• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi doktora inanacagımı şaşırdım...

DerinSu

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
20.776
47
733
İstanbul
arkadaşlar.ben kadınlar klübüne yeni üye oldum 1-2 hafta oldu.her konuda yardım etmeye çalışıyorum herkese ama bende sorularıma cvp arıyorum.daha önce pkosla ilgili de sordum,erken menapoz konusu da acılmış soruyorum kimse cvplamıyor.biraz rahatlamaya ihtiyacım varsenağlamabende çareyi yeni konu açmakta buldum...kısaca anlatıcam çünkü kaç keredir uzun uzun anlattım ve yoruldum.benim adetlerim çok düzensizdir kızken de böyleydi.3 yıllık evliyim.3-4 ayda adet oluyorum.geçen yıl bir düşük yaptım.2-3 ay önce hormon testi yaptırdım doktorum dedi ovulasyon var.erken menapoz riskin var dedi.yıkıldım tabi.yumurtalıklarım yetersiz çalışıyormuş.daha sonra başka doktora gittik eşimle yine aynı tahliller tabi...bu sefer bu doktor biraz içimi rahatlattı korkma dedi ben öyle bişy görmedim dedi.pkos muşum.tedaviye başladık ama ben haala bilmiyorum ya digeri dogruysa.lütfen yazın offffsenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

selam canım.geçmiş olsun.ikinci gittiğin doktor prof yada ilkinden daha kıdemliyse onun dediği doğrudur.tedaviye devam et bakalım ne sonuç alacaksın.annemde de farklı bir durum oldu.bir doktora gittik rahmini almamız lazım dedi.ama kanser falan değil sağlam rahim olduğu halde alalım dediler.annemde adet fazla oluyo.bu da kan kaybına neden oluyo.sonra başka bir doktora gittik o ilaç tedavisi uyguluyo.yani bir doktora bağlı kalmamak lazım.

ikiside uzaman doktor cnm.yani prof baksın dimi.daha yaşlı birine gidicem zaten genç hep doktorlarım.eskiler proflar daha iyi bilir dimi.bu arada annecigine de acil geçmiş olsun cnm.hay ALLAHIM ya alsalardı kadının rahmini.ne kötü yaa.ilgin için ALLAH RAZI OLSUN.

arkadaşlar.ben kadınlar klübüne yeni üye oldum 1-2 hafta oldu.her konuda yardım etmeye çalışıyorum herkese ama bende sorularıma cvp arıyorum.daha önce pkosla ilgili de sordum,erken menapoz konusu da acılmış soruyorum kimse cvplamıyor.biraz rahatlamaya ihtiyacım varsenağlamabende çareyi yeni konu açmakta buldum...kısaca anlatıcam çünkü kaç keredir uzun uzun anlattım ve yoruldum.benim adetlerim çok düzensizdir kızken de böyleydi.3 yıllık evliyim.3-4 ayda adet oluyorum.geçen yıl bir düşük yaptım.2-3 ay önce hormon testi yaptırdım doktorum dedi ovulasyon var.erken menapoz riskin var dedi.yıkıldım tabi.yumurtalıklarım yetersiz çalışıyormuş.daha sonra başka doktora gittik eşimle yine aynı tahliller tabi...bu sefer bu doktor biraz içimi rahatlattı korkma dedi ben öyle bişy görmedim dedi.pkos muşum.tedaviye başladık ama ben haala bilmiyorum ya digeri dogruysa.lütfen yazın offffsenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

merhaba sevgili deasy...öncelikle lütfen moralini bozma.bana 2.doktorun söylediği daha mantıklı geldi.bence 3.bir doktorunda fikrini al.böylece ilk iki doktordan hangisinin teşhisi doğru teyit etmiş olursun.inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşursun....a.s.

