Bebek Beslenmesi hangi meyveleri verebiliriz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar meyve sularını biberonla mı yoksa kaşıkla mı veriyorsunuz? benim oğlum 5aylık,alıştırmak için alma suyu vermeye çalışıyorum,her şekilde hepsini tükürüyor.ne yapabilirim?birde bebek yoğurdu diye bi ürün var marketlerde,siz nasıl yoğurt veriyorsunuz?

eğer emiyorsa biberon kullanma kaşıkla ver ben öğle yapdım tabii şimdii meme yi bırakdığı için biberonla veriyorum ypğurdu kendim yapdım yemedi danonenin yoğurdunu yiyor

üzüm pekmezi agır gelebılır ama 1 cay kasıgı versen yeter.ben daha cok keçipekmezini verdım.yogurtla karıstırma nedenın yogurdu yememesı mı?genelde yogurt sevmeyen bebeklere krıstırıp verıyorlar ama besın degerı kayboluyor.
not: kivi limon asıtlı meyveler bunların alerjı yapma rıskı yuksek

cnm pekmezi kesme... sadece süt ürünleriyle birlikte verme demek istedim ben. sabah kahvaltısında versene pekmezi ben öyle yapıyorum
kahvaltıda labne pekmez (1er tatlı kaşığı), ekmek içi yumurta sarısı (peynirle dönüşümlü)
ve azcık tereyağ hemen bıçağın ucuyla.

bizde 7. aydayız iki aydır tadıyoruz gıdaları
canım bebekler her gün aynı şeyleri yemek istemez düşünsene her gün aynı çorbayı içtiğini. değiştir sık sık dr bize
yoğurt çorbası
acısız tarhana
sebze çorbası önermişti (sebze çorbasında patates havuç kabak ve birer tatlı kaşığı pirinç bulgur mercimek irmik vardı hepsini 2şer gün arayala ekledik mesela ilk etapta patates havuç pirinç denedik iki gün sonra buna kabak ekledik 2 gün sonra bulgur 2 gün sonra mercimek gibi... şimdi köfte boyutunda 2 kez çekilmiş yağsız dana kıyma ekliyoruz ama her gün değil tabii)
he bi de zeytinayğ ekle çorba piştikten sonra:) kabız olmasın.
bi gün tarhana tap bi gün yoğurtlu pirinç çorbası. değiştir yani.
ben mesela kahvaltısına elma suyu verdim bi kez baya beğendi bi gün kayısı ezdim değiştirmek lazım
ayrıca sebze olarak enginar fasulye bezelye (taze tabii) ve hmen tüketecekse ıspanak da ekleyebilirsin ben bize ne pişiriyorsam o sebzeden ayırıyorum ona da pişiriyorum ayrıca.

kivi verme cnm dr bize alerjen dedi
kivi çilek muz verirken dikkatli olun dedi ben kivi bi kez bilmeden verdim çocuk kaka yaparken baya ağladı
her meyveyi vermemiz şart değil yani
elma havuç şeftali kayısı ver armut da olabilir ama zirai ilaç kullanılmış bu yıl armut yemek yok ya da köylülerden alcaksın doğal armut... he ben bi de erik denedim onu da sevdi

cnm meyve suyunu biz bardakla içiyoruz bardağa da alışması lazım sonuçta kaşıkla başa çıkmıyor bi kez denedim de zor oluyor içirmesi.
meyve püresine de alıştır yalnız sırf suyunu verip durma sonra yutmakta zorlanıyorlar
bi de ben suluk aldım minicik bişey, ona koydum üstünde de bi bebek resmi var ona bakıyor eline alıyor kendisi içmeye çalışıyor oyun oynar gibi içiyor onunla. su da gün içinde öyle tüketiyor. cnm ben yoğurtu kendim mayalıyorum dr nasıl sütle mayalarsan mayala farketmiyor dedi ben hazır süt alıyorum günlük pastörize süt, her markette var artık hazır yoğurttan da maya tutuyorum bazen tek yediriyorum yoğurtu bazen çorbasına katıyorum bazen meyveyle karıştırıyorum hazır bebe yoğurtu almadım nasıl bişeydir bilmiyorum ama marketten bi kavanoz maması alcaksam iki saat içinde ne var bakıyorum bazılarında şeker var mesela bize tuz ve şeker vermeyin diyorlar ben öyle mamaları almıyorum

dr bize her pekmezi verebilirsin bi süre üzüm pekmezi ver bi süre dut pekmezi demişti. keçiyonuzu ağır gelir demişti ben de minik bi tabağa üzüm pekmezi koydum o bitince dut verdim

ayrıca muzun 9 aydan önce verilmesi kalpte birikimede yol açıyormuş,bunuda yeni duydum.bide canım demir ve kalsiyum aynı anda verilmez.kalsiyum demirin emilimini engeller.pekmezin hiçbir faydası olmaz.pekmez ve süt ürünlerini aynı anda verme.

