• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Hangi doktorlara götürmem gerek?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hiram06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
897
1
96
Ankara
Kızlar ankaralı olmama rağmen maraşta yaşıyorum burda çok ilgilenmiyorlar o yüzden soruyorum hangi doktorlara ne zaman gitmeliyiz öncelikle nörolojiye gerek yok diyor doktorum ama görüyorumki herkes gitmiş ne zaman gitmeliyiz kaç aylık olunca bide bebekler için ayrımı oluyor nöroloji doktoru
ikinci olarak göz için 3 defa gittik 4. 3 hafta sonra 40 haftalık olunca tekrar gidicezmi
kulak için doğum haftasından sonra çağırdılar
normal kontrolleriniz aylıkmı oluyor başka hangi bölümlere gidicez
bebeğiniz için çeşitli hareketlerden bahsetmişsiniz yüzüstü yatırıp falan bunları kaç aylıkken yaptırıcaz bizim doktor hiç ilgilenmiyor böle şeylerle gerekirse ankaraya götürcem ama havalar çok soğuk :gitme:

Canım normalde taburcu olurken söylemeleri lazımdı hangi doktora ne zaman gideceğini ama anlatmamışlar sanırım.
Öncelikle göz muayenesini 40. haftasına kadar tamamlanıyor. Sen 3 hafta sonra gideceğini söylemişsin o kontrolde doktor seni bilgilendirecektir. Erken doan bebeklerin göz damarlarının oluşumu 40. haftasını tamamladığında genelde sona eriyor. Ama buna doktorun karar verecektir.
Nöroloji takibi taburcu olmadan önce yapılmıştı. Bize taburcu olmadan önce doktor düzeltilmiş 4 aylık olduğunda bir nöroloji muayenesi daha önermişti. Yani o zaman baktıkları kafasını tutuyor mu herhangibir spastisitesi var mı gibi şeyler. Ama doktorumuz eğer bu zamana kadar bebeğinizde herhangibir anormal durum görürseniz gelirsiniz demişti. Bir problem çıkmadı çok şükür.
Kulak için evet doum haftasını tamamladıktan sonra götürüp kulak muayenesini yaptırırsın bebek uyurken kulağına bir aparat takıp bilgisayarda duyma sinyallerini kontrol ediyorlar.
Henüz bebein küçük olduu için sen şimdilik herhangibir hareket yaptırmazsın canım. Bebeğin düzeltilmiş 1.5-2 aylıkken sana gülüyormu, daha sonra agulamaya başladı mı, düzeltilmiş 3 aylıkken seni takip ediyor mu, daha sonra nesneleri sağdan sola soldan sağa kafasını çevirerek aşağıdan yukarı yukarıdan aşağı takip ediyor mu gibi şeylere dikkat edersin. Ani sıçramalar, herhangibir kasılma görmediğin sürece için rahat olsun.
Ama aylık kontrollerini kilo boy takibi için ihmal etmezsin. Eğer doktorun bu konularla çok ilgilenmiyorsa daha ilgili bir doktorla değiştir bence.

çok saol cnm bizim burda öle çok iyi bir doktor yok bebişimde ani sıçramalar oluyor ama endişelendim bak şimdi

Canım her bebek seste falan sıçrar zaten bu normal. Bahsettiğim sıçrama böyle seyirme halinde sürekli sıçrama.

canım Mehtap zaten detaylı yazmış..
biz nörolojiye geçen ay ilk defa götürdük...
biraz daha hareketlensin gözünün önündeyken yüz üstü yatırırsın...
yüz üstü yatırmak kasları geliştiriyor.. ama gözünün önünde olmak şartıyla (kendi kafasını çevirene kadar)

merhaba ben debebişimi 4aylık olnca nörolojiye götürdüm.her bebekre sıçramalar olabilecegini söyledi doktorumuz.egerki sıçrayıp korkarak etrafına bakarsa dr a getirin demişti.

arkadaşlar bu sıçramak !!! bunun açılımını yaparmısınız nedir bu ben ilk defa duydum benim bir bebişim bazen korkup sıçrıyor diğerlerine göre daha korkak gibi ???

Canım kasılmadan kastettiğim bebeğin sırtüstü dururken geriye doğru yay gibi kıvrılıp kalması bu kasılma türü bebeklerde cerebral plsi belirtilerinden.
Her bebek sıçrar çünkü bu bir yenidoğan refleksidir. Bebek ani ses duyduğunda ya da yatağına sertçe vurulduğunda kolllarını aniden yanlara kafasını öne getirip hemen tekrar eski halini alır bu moro refleksi her bebekte ilk 6 ay boyunca görülür. Ama bebek herhangibir uyarıya maruz kalmaksızın kendiliğinden sıçrıyorsa ya da sıçrayıp ağlayarak uyanıp etrafına korkuyla bakıyorsa bu epilepsi belirtisi olabiliyor bu gibi durumlarda doktorlar eeg istiyorlar.

tşk ederim mehtap bilgiler için her gün yeni birşeyler öğreniorum

Back