Hangi İlimizin Nesi Meşhur?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ordu:

Arkadaslar Ordunun birde kara lahanasi meshurdur.

Evet tabi bir de finduk: UNUTMAYIN GÜNDE 1 AVUÇ FINDIK KALBE İYİ GELİR.
AGA NİGİ NAGA NİGİ jeyyar

izmirin boyozu kumrusu kemeraltısı kordonu tarihi asansörü fuarı ve tabiki kıları çok güzel

GİRESUN
Giresun Kalesi, Fındık Üretimi, Hayırsız Ada, Şebinkarahisar Kalesi, Kümbet, Bektaş, Gölyanı, Kulakkaya ve Sisdağı Yaylaları, Aksu Şenlikleri, Pınarlar Şelalesi Aygır Gölü, Giresun Kalesi, Gedikkaya

Ayrıca kirazın da anavatanı Giresun' dur.. ve güzel kızlarıyla meşhurdur...:teytey:

hani bir şarkı vardı ya şurası başbaşa kaldığımız yer şurası söyleşip güldüğümüz yer,buralara sık sık gelişim ondan.amonra sizin mesajınızı görünce bu şarkıyı hatırladım.ben giresuna dair bide şunu hatırlıyorum.eşsiz manzarada yaptığımız piknikler.evin 1 metre ilerisine bile piknik yapmak için oturabilirsiniz.çünkü her yer çok güzel.gözünü sevdiğim bulancak.şimdi dağın başında otururken seni daha çok arıyorum.

giresun hasretin tavan yapmış anladığım kadarıyla.. dilerim tekrar gitme fırsatın olur.. belki de bu yaz misafir ederim seni :1hug:

TRABZON
Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Uzungöl, Zağanos Köprüsü, Hamsiköy Sütlacı, Kadırga Yaylası, Trabzon Bileziği, Akçaabat Köftesi, Boztepe, Beton Helva ve Vakfıkebir Odun Ekmeği, Ayasofya Müzesi, Horon, Kisarna ( Bengisu ) Madensuyu, Sultan Murat Yaylası, Kızlar Manastırı

Hamsimiz de var yaaa, Kemençemiz, Atma türkülerimiz..Findik, Tonya tereyagi, Acisu,..aslinda saymayla bitmez

Rizemin neşeli, heyecanlı, espirili insanları meşhurdur. Bir de tüm karadenizin olduğu gibi rizenin de fıkraları meşhurdur. Hamsikolisi, mısır ekmeği, fasülye turşusu, kokulu üzümü, karayemişi meşhurdur.

izmirin nesi meşhurdur bilmem söylememe gerek var mı? lülülülülülü

GAZİANTEP,in.baklavası,fıstığı,yemekleri,kebapları,lahmacunu meşhurdur.Kızlar yolunuz düşerse mutlaka yemeklerinden ve baklavasından yiyin.Birde zeugma(çingene kızı)kazıları meşhurdur.

KARSIN=> ketesi...hangeli(mantı)...haşılı...kazı...eveliği...hastası(yemek)....tandır ekmeği...kalesi...yaylaları...temiz havası...

İZMİRİN=>50C'ye varabilen yaz sıcaklığı...denizi...karşıyakadan alsancağa vapurla geçişi...boyozu...kumrusu...sebze çeşidi...rahat,özgür ortamı(özellikle karşıyaka ve merkez taraflar)...palmiyeleri...

çok teşekkürler canım yurdumuzun güzelliklerini gösremişsin ben hem karabük Safranboluluyum hemde Orduluyum yurdumun her mekanı başka güzelkıymetini bilelim

izmirin en başta güzel kızları meşhur,üzümü,simiti,boyozu(börek türü)
ayrıca alsancak,konak,incir altı,kemeraltı................

ÇORUM
Yazılıkaya, Hattusaş, Alacahöyük Ören Yeri, Çorum Leblebisi ve Saat Kulesi

bi de keskegi meshurdur cok yaparia nefis olur :) ah kurban oldugum corum ahhhhhhhh

balıkesirliler uyuyormu kimse yazmamış. balıkesirin höşmerim tatlısı, kaymaklısı, kurtdereli mehmet pehlivanı havranın leblebisi, ayvalık tostu, edremitin zeytinleri ve zeytinyağı akçayın sarıkızı, manyasın peynirleri meşhurdur.

Bursa`da oturan bir İzmir`li olarak,İzmir`in boyozunu,gevreğini,arapsaçı,radikasını unutamam.:a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…