kaydirigubbakcemile
dr bize her pekmezi verebilirsin bi süre üzüm pekmezi ver bi süre dut pekmezi demişti. keçiyonuzu ağır gelir demişti ben de minik bi tabağa üzüm pekmezi koydum o bitince dut verdim

canım benim yaa çok teşekür ederim gerçekden şeker gibisin::) çok güzel bilgiler verdimm sağol canımm rabbim bebişlerimizi korusun

kaydirigubbakcemile

canım benim yaa çok teşekür ederim gerçekden şeker gibisin::) çok güzel bilgiler verdimm sağol canımm rabbim bebişlerimizi korusun

canım o senin tatlılığın. ne biliyosam yazdım bu ct gene gidicez doktorumuza bakalım ne yenilikler söylicek:) aamiinn hepimizin yavruları sağlıkla büyüsün inş tek derdimiz bu değil mi zaten?

merhaba bayanlar,bende oğluu 2.haftadır tamamen memeden kestim,zaten pekte içmiyordu,mecbur aptalim devam sütü kulanmaya başladım... Onuda pek içmiyordu şimdide kavanoz mamalarıyla karıştırıp vermeye başladım.. aptamilin pirinçli maması var ondan veriyorum,günde bir öğünde 150.ml yoğurt veriyorum.. Ben daha peynir pekmez,yada yumurta tarzı besinlere başlamadım,6.ıncı ayımızı bitirmeyi bekliyorum... 6.ıncı aydan önce daha çok süt ürünlerine ve meyve sebzeye ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum...

slm haklısın canım yaa beniimde oğlum 6 ayına girdii sebze yemediği için devamlı meyve püresi veriyordum ama bugün dr za gittiğimizde yanlış yapdığımızı söğledi meyve tatlı olduğu içinn bebekler sebze yii pek yemezmişş ve bugün denedimm bi süre açç bırakdım oğlumuu sebzee çorbası yapdımmm vee yedii meyvee sebzedenn daha sonraa vermem mii istedi doktorumuz hazır gıdayıı benn pek önermiyorum nede olsa hazırr elde daha iyi olmazmıı en azından taze

bu arada hazır pekmezi dr önermiyor elde yapılan pekmez şeker olmadığı içinn öneriyor

bize de doktorumuz sütlü pirinçli mamayla başla dedi. önümüzdeki hafta 5. ay doluyor, o zaman başlayacağım yavaş yavaş. tadımlık, karın doyurma maksatlı değil, ne kadar yerse... 6. ay dolduğunda esas başlayacakmışız.

sütlü pirinçli mama 3-4 gün, eğer alerji yapmazsa, sonra da meyve suyu/pürelerine geçeceğiz. her meyveyi 3-4 gün deneyip, bir sorun çıkmazsa bir başka meyve ile sonrasında değiştiricez veya eklicez. bakalım, gidişhata göre.

çok heyecanlıyım :) daha önceden elma muz yerken uzatıyodum kızıma, afiyetle emiyodu o da :) heralde meyve sever, ama sütlü pirinçli mamayı bilmiyorum. su vermeyi deniyorum ara ara 2-3 çay kaşığı, hepsi olduğu gibi tükürülüyo, hiç yutulmuyo :)

ara ara zencefil, tarçın, karanfil kokluyoruz oyun olsun diye... zencefili yicek nerdeyse (baharat - toz halinde). umarım zararlı değildir... çok eğleniyor ama...

mrb annişler size danışmak istedim oğlum 4 aylık ve ufak ufak alıştırmaya başlamak istiyorum ek gıdaya sizce nasıl bi düzen oturtmalıyım neler vermeliyim bilgilerinizi bekliyorum şmdiden teşekekkürler

elma ve muz kabız yapabilir karpu da gaz yapabilir.portakal suyuda 1 yaşından sonra dedi dr. ben armut,şeftali,kiraz,erik ve kavun veriyorum

kızlar en besleyici meyveler elma şeftali kayısı üzüm
ama ben 4. aydan itibaren elma armut muz şeftali kayısı 2-3 ünün karışımını hergün muhakak veriyorum hergün değişik sıkılmasın die pekmezinide hep meyvesine katarım kahvaltıda yemez çünkü 7,5 aylık olduk ve kavun karpuz kiraz hiç vermedim ağırlık şeker çünkü verdiğim meyvenin besleyici değeri olması önemli

leadangele katılıyorum benm dr da elma armut şeftali üzüm kayısı dedi
karpuz kavun erik besleyici değilmiş
kırmızı şeyler de verilmiyor bebeğe
çilek domates alerjen ben de ordna hareketle kiraz da verilmez dedim gerçi bi tattırdım ama vermiyorum
dut da tattırdım ama sadece o kadar
leadangel nası veriyosun ezip mi meyve suyu gibi mi ben hiç karıştırmadım da meyveleri hep tek verdim ağzına sokuyorum
sahi bu arada bu akşam bizimki dana eti kavurma yedi bayıldı ekmek içiyle ebraber verdim daha olsa yiyecekti ama fazla vermedim yalandı durdu:)

bizim doktor tropikal meyveleri dikkatli ver alerji riski daha fazla dedi. fakat haftada bir tam kivi vermem söyledi bir kaşıkla başladım şimdi tam veriyorum. bir de şu var c vitamini bol olan şeyler yediği zaman çişi cildini daha çok pişirir daha sık bez değiştir ve açtıkça altını yıka dedi aklınızda bulunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…