Merhaba,
Pcos başka birşey erken menepoz başka birşey,
Hatta pcos birden fazla yumurtanın olması ve tam gelişmemesi kiste dönüşmesidir.Yumurtalıklarda çok sayıda kist yani gelişmemiş yumurta olur.
Oysaki erken menepozda hemen hemen hiç yumurta olmaz.Yani pcosluların hamile kalma şansı çok çok fazladır.
Belki yumurtayı kuvvetlendirici ilaç gerekli ve daha sonrasında progeston hormon takviyesi gerekli ama bunlar çok basit tedaviler.
Üzmeyin kendinizi.
Size erken menepoz demiş olmasının sebebi acaba ostrojen değeriniz mi? bir kere ostrojen kist varken tavan yapar erken menepozla karıştırılır bunu tecrübeli bir doktor ayırtedebilir.Bende de aynı hataya düşülmüştü. Eğer pcosluysanız hiç üzülmeyin bu tedaviye en iyi cevap veren kadın rahatsızlığıdır.

3. Bir doktora git canım böylece anlarsın hastalığının ne olduğunu..
Brideye katılıyorum..

merhaba.benim ablamında adeti düzensizdi.çocuğun zor olur falan dedi doktorlar korunmayı bıraktıktan 2-3 ay sonra hamile kaldı.şimdi 1.5 yaşında bir oğlu var.yani herşeyden önce allah.doktorlarda yanılıyor sen yeterki rahat ol.

merhaba sevgili deasy...öncelikle lütfen moralini bozma.bana 2.doktorun söylediği daha mantıklı geldi.bence 3.bir doktorunda fikrini al.böylece ilk iki doktordan hangisinin teşhisi doğru teyit etmiş olursun.inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşursun....a.s.

evet cnm.çok sagol.üçüncü bir doktor var istanbulda yaşlı bir doktor prof hemde.ona gidecegim birde.ilgilendigin için sagol

Merhaba,
Pcos başka birşey erken menepoz başka birşey,
Hatta pcos birden fazla yumurtanın olması ve tam gelişmemesi kiste dönüşmesidir.Yumurtalıklarda çok sayıda kist yani gelişmemiş yumurta olur.
Oysaki erken menepozda hemen hemen hiç yumurta olmaz.Yani pcosluların hamile kalma şansı çok çok fazladır.
Belki yumurtayı kuvvetlendirici ilaç gerekli ve daha sonrasında progeston hormon takviyesi gerekli ama bunlar çok basit tedaviler.
Üzmeyin kendinizi.
Size erken menepoz demiş olmasının sebebi acaba ostrojen değeriniz mi? bir kere ostrojen kist varken tavan yapar erken menepozla karıştırılır bunu tecrübeli bir doktor ayırtedebilir.Bende de aynı hataya düşülmüştü. Eğer pcosluysanız hiç üzülmeyin bu tedaviye en iyi cevap veren kadın rahatsızlığıdır.
cnm ikisinin arasındaki farkı bildigim için korkuyorum zaten.pkos olsam iyi dedigin gibi şansım daha yüksek.yumurtalıklarımda senin bahsettigin gibi bir sorun da yok hem.kardeşimde o doktora gitti ve ona pkos dedi yumurtalıkları saran inci gibi bişyler oluomuş yani bende olmadıgı için menapoz olma riski daha yatkın geliyo ama hayırlısı belki de gerçekten pkosum.bide klomen kullandım yarın ultrasonla bakacak şans dileyin lütfen.ALLAH HEPİNİZİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN sagolun.

canım erken menapoz olduğouna nasıl karar verdi.fsh ın kaç ki.pcos hepimizde var.bu dr lar yok mu.moralini bozma.ben de tedavi oluyorum.bir arkadaşıma da erken menapoz dedi kız o ay hamile kaldı.moral önemli biliyorsun.

canım erken menapoz olduğouna nasıl karar verdi.fsh ın kaç ki.pcos hepimizde var.bu dr lar yok mu.moralini bozma.ben de tedavi oluyorum.bir arkadaşıma da erken menapoz dedi kız o ay hamile kaldı.moral önemli biliyorsun.

