Ben alexandr diye bir cihazın iyi olduğunu biliiyorum bursada yaptırıyorum ve xxxxxxxxx diye bir yere gidiyorum doktor hanım cilt doktoru ücretsiz muayene ediyor ve sonra uygulamaya alıyor ben çok memnun kaldım bursadaki arkadaşlara tavsiye ediyorum
Kesin sonuç istiyorsanız bence İğneli Epilasyon.3yıllık tecrubemden bunu soylerım.2 yıl alex.e gıttım tüm vücut.Buyıl da jelli ye gidiyorum fakat yanlızca genitale..En sonunda iğneliye gidicem galiba çünkü gittiğim yerde yapan doktorlarda söyluyor iğneli bitiriyor diye..Benden söylemesi :79:
IPL zaten benm açtğm başlıkta da okumuşsundur,kalıcı çözüm sunmaz.Hatta tedavi aşamasında dahi istenilen dökülmeyi yapmaz
Soruna cevaben çok güvendiğim bir kuruluşun sayfasındaki yazıyı kopyalıyorum:
Hangi Lazer Epilasyon Cihazı Daha Etkilidir?
En iyi lazer epilasyon cihazı göreceli bir kavramdır. Her lazer epilasyon cihazı ’nın teknolojisine göre üstün olduğu, zayıf olduğu hususlar söz konusudur. Ayrıca her cihaz her cilt tipi için ideal olmayabilir. Alexandrite lazer, Nd Yag lazer ve Diode lazer ‘lerle kalıcı epilasyon sağlandığı FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmıştır. Aralarında etki mekanizmaları ve uygulama şekilleri açısından farklılıklar vardır.
Bu arada aynı prensiple çalışan farklı marka lazer epilasyon cihazları arasında da çeşitli teknoloji ve performans farklılıkları bulunmaktadır. Örneğin bir markaya ait Alexandrite lazer epilasyon cihazı yüz kıllarında yüksek başarı sağlarken, bacak kıllarında son derece başarılı başka bir marka cihaz bazı bireylerde yüz kıllarını termine ederek daha da arttırabilmektedir. Lazer epilasyon işleminden etkin sonuç alınabilmesi için hangi teknoloji veya marka olursa olsun uygulama ehil ve uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Tıbbi işlemlerde sonuçları etkileyen pek çok parametre vardır ve tecrübe başarılı sonuçlar için çok önemlidir.
Lazer Epilasyon Cihazları ve Çalışma Prensipleri
Alexandrite lazer : 755 nm dalga boyunda ışın üretirler. Özellikle açık renk cilt, koyu renk kıl yapısına sahip kişilerde çok etkilidir. Alexandrite lazer sadece kıl kökünü hedefler, kalıcı sonuçlar sağlar. Bu dalga boyundaki lazer ışını kahverengi ve siyah kıllarda yoğun olarak bulunan eumelanin tarafından en iyi emilen dalga boyudur ve kıl kökünü tahrip etmede çok başarılıdır.
Koyu renk cilt tiplerinde, cilde rengini veren de melanin maddesi olması dolayısıyla 755 nm dalga boyundaki ışınlar kıl köküne varmadan epidermiste emilir ve ciltte yanık, su toplama gibi etkiler görülebilir. Doalyısıyla I – IV cilt tiplerinde başarılı sonuçlar veren Alexandrite lazerlerin V – VI cilt tiplerinde kullanılması uygun değildir. Uygulama esnasında alexandrite lazer ‘in tene temas eden herhangi bir parçası yoktur. Soğuk hava üfleyerek veya soğutucu gaz püskürterek epilasyon yapılan bölgeyi soğutur, nispeten az ağrılı ve konforlu uygulama sağlar. Uygun cilt tipinde ehil kişilerce çalışılması halinde yanık/leke riski düşüktür ve sonuçları başarılıdır.
Nd Yag lazer: Daha yeni bir teknoloji olan Nd Yag lazer ‘ler 1064nm dalga boyunda ışın üretirler. Lazer epilasyon’da kullanılan dalga boyları arasında kromoforlar tarafından en az tutulan ışın olduğundan ciltte oldukça derine ulaşırlar. Melanin emilimi az olması dolayısıyla kıl kökünü yakabilmek ve etkin epilasyon sağlayabilmek için yüksek enerji seviyelerinde çalışılması gerekir. Nd Yag lazer cihazlarının iddiası kıl kökleri yanısıra, kıl köklerini besleyen kılcal kan damarlarını hedefleyerek köreltmek suretiyle kalıcı epilasyon sağladığı şeklindedir. Dolayısıyla bu cihazlarla pheomelanin içeren sarı ve kızıl renk kıl yapısına sahip kişilere de epilasyon yapılabildiği bildirilmektedir.
Koyu tenli kişilerde yanık riski daha düşüktür. Alexandrite lazer kullanılamayacak kadar koyu tene sahip lazer epilasyon yaptırmak isteyen bireyler için en uygun alternatiftir. Lazer ışınlarının daha derine ulaşması ve kılcal kan damarları da hedef alması sebebiyle uygulama oldukça ağrılıdır, ağrı eşiği düşük kişiler için sorun olabilir. Daha az ağrı olması için enerji düzeyi düşürülebilir, ancak bu durumda da kıl kökü yeterli derecede emilim sağlayamadığı için işlemin başarısı düşebilir. Nd Yag lazer ler özellikle kılcal damar tedavisinde, varislerin giderilmesinde yaygın olarak başarılı bir şekilde kullanılır.
