• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Hangi modeli kestirmeliyim ?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
çok katla rahat edebilir misin ki acaba ? Ben mesela katlı kestirdiğim zaman saçımı istediğim gibi öremiyorum kıl kıl çıkıyorlar , arkadan gergince toplamak istiyorum kuyruk saga sola bakıyo fıskiye gibi. sonra mutlaka arama makası atıyolar saçların bir kısmı güçsüzleşip çatallaşıyor. saçımda model olarak hepsini denedim düz kahkül ,yan perçem, küt bile kestirdim hatta. şuan uzun ve katsız en huzurlu halim bu sanırım önler sadece 2 cm kadar daha kısadır arkadan. ben genede cok kat verme derim. Perçem içinde çok kalın tutma diyorum hava alsın azcık cok yogun olmasın, ister istemez yüz göz kapanıyor ve cildide havasız bırakıyor. Benim kahkülüm varken minik minik sivilceler oluşmuştu.Umarım kararına azda olsa yardımcı olmuşumdur ,güzel olur saçların :) :17:

bende aynen sizin gibi saçlarım upuzunken fönden düzleştiriciden mahvolduğu için gidip kestirdim..
katlı kullanıyorum zaten uzun yıllardır, yine katlı kestirdim..
yüz şeklinizede baktım ve kesinlikle 2. model..
ilk fotodaki perçemler çok kullanışlı değil ve size 2.si daha çok gider zaten..

Canım son 2 resim çok iyi ve yüzünede yakışır ama makas seçimini kuaförüne bırak, saçına uygun kesim aletini kullanacktır zaten.

Merhaba çiçeğim.. : )
bence saçlarının kalitesi çok güzel sadece biraz cansızlaşmış..öncelikle makasla kestirmek daha iyi bence..diğeriyle kestirdiğinde hemen kırılıyor bir tuhaf oluyor uçları.. ben de soldaki modeli beğendim..kırmızılı bayanın perçemi sana daha çok yakışacak gibi geldi... : )
çiçeğim yorumun için teşekkür ederim...evet çok cansızlaştı,bakım istiyor..ama kış olunca zor geliyor...
şimdi gördüm fotografı yüzüne yandan perçem olur kısalıgını aşırıya kaçırmadın sürece boyuda karar vermediysen sadece kırık aldır gitsin ...rica ederim vcanım boya konusuna gelince düşünmüyosun galiba boyatmayı artık dogal bırak
teşekkür ederim yorumun için....bende kısa düşünmüyorum..kaş bitimi hizasında olsa daha kullanışlı olur diye düşünüyorum...evet kesinlikle boyatmayı düşünmüyorum,iki kere boyattım bu hala geldi...bir hevesdi geçti boyattım geçti...aklar düşmediği sürece düşünmüyorum...

çene yapınız köşeli olduğu için önlerin kısa olması sizin yüzünüze gitmeyebilir.farkettiyseniz resimlerde oval yüzler kulanmış bu kesimleri.siz en iyisi işinde uzman bir kuaföre danışın diyeceğim ama ben henüz öyle bir kuaförle karşılaşmadım:1: internetten yüz şekillerine göre kesimleri araştırabilirsiniz....
teşekkür ederim yorumunuz için....keşke uzman kuaför olabilse...aynen bende kaç kuaför değiştirdim hala işte bu dediğim birini bulamadım...ne dersen aksini yapıyorlar yada tam yapmıyorlar...

yüzünü göremedğim için yorum yapamayacağım .ama kakül modeller şekil vermek için sıkıntı .sürekli fön ister düzleştirici ister .bence iyi bir kuaföre git güzel bir katlı kesim yapsın sana ,onlar çok iyi biliyorlar ne şekilde hangi yüze gideceğini.
yorumun için teşekkür ederim...şuan iyi bir kuaför araştırması yapıyorum....

alnın çok geniş diil sanırım. kahkul ya da perçem geniş alınlılara yakışıo bence. zaten alnın geniş olması kotu bişi, kahkulu de alnı kapamak için kestirioruz. ben öyle yapıyorum yani alnım geniş kapansın die kahlul kesitiriorum :D şekil verme işkencesini de çekmem gerekio :D ama sen kahkul kestirmesen de olur bence :D
teşekkür edeim yorumun için....çok fazla geniş değil alnım...yani genelde hep açık tutarım önümü...banada öyle hergün uğraşması zor geliyor,ama farklılıkda hoşuma gidiyor...
alnınız genıs degıl o yuzden sızde benım gıbı percemden sıkılıyosanız daralıyosanız uzatın kakullerınız ben uzatıyorum percemdı benım daralıyorum cunku alıskın da degıldım zaten
ama yandan percem guzel gıder sarısın kadındakı gıbı
yorumun için teşekkürler...bende alışkın değilim,önüme saç gelse hemen tokayla tutturmayı kalkarım,ama perçemin havasına başka oluyor...kaş hizasında kestirmeye karar verdim...

