Hangi kayganlaştırıcı?

kugukusu

Gerçeği görmek için gözlerini kapatman gerekir
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2024
389
285
23
35
Merhaba arkadaşlar. Ben kaç aydır hamile kalmaya çalışıyorum, olmuyor. Biraz kuruluk oluyor ilişki esnasında (başlarda) o da stresten dolayı muhtemelen, o yüzden kayganlaştırıcı yerine ağız suyu kullanılıyor şimdilik, bunun da spermi öldürdüğünü öğrendim, daha yeni oldu. İster istemez düşünüyorum, acaba bu yüzden mi olmuyor diye?
Sizin böyle deneyiminiz oldu mu, yani ağız suyu bulaştığı halde yine de hamile kalanlar, ya da doktorunuz bununla ilgili birşey dedimi? Veya hangi kayganlaştırıcı kullanılabilir bunun yerine?
Çok ikilemde kaldım eşime söyleyim mi söylemeyim mi diye... çünkü bir-birimize söz verdik, gebelik konusunu tamamen hayatımızın dışında tutacağız, rahatlayacağız diye. Şimdi bunu söyleyipte daha bir gerginlik yaratmak istemiyorum ilişkide. Rahat olmasını istiyorum onun da... bilemedim

Kadın doğum uzmanı olan bir profosör, kendi web sayfasında konu ile ilgili olarak, "Hamileliği engellemeyen kayganlaştırıcılar bir çok markada bulunur. Kayganlaştırıcı alırken dikkat etmeniz gereken nokta; içinde toksik madde barındırmayan, ph’sı <4.5, osmolaritesi <1200 mosm/kg olan kayganlaştırıcı jelleri tercih etmenizdir. Bu nedenle hamile kalmak istiyorsanız bu kriterlere uyan kayganlaştırıcı jel tercih etmelisiniz. Bu kriterlere uyan kayganlaştırıcılar hamileliğe engel olmaz, zararı yoktur ve güvenle kullanılabilir." diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…