sagol cnm.fsh ilk testte 8.6 ikincisinde de10.6 çıktı.bide testin yapıldıgı zaman da önemliymiş.moralim eskiye göre iyi ama son 3 yıldır bazı seylere çok sıkıldık eşimle.atlattık aslında ama moralin etkisi büyük haklısın.sagol

cnm benim fsh ım da 10.32 31 yaşındayım.dr uma özellikle sordum. menapoz tehlikesi var mı diye.hayır dedi.korkma 53 le hamile kalıp,6 ile kalamayan var cnm.bu arada yaş kaç.

cnm benim fsh ım da 10.32 31 yaşındayım.dr uma özellikle sordum. menapoz tehlikesi var mı diye.hayır dedi.korkma 53 le hamile kalıp,6 ile kalamayan var cnm.bu arada yaş kaç.

ah canım benimmm..beni okadar rahatlattın ki ALLAH SENDEN MİLYON KERE RAZI OLSUN VALLA!yaşım 26 daha yaa.bu yüzden çok korktum abla ya.bi yarın gideyim de doktor ne dicek bakalım ultrasında.sana haber veririm ilgilenirsena.s.:1rolleyes:

canım hangi doktora gidiyorsun?geçen gün televizyona bir jinekolog çıktı.nergis kumbasarın proğramındaydı.çok güzel anlatımı var kadının.bazı doktorlardan insan hiç bişi anlamıyo.ismi oprt.dr.nevra topalismailoğlu.aklında bulunsun canım.buna giden tanıdık falal yok ama kadının anlatım tarzını çok beğendim.annemin doktorunu da yazayım.aklında bulunsun.oprt.dr.fehmi sarı.

canım hangi doktora gidiyorsun?geçen gün televizyona bir jinekolog çıktı.nergis kumbasarın proğramındaydı.çok güzel anlatımı var kadının.bazı doktorlardan insan hiç bişi anlamıyo.ismi oprt.dr.nevra topalismailoğlu.aklında bulunsun canım.buna giden tanıdık falal yok ama kadının anlatım tarzını çok beğendim.annemin doktorunu da yazayım.aklında bulunsun.oprt.dr.fehmi sarı.

çok sagol cnm.ya benim asıl gittigim doktor beşyüzevlerde opr.dr AYFER ÖZBEK.çok memnunum aslında hep ona gittim şimdiye kadar.ama eşim yinede başka doktorlara da gitmemizi istedi.beyoglu ssk ya gidiyorum şimdi.oda güzel ilgileniyor.nedense içimden AYFER hanım dogru söylüyo diyor bi ses.çünkü çok bilgili ve çok güveniyorum.eger pkos olsaydı mutlaka görürdü ki;kardesşimde gördü..bakalım artık ne olacak olmadı yine ona giderim

canım şimdi bu sitede okuduklarım kadarıyla tam olarak bende bimiyorum ama
pkos durumunda lh ın fsh dan yüksek olması gerekiyormuş senin lh değerin deydi canım
ayrıca fsh değerin kesinlikle erken menopoz olduğunu göstermiyor alttaki arama bölümünden fsh ı tıklayıp bu konuda geniş çaplı bilgi alabilirsin tatlım
allaha emanet ol güzelim

canım şimdi bu sitede okuduklarım kadarıyla tam olarak bende bimiyorum ama
pkos durumunda lh ın fsh dan yüksek olması gerekiyormuş senin lh değerin deydi canım
ayrıca fsh değerin kesinlikle erken menopoz olduğunu göstermiyor alttaki arama bölümünden fsh ı tıklayıp bu konuda geniş çaplı bilgi alabilirsin tatlım
allaha emanet ol güzelim

cnm çok sagol.dedigin gibi LH FSH den yüksek.yarın bi olsun da bakalım hayırlısı.iyi geceler.

Back