Diode lazer: 810 nm dalga boyunda ışın üreten Diode lazer ler de epilasyon da oldukça iyi sonuçlar verebilmektedir. Uygulama esnasında soğutma amacıyla vücuda jel sürülür, hava ve gaz ile soğutma sistemleri bulunmamaktadır. Soğutma sistemine sahip el ünitesi cilde temas ettirilerek çalışılır. Bu sebeple hijyene çok dikkat edilmelidir. Jelle çalışılması özellikle genital bölgede hastaları rahatsız ve irite edebilmektedir. Diode lazer ’lerin özellikle yüz bölgesinde ve vücuttaki ince kıllarda etkili olduğu iddiası yaygındır. Bu iddia bazı uzmanlarca teyid edilmemektedir.
Elos Lazer: Bir tür diode lazer cihazıdır. Lazer ışını yanısıra cilde radyo dalgaları uygular.
IPL ( Mavi Işık, Fotoepilasyon): Internet sitelerinde ve çeşitli reklamlarda çoğunlukla lazer epilasyon cihazı olarak lanse edilen IPL epilasyon cihazlarının çalışma prensibi farklıdır, bunlar gerçek lazer değildir. Uygulama yapılan bölgeye yoğunlaştırılmış ışık enerjisi gönderirler. IPL epilasyon cihazlarının gönderdiği ışık lazer gibi dağılmadan ilerlemez, dokuya temas ettikten sonra dağılır. Gücü lazer epilasyon cihazları ‘na göre daha azdır. Bu sebeple kıl köklerini tam olarak tahrip etmeyip sadece zayıflatırlar. Ehil kişiler tarafından kullanılmak kaydıyla iyi sonuçlar alınabilmekle beraber genelde çok fazla sayıda seans gerektirir ve bir nevi modern ağda tekniği olarak kabul edilebilirler. Bu cihazlar yaygın olarak sağlık kuruluşu olarak değerlendirilmeyen ve belediyelerce denetlenen güzellik salonları ‘nda kullanılmakta idi. Danıştay 10. ve 13. Dairelerinden oluşan Müşterek Kurul tarafından E.2009/5600 sayılı ve 07.10.2009 günlü kararla her türlü IPL cihazlarının güzellik salonlarında estetisyenler tarafından kullanılması yasaklanmıştır. Güzellik salonlarında epilasyon veya başka amaçlarla lazer cihazlarının da kullanılması kesinlikle yasaktır.
IPL cihazlarla da doğru çalışılmadığı takdirde ciltte yanık ve kalıcı leke oluşma riski vardır. IPL cihazları ciltteki bazı pigmente lezyonların tedavisinde, çillerin giderilmesinde etkin olarak kullanılabilir, ancak bilinçli kullanım şarttır. En değerli varlığınız olan vücudunuza müdahale edecek kişileri gelişigüzel seçmemeniz, bu konuda çok titiz davranmanız önerilmektedir.
IPL epilasyon cihazlarında el ünitesinin uygulama esnasında cilde temas etmesi sebebiyle hijyen şartlarına önem gösterilmelidir.
kızlle yaptırıyorum bu derine ulaşıyor diyor genital ve koltuk altına yaptırıyoum bi sıkıntı olmaz umarım ilerde..ankaradayım 3 seans gittim 4.ye haftaya gidicem..6-7 seans sonunda sonuç alırsam gittiğim yeri paylaşırım isteyenlerle
ankarada alex epicarela yaptırıyorum. henüz 1. seansım ve kontrolüm bitti. şimdilik memnun gibiyim ama tabiki ilerleyen zamanlarda daha iyi anlaşılır. en iyi cihazın genelde alex veya ndyag olduğu söyleniyor. sanırım alexin de iki cihazı var candela ve epicare olmak üzere hangisi daha etkili benim de tam olarak bi fikrim yok bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa iyi olur. sonuç olarak bence bu cihazların hepsinin bir arada olduğu bi yer tercih edilmeli. böylece memnuniyet derecesine göre karar verilebilir.
Arkadaşa katılıyorum, alex ve nd-yag cihazlarının her ikisinin de olduğu bir merkeze gitmeni tavsiye ederim. Özellikle de polikinlikten çok özel hastanelerin lazer birimlerine gidersen daha iyi olur. Çünkü polikinliklerin çoğu önce güzellik merkezi olarak açılıp daha sonra yasanın çıkmasıyla beraber bir doktor bulup anlaşarak polikinliğe dönen merkezler. Yani sözde doktor var ama doktorun d sini göremesiniz ve uygulamayı da doktor kendisi yapmaz. Ama özel hastanelerde durum bu şekilde olmaz. Uygulamayı bizzat doktor veya asistanı yapar. vücutta bacaklar, koltuk altı ve genital bölge kılları benzer yapıda kalın olduğundan ve yerleşimi açısından en iyi sonuç veren cihaz alex, diğer bölgelerde ise kıl kalınlıgı ve deri rengine göre daha cok nd-yag etkili diye biliyorum. bu yüzden her iki cihazın olduğu bi yerde daha saglıklı sonuçlar alırsınız diye umuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?