Bebek Beslenmesi hangi meyveleri verebiliriz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tttugba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
56
0
86
Diğer
kızlarr bebişim 6 aylık bir aydır şeftali elma yemekten bıktı muz da az veriyorum malum kabızlık armut da çok mevsimi olmadıgı ıcın vermek istemiyorum kayısı yeni dünya ne biliym karpuz falan verebilirmiyiz acaba siz herşeyi veriyo musunuz

canım herşeyden tattır alsın vitminini ben herşeyden verirdim yaptığım yemeklerden karıştırır verirdim
tabağa doğranmış karpuz suyunu bile ziyan etmez pilavına döker öyle yedirirdim
sabahleyin yumurtayı beyaz peynir zeytini(ufak parçalar halinde) pekmezi ezerek birbirine karıştırırdım yedirirdim değişik tatlar hoşuna giderdi seçme hakkıda yoktu garibimin :jeyyar:
hergün özelliklede yemeklerinin yanında yoğurt yedirmeyi ihmal etme şimdi diş çıkarma zamanı kalsiyuma ihtiyacı var
benim ki şimdi büyüdü seçiyor yemiyo öyle şeyler gamyoncuiremsu

Benim bebek de 5.5 aylık. 2-3 haftadır elma suyu verip duruyorum. Şimdi püresine başladım. Siz ne kadar miktarda veriyorsunuz püreyi ? Her verişte ne kadar ve günlük kaç kere?

elma şeftali zaten ilk yiyebileceği meyveler karpuz ve kavun gaz yapar ve zaten besin değeri öyle çok çok yüksek değilmiş bendeki bebek beslenme kitabında yazıyo ama çok canın istiyosa tepkisini filan merak ediyosan arada ufacık tefecik verebilirsin ağzına meyve öğünü olarak karpuz kullanma derim

yeni dünya verebilirsin kayısı verebilirsin muz hem alerjik reaksiyon göstereblir hemde kabız yapar tropikal meyvelerde alerji yapabilir onlarıda veremiyomuşuz kiraz verebilirsin erik can eriği yada mürdüm filan onlardan verebilrisin ben can eriğini püre yapıyp tattırıyorum arada yakında vişnede olur

ama öğün olarak şuanda ona verebilceğin ana meyveler elma kayısı nektar seştali ve yenidünya

esenrüzgarcım meyve ve yoğurdun mikatır yoktur bebeğin ne kadar isterse yiyebilir

muzun 10 aydan önce verilmesi zeka geriliğine yol açabiliyormuş.muz verme istersen

merhaba ya ben vermeye başlamışdımm yoğurduna katıyordum muzu pekmezle beraber bu arada oğlum 6 ayına yeni girdi sakıncalıysa vermem sade yoğurt zayıflatdığını duymuşdum ve oğlum sade yoğurt yemediği içinn üzüm pekmeziyle ufak bi parça muzu püre yapıp veriyordum

cnm ya pekmzle yoğurt vermek yerine bence meyve püresiyle yoğurtu karıştır mesela elma yoğurt gibi. öyle de lezzetli oluyor bence pekmezi pek tercih etme süt ürünleriyle pekmez verilmez derler.

çilek muz bal ve balık bir yaşından önce asla verilmemesi gerken şeylermiş dün doktora sordumda ve verilen herşeyi tek tek vermemiz gerekiormuş ilk başta yani elmayla havucu karıştırma önce direk ver tadını alsın sonra karıştır dedi ben başka doktorlarada danışıorum meak ettiğim şeyleri yoğurduda kendin yap dedi birde bana verdiği tarfiler kitabında verdiğimiz mamanın içine yoğurt atıp mayalayarak yapılan yoğurdu verin yazıor bir denicem bende ayrıca 4 gün kontroli diede birşey var mesela bugün elma veriysen 4 gün birşey vermicekmişsinki elmaya alerjisi varmı anlayabilmek için unutmadan birşey daha sölim bu seneki armutların içinde fazladan kullanılmış zirai ilaçlar varmış vermeyin bebeklerinize dioalrdı ama nekadar doğru emin değilim

canlarım teşekür ederim o zaman benn pekmezi kesiyorum ama burda birkaç sayfada okumuşdumm günde 1 çay kaşığı pekmez verilir diyee sanırm ben yoğurtla vererek yanlış yapdımm ya kızlarr bu arada kafayı sıyırıcam akşama kadar ne yapsam ne pişirsem ne yese acaba o bu şu dokunurmu diyee sıyırıcam kafayıı valla kendimide unutdum eşimide

bebeğin kaç aylık canım muz çilek bal ve balık hariç herşeyi verebilirsin 1 yaşına kadar dedi bana doktor
tabi gaz yapacak şeyleri çok fazla vermioruz ben şuan sadece elma suyu veriorum diğer hafta sebze çorbası diğer hafta ev yapımı yoğurt diğer haftada muhallebi vericem doktorum belirledi bu planı

slm 6 ayına yeni girdi teyzesii valla şaşırıyorumm ne vericeğimii ne yapıcağımı allaha şükürr yiyorr ama sebze çorbası hariçç bi türlüü yediremedimm sebze çorbasınıı patatess havuç kabak koymuşdumm ilk çorbası buyduu yemedii daha sonraa içine irmik ekledim yedii işin ilgincii 3 gün sonraa aynıı çorbayı yapdımm yemedii ve yapıyorum da arasıra tek öğünlükk dişiyle kaşığıı sıkıyoo:)

ben 6.aydan sonra her meyveyı verdım ,azar azar verdıgınde alerjı yapmaz.muz verdıgınde armut verebılırsın ya da kayısı boylece kabız olmaz.benım oglum hıc kabız olmadı,yeterlı sıvı verırsen sorun olmaz.bir de kavanoz mamaları var,nadir de olsa verebılırsın.ananas gibi meyvelerın purelerı bebeklere cok faydalı.sadece kırmızı meyvelere dıkkat etmek gerekıyor,cılek kıraz bu tarz meyvelerı vermesen daha ıyı ama tattırabılırsın azar azar

sağol cnm pekii bu üzüm pekmezii verilir deniliyor ben yoğurtla veriyordumm yanluş yapmışımm günde 1 tatlı yada çay kaşığı versemm sorun olurmu

yogurtla pekmez birlikte vermek sakıncalı dıye bılıyorum dr um söylemiştı ikisindede asıt var demişti bu yüzden bebeğe zararlı canım sen ayrı ayrı versen daha iyi bende 1 çay kaşıgı veriyorum pekmezi

tekrar ben:) meselaa ben oğluma meyveli yoğurt yapıyorum örnek bugün kayısı koydum dün muz eklemişşdim yarında kivii eklemeyi düşünüyorum tabii şeftali vs gibi eklesemm sakıncası olmaz değilmii tabii bunları teker teker veriyorumm karışdırmıyorumm şimdiden teşekür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…