hangi doktorlara gitmem gerekiyor bilmiyorum yardım kızlar

yafrimu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
533
1
benimde derdim bu şimdilik canlar..
şimdik bende tüylenme var göbegimde gogus aramda fln :KK43: ben bunun için hangi doktora gıtmelıyım? ssk lıyım..
sonraa saçlarım çok dökülüyo bunun için hangi testleri yaptırmalıyım nereme baktırmalıyım??
sonraaa çok zayıfım kılo alamıyorum bı yemek yesem afedersiniz hemen wc gıdıyorum :KK43: acaba hani diyolar la şunum çok çalışmıyo ondan kılo alıyorum diye benimde onum cokmu çalışıyo onlara falan nerden baktırrabılırım hangı doktora gıtmelıyım???

benimde derdim bu şimdilik canlar..
şimdik bende tüylenme var göbegimde gogus aramda fln :KK43: ben bunun için hangi doktora gıtmelıyım? ssk lıyım..
sonraa saçlarım çok dökülüyo bunun için hangi testleri yaptırmalıyım nereme baktırmalıyım??
sonraaa çok zayıfım kılo alamıyorum bı yemek yesem afedersiniz hemen wc gıdıyorum :KK43: acaba hani diyolar la şunum çok çalışmıyo ondan kılo alıyorum diye benimde onum cokmu çalışıyo onlara falan nerden baktırrabılırım hangı doktora gıtmelıyım???

tüy probllemin için dermatoloğa gitmelisin ama tbi bu hormonalde olablir o zmn kime gitmelisin onu bilmiyorum

canım bu şikayetlerle dermalotoğa gitsen seni kadın doğuma yönlendirir muhtemelen.Zayıflığın dışında polikistik ovar gibi duruyo belirtiler ama tabi en iyisini doktorlar bilir.

Bence önce bir dahiliye uzmanına görün
Hormon testlerinin sonucunda kendisi seni gerekli yerlere yönlendirir

önce bi genel dahiliyeye git sorunlarını anlat
gereken tetkikleri yapar onlar
sonra gerek görürlerse başka branşlara da yönlendiriler

önce jinekoloğa gidiceksin o sana bi dizi test yapıcak zaten tüylenmen için ee o zayıflığının sebebide o testlerde çıkıcak eğer troid gibi bir problemin olursa o seni dahiliyeye göndericek zaten canım.

Canım bak tüylenme için kadın doğum uzmanı jinekolog vs derler ama hayır, eğer google.dan bakarsan en doğrusu ENDOKRİNOLOJİ.dir. Başımdan geçti biliyorum,tecrübem var. En net çözümü ve tedaviyi o verir. Muhtemelen senin tüylenme ve saç dökülmesi testosteron hormonu artışına benziyor ama bunu doktor en iyi bilir tabii ki. Kadın doğum uzmanları malesef hemen 2 ilaç var meşhur onu veriyor. O ilaçlara da başlayınca bir dert bırakınca bir dert. İlla ki yan etkisi oluyor. Adetlerin düzenli mi? Çok şiddetli olur mu? Bunlar önemli sorular..

canım hormon bouzkluğun var sanırım tiroidlerine falan bakılması lazım.ya bi kadın doğumcuya yada endokrinoliji uzmanına gitmen yeterli

Konu içeriği nedeniyle "Hastalıklara göre tıp dalları" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.

endokrinolijide hormon testi nasıl yapılıyor? bende de tüylenme sorunu var maleseff ;(( testlern nsl yapıldgnı merk ediorm cnku bn cok utangacm da :KK17:

kan testleri yapılır ama kadındoguma git önce tüylenme için.adetin 3.günü git,cünkü o gün verilmesi gereken kanlar isteyecek 2 iş olmaz senin için de.

X