- 20 Ocak 2009
- 1.342
- 2
- 40
Çocuklarımız ile oynadığımız oyunlarda karşılıklı keyif alırken, bu sırada onların zihinsel gelişimlerine de destek oluruz. Bebekler ilk aylarda görüş alanları içindeki nesneleri izlerken, dokunmaya çalışırlar. Dikkatlerini çeken nesneyi 180 derece takip edebilirler. Annelerinin sesini ayırt edebilirler. Nesnelere vurur, çıkardığı sesten keyif alır, davranışlarını tekrar ederler. 1 yaş dönemi çocukları için; plastik, ahşap, kumaş gibi farklı ebat ve malzemelerden yapılmış oyuncaklar tercih edilmeli. Renkli ve ses çıkaran oyuncaklar ilgilerini çekecektir. 0-2 yaş döneminde avucu ile kavrayabileceği ebattaki oyuncakların yerini, ilerleyen aylarda hareket ettirebileceği oyuncaklar alacaktır. İlk aylarda eline aldığı oyuncağı tanımak isteyen bebek ağzına götürerek, özelliklerini keşfetmeye çalışacaktır. İlk altı ay sonrasında çocuk gelişimi hız kazanır. Motor becerileri gelişirken, bebeğin çevreyi tanıma çabaları artar. Parmakları ile yediklerini keşfetmek ister. Yemek yeme becerisinin gelişmesi için deneyimleri desteklenmelidir. Onunla oyun oynarken sakladığınız oyuncağı merak eder. Bu oyunu sık kullanın. İletişim kurarken göz temasına özen gösterin. İsmini söyleyin, kısa net cümleler kurun, oyuncaklarını karşılıklı alıp verin. Yüz ifadeniz ve ses tonunuzda yarattığınız farklılıklar sizi dinlerken dikkatini toplamasını sağlayacaktır. İlk altı ay içinde sakladığımız nesneleri aramayan bebek, dokuzuncu aydan sonra kaybolan oyuncağını takip eder ve bulmaya çalışır. Basit talimatları anlar. Objelere dokunmasını sağlayın ve bunlar hakkında onunla konuşun, anlatın... Oyuncaklarını beraber toplayın, şarkı ve tekerlemeler söyleyin.
bebeklerinize hangi oyuncakları alıyosunuz?ben şimdiye kadar genelde ses çıkaran oyuncakları alıyodum ama artık gelişimine katkıda bulunacak bişeyler almak istiyorum.siz neler alıyosunuz hangi oyunları oynuyosunuz.oyuncakların markalarınıda yazarsanız sevinirim
bebeklerinize hangi oyuncakları alıyosunuz?ben şimdiye kadar genelde ses çıkaran oyuncakları alıyodum ama artık gelişimine katkıda bulunacak bişeyler almak istiyorum.siz neler alıyosunuz hangi oyunları oynuyosunuz.oyuncakların markalarınıda yazarsanız sevinirim