Hangi midi fırın markası önerirsiniz?

merhabalar,
otv-kdv indirimi falan derken beyaz esya dukkanlarini gezdik bugun annemle.netten fikir edindigim modellere dokunarak baktik.:)ama 1sey almadik..yine netten edindigim bilgilere gore su an bayiiler ellerindeki-otv'sini zaten odeyerek aldiklari-mallari satiyorlarmis.hatta bosch'un bir yetkilisinin roportajini okudum.asil indirimler yaza dogru diyor.aceleniz yoksa model begenin ama almak icin hazirani bekleyin.indirimler 15 hazirana kadar devam edecek.bu arada indirimler beyaz esyalar icin.kucuk ev aletleri indirime dahil degil.

ve gelelim mini firin olayina.evimizde 20 yildir arcelik mini firin kullaniliyor.ve bildik bi urun digerek-arcelik urunlerini kalitesiz bulsam da-arcelik'e gittik.MF5 diye adlandirilan 19 lt'lik firin fonksiyonel olarak evimizdekiyle ayni.firin-izgara diye tercih edebiliyorsunuz.dolayisiyla ekmek uzerinde kasar vs eritmek :) gibi seyler hazirladiginizda sadece izgarayi yani ust isiticiyi calistirmaniz yeterli olabiliyor. MF6,26 lt hacime sahip.ama firin-izgara diye 2secenek yok.sadece dk ve isi ayari var.baska bi forumda mf6 icin alt isiticilarin sac altinda birakilmasinin firin icinde alt-ust isi farkina sebep olup kek vb gidalarin ustunu yakip icini cig biraktigini okudum.Bir de 23 lt hacimli 1300 diye bi model var.1300 un hacmi enine dogru genis.yuvarlak borcam vb tepsileri kullanmak mumkun degil.gorsel olarak da hosuma gitmediler.oyuncak gibiler.Wesselam artik arcelik almayi dusunmuyorum.

bosch'un firinini inceleme sansim oldu.grill yapilan ve yapilmayan olmak uzere 2 cesidi var.grill olmayan beyaz digeri metalik gri renkte.firinda alt-ust isitici diye 2secenek,zaman ve isi ayari var.1derin 1 normal tepsisi ve izgara tepsisi var.gorsel olarak idare eder.fiyat olarak da pesinde arcelikle ayni.amaaa...tepsileri firina cok zor girip cikiyor.kenarlari takiliyor.:S

simdi tek secenegim siemens kaldi.yarin onu d gidip gorecegim ins.

bende arçelik mf6 mevcut.kek pişirmeyi beceremedim,hoş kek konusunda hep başarısızdım o ayrı...yemek konusunda süper,çok güzel pişiriyor.

Fırın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

1-Fırınlar standart açıdan 85x60x60 ( yükseklik, en, derinlik ) ölçülerinde yapılır. Ülkemizde satılmakta olan fırın modellerine oranla yüksek fiyata sahiptir.

2-Fırınların elektriklik ve gazlı türleri vardır. Elektrikli fırınlar, ısı kontrolünü kolay bir hale getirdiği için tercih edilir fakat fazla elektrik yaktıkları için uzun dönemde pahalı alternatif olarak görülebilir. Gazlı fırınlar ise, doğalgazın ulaştığı bölgelerde ve kullanım alanlarında daha ekonomik bir tercih olur. Elektrikli fırınlar, elektriğin fazla kesildiği Türkiye’de problem oluşturabilir. Elektrikli modeller tercih ediliyorsa hem gazlı hem de elektrikli kombinasyonu bulunan fırın alınması gerekir.

3-Turbo fırınlar, turbo pervanesi ile fırın içerisinde homojen ısı dağılımı sağladığı sırada mini fırınlar ise ufak mutfaklarda yer kazanabilmek için büyük avantaj sağlar ve daha uygun fiyatı vardır. Genelde standart fırın bulunan evlerde ara öğünleri pişirebilmek ya da yeniden ısıtabilmek için kullanılmaktadır.

4-Set üstü ocaklar standart 60 santimetre derinlik ve ende olması gerekir. Doğalgazlı, elektrikli ve tüplü türleri de vardır.

5-Portatif çift ya da tek gözlü elektrikli ocaklarda piyasada olabilir. Bölmelerin değişik ısıt ayarları bulunmasına özen gösterilmesi gerekir.

6-Ocak ve fırın kısmı kolay temizlenmeli ve emayesinin kaliteli olması gerekir. Ocaklarda çakmak gözün içerisinde yer almalı ve düğmelerin kalitesi kontrol edilmesi gerekir. Kötü düğme hemen yalama yapabilir. Tercihen fırın kapı içerisine tamamen cam olanların alınması gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back