• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi hangi marka ve ne tür emzikleri önerirsiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pxixnart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
42
3
86
39
Diğer
ben ilk kez anne olacağım biraz da panik bir anneyim şimdiden merak ediyorum nasıl bir emzik almalıyım hangi marka tavsiye edersiniz.Şimdiden teşekkür ederim.

Emziği bebek kendisi seçiyor. Bizim evde tam 9 tane farklı marka, farklı model emzik var. En pahalılarını da aldım, dandik bakkal emziği de aldım. Bebeğim hiçbirini istemedi. Alıştırmaya çalıştığım dönemde en uzun emdiği emzik marketten aldığım ucuz emzikti. Sonradan ona da alışmadı ama. Birçok arkadaşımda da duydum aynı şeyi. Hatta bebeği emzik almayan bir arkadaşıma önermiştim farklı marka denemesini; o da birçok marka deneyip internetten bulduğu uyduruk bir emziği tutturabilmişti bebeğine. Deneye deneye bulacaksınız.

bilinmedik duyulmadık bir emzik asla almayın lütfen..kızım hiç bi emziği istemedi sadece bakkal emziğini sevde ama oda içime sinmeyince ona benzeyen dalin kaucuk emzik buldum 2 li uzunca bir süre kullandık ve şimdi üretimden kalkmıs hiç bi yerde yok..emziklerde kpmak üzere bugün 5. emziksiz günümüz uyku yok o yüzden chicco avent gibi markalardan alın bulunması kolay olsun

bazı emzikler damaklı oluyomuş onlardanmı alsam artık bilemiyorum dediklerinize itimat edip deneyim göreceğiz :)

ilk zamanlar yassı uçlu emzik kullanılırmış, damaklı emzikler ise 1 yaşından sonra dişler oturmaya başladıktan sonra damak yapısını desteklemek için kullanılırmış. böyle okumuştum biryerlerden. ama tabi pratikte bebek karar veriyor hangi emziği istediğine. kauçuk emzikler silikon olanlara göre daha çabuk deforme oluyor, gözenekli yapısı olduğu için mikrop barındırmaya daha elverişli. bu sebeple emziği sık sık yenileyin. kullanmadan önce ve belli aralıklarla kaynatın.
ben mam marka yassı uçlu silikon emzik kullanıyorum. burnuna çarpmıyor, ağzına tam oturuyor. diğer silikon emziklere göre daha yumuşak. zaten kızım bu aralar emziği emmek yerine diş kaşımak için kullanıyor. bu sebeple kenarları diş kaşıyıcılı olan modellerinden aldım. ikimiz de memnunuz.

Son düzenleme:
daha neler öğreneceğim kim bilir yassı uç damla uç kauçuk silikon ne geniş bir arşiv :)

vallahi alışırsa ne verirsen emer emzik almıyorsa en ucuz yumuşak emzik:)benimki fatoş adlı bir marka eczaneci bedava veriyor hatta:)

bence emzık kullanmak ıcın kendınızı sartlamayın.oglum 8 aylık ve ben hiç emzık kullanmadım.kullanmayıda duşunmuyorum tabı bu benım duşuncem.kullanmadıgım için bı sorunda yasamadım.emzık bi takım diş damak sorunlarına neden olabılıyor.bende bu yuzden bı saglıkcı olarak kullanmadım.tabı tercıh sızın.

bizde emzik meselesiyle benim babasi ilgilendi genelde.. sakinlestirmesi bakimindan cok rahat ettik. nuk almadi, avent biraz daha iyiydi ama sonunda 'mam' da karar kildik. sanirim damakli olmamasi ve yüzeyinin biraz püpürtlü olmasi tercih sebebiydi.

Kesinlikle NUK tavsiye ederim..sadece nuk marka almanyada üretiliyo diğer hepisi çin üretimidir.. 1 numarası ile başlarsın 6.aydan sonra 2 numaraya geçersin

Back