlar yaptırsın beyaz eşyayı biz alalım hepsini tamam dediler ama bu seferde yatak odasını alamayabiliriz diyolar bende mahçup oluyorum.. Nişanlımın ailesine desem zaten asla hayır demezler borca harca girerler yinede tamam kızım derler ama ben ezilip büzülmek istemiyorum işte..

Düğün olacak biz nişanı evde yaptık. Evet halı perde konusunu da öyle demişti. Ama abimde bütün hepsini biz yapmıştık ben anlamadım bu durumu 🙄

ee hem düğün yapacak hem de bütün evi mi düzecek ? fazla değil mi ? siz nişanı evde daha az masrafla yapmışsınız mesela..

o abinizin eş tarafıyla olan durumu.. yengenizin şartları farklı olmuş olabilir. yada o an ailenizin şartları farklı olmuştur..

eğer düğün yapacaklarsa çok yüklenmeyin derim.

ee hem düğün yapacak hem de bütün evi mi düzecek ? fazla değil mi ? siz nişanı evde daha az masrafla yapmışsınız mesela..

o abinizin eş tarafıyla olan durumu.. yengenizin şartları farklı olmuş olabilir. yada o an ailenizin şartları farklı olmuştur..

eğer düğün yapacaklarsa çok yüklenmeyin derim.
Ama biz de kına yapacağız kınada salon ve organizasyon tutulmuyor mu? Bu gidişle iki tarafta yapmayacak biz ortada ne varsa artık onunla evleniriz

Ama biz de kına yapacağız kınada salon ve organizasyon tutulmuyor mu? Bu gidişle iki tarafta yapmayacak biz ortada ne varsa artık onunla evleniriz

yemekli kına mı olacak ? yada düğün yemekli mi olacak ? ne harcanacak mesela ? kınayı 3000e de yapan var ama düğün her türlü daha pahalı oluyor bildiğim..

madem evlenmeniz için iki taraf bazı şeyleri yapmak zorunda o zaman herkes gücünün yettiğini yapacak. eksikleriniz kalırsa da siz ses etmeyeceksiniz çift olarak.

mesela ben olsam ayrı ayrı salon ve oturma odası istemem, 1 oda masrafını elerim. beyaz eşyalar mecbur alınıyor ancak atıyorum ağır buğur halı yerine daha kilim tarzı uygun şeyler seçerim.

yani bütçeleri minimize ederim.

eğer gerçekten evlenmek istiyorsanız adım atıp uygun seçenekleri sunmanız en doğrusu. yok herşey tam olsun derseniz o zaman anlaşmaya varılamaz gibi geldi bana.

Back