Elimin altında şarjlı el supurgelerinden olsa iyi olur. 6 yıl önce toz torbalı süpürge aldım her şeyinden memnunum ama yarın bir gün yenilemem gerektiginde dyson var aklımda. Çocuklar doktugunde hemen acil durum icin ilk secenek isimi görür ama ben bu dikey supurgeleri de sevdim. Yenileyince dyson alacağım simdiden mi almalıyım hepsi bir arada mi olur?
3 ürün belirledim hangisi olmalı, özellikle kullananlardan tavsiye bekliyorum.
Xiaomi Mi Vacuum Cleaner
Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light Şarjlı
Dyson V15 ya da 12
Siz robot supurge yazmamissiniz sanki ama asagida robot onerileri de gordugum icin ben hepsiyle olan deneyimimimden bahsetmek isterim :)
- Robot supurge icin alan olabildigince genis, ve etrafta supurgenin takilabilecegi cok esya olmamasi lazim. Benim evim esyalar biraz sıkısıktı, robot surekli bir yerlere takiliyordu. Sandalyeleri masa ustune kaldirmak, kablolari toplamak, vb aksiyonlar almak zorunda kaliyordum robotu acmadan once. Bir de takip ediyordum mesela yerde bir yerde bir kir var, supurge dolasiyor dolasiyor ama 2 saat boyunca bir turlu ordan gecmiyordu, kumandayla yonlendirmek gerekiyordu her seferinde. Kisacasi robot supurge benim icin pek pratik ve istedigim kadar titiz temizlikte olmadi, anneme verdim.
Sonra sarjli supurgeleri arastirip Xiaomi G10 aldim. Gucu standart bir toz torbali supurgeye gore daha azdi, ama hafif olmasi nedeniyle pratikti ve pit pit istedigim yerleri gunluk temizlikte almami sagliyordu. Ama haftada 1 mutlaka yine daha iyi bir temizlik icin buyuk supurgeyi aciyordum. Ki bu sekilde 6-7 ay supurebildim. 6-7 ayin sonunda sarj suresi 15 dkya filan dustu. Nedenini anlayamadim, bu sekilde 2 ay daha devam ettim ama surekli sarji bitiyordu ve devam edebilmek icin sarj ediyordum derken bir gun batarya hata verdi ve bir daha acilmadi. Servisine gonderdim. 2 aya yakin serviste kaldi, yurtdisindan batarya getirtilmeye calisildi ama en sonunda gumrukte sorun oldugu ve bataryanin getirilemedigi soylenerek bana para iadesi yaptilar. Tabi ben supurgeyi almisim 2.000 tlye. O sirada ayni supurgeyi almaya kalksam 7-8 bin tl vermem gerekirdi, ama bana fatura tutari olan 2 bini iade ettiler tabi. Bu arada bu 2 ay boyunca paranin iade edilmesi icin baya ugrastim ve tabi supurgesiz kaldim. İnternetten okudugumda da Xiaomide benim gibi batarya sorunu yasayan cok kisi oldugunu gordum. Bir daha da Xiaomi nin hicbirseyini almamaya da kesin karar verdim. Hayir bir de ucuz degil, baska iyi pek cok markanin cok daha uygun fiyata supurgeleri var.
Peki sonuc? Gittim 1 ay evvel Dyson V15 aldim. Henuz 1 aydir kullaniyorum ama asiri guclu ve guzel bir supurge. Buyuk torbali supurgeme hic ihtiyac duymuyorum, kenara kaldirdim. Ayrica basina birsey gelse Dyson garantisinde oldugunu ve cozum uretilebileceginden eminim.
Yani “ucuz mal alacak kadar zengin degilim” lafi vardir ya, benimki o hesap oldu. Dyson pahali evet, ama kesinlikle hak ediyor. Bir de alacaksaniz mutlaka kendi websitesinden alin; alisveris sitelerindekiler (oyle iddia etseler de) dyson turkiye garantisinde olmayabiliyorlar ve cok daha pahaliya satiliyorlar.
Karariniz simdiden hayirli olsun :)