Hangi spiral?

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.122
8.491
198
Merhaba, umarim konuyu dogru yere acmisimdir.
Spiral kullananlara bir sorum olacak. Hormonlu mu hormonsuz mu tercih etmeliyim.
Adetimde 2 gün normal ped kullanirim üc gün günlük ped kullanirim. Yani cok az kanama olurum.
Aklimda hormonsuz kullanmam daha mantikli gibi geliyor ama arttirir mi daha da bu durumu ya da hormonlu spiral daha mi iyi koruma saglar.
Tecrube ve görüslerinizi yazarsaniz cok memnun olurum

bende doğumdan sonra düşünüyorum konuyu takipteyim ama hormonlu doğal dengeye müdahale gibi geliyor bakalim kullananlar ne diyecek

bende doğumdan sonra düşünüyorum konuyu takipteyim ama hormonlu doğal dengeye müdahale gibi geliyor bakalim kullananlar ne diyecek

Doktor sadece kanama olmayacaksin herseyi normal yasayacaksin demisti ama ben o kani görmeden herseyin normal olduguna inanamam. Hormonsuz spiralin de yna etkileri var mi yasayanlardan duymak istiyorum. Kararsizim ve yarin doktora gidecegim karar vermem sart

bence regli olmamak mantikli değil

Bende hormonsuz var.
daha iyi olduğu söyleniyor hormonludan.
zira regl dönemime ait herhangi bir problemim yok.
hormonlu olanlar genelde problemli regli dönemi yaşayanlara takılıyormuş.
tabii bu kulaktan dolma birşey.
siz yine en iyisini doktorunuza danışın.
sizin sağlık durumunuza ve regli durumunuza göre hormanlu/hormonsuz doktorunuz önerecektir.
en iyi bilgiyi kendi doktorunuz verecektir diye düşünüyorum.

Iste ama vucut regl oluyor ama disari kan atmiyor yani hersey yone normal ilerliyor demisti. varsa kullananlar yorumlari alalim lütfen

Bana bu mantıklı gelmedi.
Vücut nasıl kanama yapacakta dışarı vermeyecek bunu?
nereye gidiyor bu kanama?
Doğru bilgi mi aldınız acaba, farklı birşeyden bahsediyor olmasın doktorunuz.
Şaşırdım...

Hormonlu spiral nedir?

Hormonlu spiral haznesi olan, bu haznenin içinde progesteron olan ve rahimin içerisine progesteronu lokal olarak salan, dolayısıyla vücutta sistematik progesteron etkisi yaratmayan ve bu hormonun etkisinden memenin korunmasını sağlayan, normal bakırlı spirallerden gebelikten koruyuculuğu daha fazla olan ve diğer spirallerin aksine dış gebelik riskini azaltan bir spiral türüdür.

Hormonlu spirallerin gebelikten koruyuculuktan başka ek yararları nelerdir?

- Adet sancılarını azaltması veya tamamen yok etmesi.

- Adet kanamasının miktarını azaltmak veya kesmek ve bu şekilde kanamaları aşırı olan kadınların tedavisinde bu tür spiral, kanamayı azaltmak ve demir eksikliği anemisini önlemek için bir tedavi aracı olarak kullanılabilir.

Hangisi tercih edilmeli, normal bakırlı spiraller mi yoksa hormonlu olanları mı?

Gelişmiş ülkelerde gebelikten koruyuculuğunun daha yüksek olması, adet kanama miktarını azaltması, adet sancılarını azaltması ve dış gebelikten koruyucu etkileri açısından hormonlu spiraller tercih edilmektedir.

Anormal vajinal kanaması olan her kadına tedavi amacıyla hormonlu spiral takılabilir mi?

Tabii ki hayır, anormal vajinal kanaması olan bir kadına biz hekimler normal bakırlı spiral takmaktan uzaklaşırız. Çünkü bu tarz spirallerin kanamayı arttırıcı etkisi olacak. Hormonlu spirallerin ise kanamayı azaltıcı etkisi var ama hormonlu spiral takmadan önce anormal vajinal kanamanın etiyolojisinden emin olmak lazım yani bu kanamanın sebebi nedir? Onu araştırıp ve uygun tedavi yöntemini belirleyip ona göre hormonlu spiral uygulayıp uygulamama kararı verilir.

Meme kanseri olan bir kadında hormonlu spiral takılabilir mi?

Meme kanseri olan kadınlarda bütün hormon ilaçlarını kullanırken olduğu gibi, hormonlu spiraldaki hormon salımı lokal olsa da dikkatli olmak gerekir. Ben bu hastalara hormonlu spiral kullanımını tavsiye etmem.

Hormonlu spiralin fiyatı nasıl?

Hormonlu spirallerin fiyatları normal spirallere göre daha yüksektir. Ayrıca kalınlık olarak nispeten daha kalın olması nedeniyle birçok hasta ağrı duymamak için sedasyon veya uyutarak spiralini taktırmak ister. Bu da ek bir külfet getirir. Fakat hormonlu spiralin ek faydalarını göz önünde bulundurursak daha avantajlı olacağını düşünüyorum.

Hormonlu spiral kaç yıl takılı kalabilir?

Bu spiraller takıldıktan sonra 5 yıllık etkinlik süreleri vardır.

Peki bu hormonlu spirallerin bizi korkutacak yan etkileri var mı?

Kesinlikle korkulacak yan etkisi yok,bu spirallerin yan etkisi adet kanamasını azaltmasıdır. Ayrıca %25 hastada adet kanamasını tamamen kesebilir. Bu da aslında istenen bir yan etki. Çünkü kadının fazla kanamasını azaltarak kansızlıktan korur ve sosyal aktivitesini serbestçe sürdürmesini sağlar.

Doktor bana birakti. Karismiyor yani pek. Arada kaldim o yüzden

Google amca sağolsun, iki dakikada buldum...

Tavsiyem - hormonlu spiral.

En yakın zamanda yapacağım aktivite - kendi spiralimi çıkarttırıp, hormonlu taktırtmak.

Regl benim bir kabusum haline geldi resmen.
Ciddi anlamda reglim arttı spiralden sonra.
Bari bu düzene girer, ay bunu duyunca çok sevindim...
İyi ki denk gelmişim bu konuya.

Bana bu mantıklı gelmedi.
Vücut nasıl kanama yapacakta dışarı vermeyecek bunu?
nereye gidiyor bu kanama?
Doğru bilgi mi aldınız acaba, farklı birşeyden bahsediyor olmasın doktorunuz.
Şaşırdım...

Yani hormonlu spiral bazen kanama yapmiyor onu sordum yani saglikli mi diye , hicbir problem olmaz dedi.
Ama iste gerekmedigi sürece hormonlu da kullanmak istemiyorum.
Hormonsuz takmak istiyorum ama kullananlardan tecrubelerini duymak istiyorum

evet dış gebelikten koruması da iyiymiş spiralle dış gebelik yaşayan yakinlarim oldu çünkü

Hormonsuz kullandim kanamalarim col aartmisti ve kilo almistim aavsiye etmem hormonsuzu daha mantikli.bend taktircam insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…