gamze özçelik'in saç modeline bak süper bence benim çok hoşuma gitti bende saçlarımı öyle kestireceğim...
teşekkürler yorumun için....gözden geçireğim o modeli...

bencede bu model çok gzlmiş
teşekkürler...

saçların uzun gibi sanki,yanılıyomuyum yoksa.bence sadece kırıkları aldır,önden şekil verdir.uzun sene ben de kat modeli kullandım ama kullanımı güzel olmuyo bence.ayrıca saçların güzel,dediklerim+bakım süper olur
teşekkürler yorumun için...evet saçlarım uzun,o yüzden kıyamıyorum......kırık fazla olduğu için baya gidecek canım saçlarımın...bakım yapardım bıraktım...dönmem lazım...
bence sarışın hatunun saçı da kakülü de güzel duruyo. bi de önü uzun arkası kısa çene hizasında olan modeli tavsiye etmem. ilk kestirdiğinde güzel oluyo ama uzadıkça şekil vermek zorlaşıyo. ne başka bi modele dönebiliyosun arkalar kısa olduğundan. ne de uzatabiliyosun rahat bi model diil bence. sürekli fön istiyo. ben hala kestirsem mi uzatsam mı karar veremedim. saçların çok güzel bu arada. kıyma onlaraaaa!!!:130:
teşekkür ederim yorumun için...o kısa modelini şimdilik düşünmüyorum,en son okulda kullanmıştım kısa modeli...bende kıymak istemiyorum ama kırılınca mecbur kalıyorsun.....

çok katla rahat edebilir misin ki acaba ? Ben mesela katlı kestirdiğim zaman saçımı istediğim gibi öremiyorum kıl kıl çıkıyorlar , arkadan gergince toplamak istiyorum kuyruk saga sola bakıyo fıskiye gibi. sonra mutlaka arama makası atıyolar saçların bir kısmı güçsüzleşip çatallaşıyor. saçımda model olarak hepsini denedim düz kahkül ,yan perçem, küt bile kestirdim hatta. şuan uzun ve katsız en huzurlu halim bu sanırım önler sadece 2 cm kadar daha kısadır arkadan. ben genede cok kat verme derim. Perçem içinde çok kalın tutma diyorum hava alsın azcık cok yogun olmasın, ister istemez yüz göz kapanıyor ve cildide havasız bırakıyor. Benim kahkülüm varken minik minik sivilceler oluşmuştu.Umarım kararına azda olsa yardımcı olmuşumdur ,güzel olur saçların :) :17:
teşekkür ederim canım yorumun için...çok yardımcı oldun gerçekten...kahkül sivilce mi yapıyor bak bunu duymamıştım....ama aslında mantıklı ... kalın kestirmemek konusunda haklısın...evet bende öyle dağınık saçla duramıyorum bağlayınca sıkı sıkı olacak....dediğin gibi örünce de tiftik tiftik oluyor...sadece uçları katlı olsa bence daha kullanışlı olur..çünkü bu saçlarım düz değil,uzunlu kısalı...o yüzden çok kısalır...düz yaptırmak istersem...sadece uçlarına dokundurmak en iyisi...ön tarafına şekil vermek daha mantıklı...
bende aynen sizin gibi saçlarım upuzunken fönden düzleştiriciden mahvolduğu için gidip kestirdim..
katlı kullanıyorum zaten uzun yıllardır, yine katlı kestirdim..
yüz şeklinizede baktım ve kesinlikle 2. model..
ilk fotodaki perçemler çok kullanışlı değil ve size 2.si daha çok gider zaten..
teşekkür ederim yorumun için....kısa perçemler çok uğraştırır fön çek durmadan....bende kaç hizasında karar kıldım....belki ondan biraz daha uzun...

Canım son 2 resim çok iyi ve yüzünede yakışır ama makas seçimini kuaförüne bırak, saçına uygun kesim aletini kullanacktır zaten.
teşekkür ederim yorumun için canım...haklısın kuaföre danışmak daha mantıklı ama onlarda bazen kolayına kaçıp jelitle kesiyorlar...o yüzden her kuaföre güvenilmiyor..şuan iyi bir kuaför araştırıyorum,artık saçlarımı ona emanet edicem....kestirdiğim de resmimi yüklerim...

benim herzaman yaptığım su 3-4 aydır yapamıyorum ama tarıftır ınsanlar yolda durdurup sorar saçına ne yaıyorus dıye
(maşallah) 1 yumurta yarım fincan halis zeytinyağı karıştır saçına sür en az 2 saat sacina poset giy:) yada streçle ki deriye nufus etsın güzelce yıka haftada 1 yaparsan mukemmel olur sımdı katlı kestırezeksen evleneceksin sanırım topuz yaparsan sıkıntı olur sacın azalır ve sonuk olur bence ama yinede senın kararın tatlım:)))

Lutfeeen kiyma saclarina biraz bakim yaparsin birde uclarindan kendin temizlersen saclarin cok guzel bu arada bence kakulde kestirme.

Back